Ζάλγκιρις-Βιλερμπάν 68-72: Ο Ουεμπανιάμα μοίραζε... τάπες και ο Οκόμπο τρίποντα στο Κάουνας

Γιώργος Κούβαρης
Ζάλγκιρις-Βιλερμπάν 68-72: Ο Ουεμπανιάμα μοίραζε... τάπες και ο Οκόμπο τρίποντα στο Κάουνας
Η Βιλερμπάν κατάφερε να περάσει από το Κάουνας κερδίζοντας την Ζάλγκιρις με 72-68 έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τους Οκόμπο, Ουεμπανιάμα και Τζόουνς.

Μπορεί να μην υπήρχε κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον στο Κάουνας ωστόσο το παιχνίδι μεταξύ της Ζάλγκιρις και της Βιλερμπάν ήταν υψηλής έντασης και άκρως ανταγωνιστικό!

Ουσιαστικά κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν ο Έλι Οκόμπο πήρε το... όπλο του και με τρία συνεχόμενα τρίποντα βοήθησε την γαλλική ομάδα να πραγματοποιήσει επιμέρους 13-3 και να μετατρέψει το -3 του 35' (60-57 η Ζάλγκιρις) σε +7 (63-70) ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα. Ένα διάστημα όπου ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 11 από τους 21 συνολικά πόντους του!

Συγκεκριμένα τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 3/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ σε 29:42 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα έκανε τα... πάντα στο παρκέ της «Zalgirio Arena» προσθέτοντας 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 τάπες!

Το ματς

Όσον αφορά το παιχνίδι η Ζάλγκιρις ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά με αποτέλεσμα να προηγηθεί από νωρίς με 7-0 ωστόσο η Βιλερμπάν βρήκε λύσεις με τον Γιουσουφά Φαλ και βρέθηκε μόλις στο -2 (17-15) με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Έκτοτε το ματς ήταν... αμφίρροπο καθώς πήγαινε «πόντο-πόντο»! Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε μεγαλύτερη διαφορά από έναν πόντο, με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο με 32-33 υπέρ της Βιλερμπάν.

Ο Ουλάνοβας με 12 πόντους ήταν ο κύριος εκφραστής των περισσοτέρων επιθέσεων της Ζάλγκιρις Κάουνας ενώ ο Ουμπενιάμα είχε προλάβει να «γεμίσει» τη στατιστική του με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 τάπες, κυριαρχώντας στις δύο πλευρές του παρκέ. Στο δεύτερο ημίχρονο η γαλλική ομάδα μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παρκέ και βρέθηκε να προηγείται με 10 πόντους διαφορά (34-44 στο 25') χάρη στην καλή της άμυνα. Όμως δεν... κράτησε για πολύ καθώς ο Αρτούρας Μιλάκνις με τα... γνωστά του σουτ κατάφερε να την «ψαλιδίσει» στο ένα καλάθι (47-49) με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου.

Έκτοτε το παιχνίδι έγινε... αίμα και άμμος! Το ντέρμπι έκανε και πάλι την εμφάνισή του, με την Ζάλγκιρις να προηγείται με 60-57 δείχνοντας να ελέγχει στο παιχνίδι στο Κάουνας. Μόνο που υπολόγιζε χωρίς τον Έλι Οκόμπο, ο οποίος με 11 πόντους σε διάστημα πέντε λεπτών οδήγησε την Βιλερμπάν σε επιμέρους 13-3 και στο προβάδισμα με 70-63 ένα λεπτό πριν από το τέλος, ρίχνοντας τους τίτλους τέλους στο ματς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο τελευταίο πεντάλεπτο και στο επιμέρους 13-3 της Βιλερμπάν με το οποίο προηγήθηκε με 70-63 στο 39'!

MVP: Χωρίζεται στα δύο το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη και δη στους Ουεμπανιάμα (14π., 5ριμπ., 5ταπ.) και Οκόμπο (21π., 5ασ., 4ριμπ.)

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Εξαιρετικό ματς από τον Κρις Τζόουνς ο οποίος είχε 16 πόντους με 6/10 εντός παιδιάς.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Βιλερμπάν είχε νικήσει και στο ματς του «Αστρομπάλ» την Ζάλγκιρις Κάουνας με 88-76.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Χαμηλές πτήσεις από Λοβέρν και Στρέλνιεκς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα εξαιρετικά ποσοστά της Βιλερμπάν εντός παιδιάς με 20/38 δίποντα και 6/10 τρίποντα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Στα δύσκολα βγαίνουν μπροστά οι παίκτες με προσωπικότητα. Όπως και έκανε ο Έλι Οκόμπο «καθαρίζοντας» για την ομάδα του στο τελευταίο πεντάλεπτο. Αν και το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, είχε ένταση και μπόλικο σασπένς.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 32-33, 47-49, 68-72

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.