Μακάμπι - Αρμάνι 75-58: Η «ομάδα του λαού» έκανε δώρο στην ίδια και στον Ολυμπιακό (vid)

Μακάμπι - Αρμάνι 75-58: Η «ομάδα του λαού» έκανε δώρο στην ίδια και στον Ολυμπιακό (vid)
Η Μακάμπι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επικράτησε της Αρμάνι με 75-58 κάνοντας σημαντικό βήμα για την είσοδό της στα playoffs την ίδια ώρα που έδωσε... ανάσα στον Ολυμπιακό.

Η «ομάδα του λαού» υποδέχτηκε την Αρμάνι Μιλάνο στην έδρα της για την 31η αγωνιστική της Euroleague και έχοντας το προβάδισμα σε τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα, δεν λύγισε στο ξέσπασμα των Ιταλών και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 75-58. Με αυτήν την επικράτηση όχι μόνο διατηρήθηκε στην οκτάδα, αλλά έδωσε και αέρα στον Ολυμπιακό κρατώντας την Αρμάνι με μία νίκη λιγότερη.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι πάτησαν καλύτερα στο ξεκίνημα με την Αρμάνι να αντιδρά άμεσα και να παίρνει το προβάδισμα με τους Χάινς και Ντιλέινι (8-9). Το μακρινό τρίποντο Ουίλμπεκιν και η προσωπική μονομαχία Κίναν Έβανς έφεραν ξανά μπροστά τους γηπεδούχους με 13-9. Στο 3'20'' ο Ουίλιαμς ανέβασε την διαφορά στους 7 (18-11) με τον Νάναλι να γράφει από την περιφέρεια το +10 (21-11) σε αιφνιδιασμό. Οι Ιταλοί ήταν εξαιρετικά άστοχοι από το τρίποντο στο πρώτο δεκάλεπτο με 1/7 που έφερε και το 23-11.

Το «άσφαιρο» διάστημα της Αρμάνι για κάτι παραπάνω από 5 λεπτά έληξε ο Σιλντς στις αρχές της δεύτερης περιόδου (23-13), ωστόσο ο Ρέινολντς σε εκείνο το σημείο έμοιαζε με... οδοστρωτήρα και με τις εντυπωσιακές του προσπάθειες έφτασε το σκορ στο 31-16 στο 13'. Ενώ αργότερα το έργο της ρακέτας ανέλαβε ο Ζίζιτς (37-21) με 6 συνεχόμενους πόντους και τους Μιλανέζους να παίρνουν βοήθειες από Μπέντιλ και Χολ. Η ψαλίδα άνοιξε μέχρι και τους 16 πόντους (39-23) στο 16ο λεπτό, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και με ένα επιθετικό κρεσέντο του Χολ που έκλεισε με buzzer beater τρίποντο έφτασαν στο -3 (40-37) για το ημίχρονο.

Με μπροστάρη τον Νικολό Μέλι, το σύνολο του Μεσίνα φάνηκε πιο οργανωμένο με την επιστροφή και βρέθηκε στο -1 (42-41) στο 6ο λεπτό της τρίτης περιόδου, με τους Ζίζιτς και Έβανς να διορθώνουν τα κακώς κείμενα (47-41). Στο 28ο λεπτό ο Τόμας από μακριά ανέβασε την διαφορά πάλι σε διψήφια νούμερα (52-41), με την καθοριστική περίοδο να λήγει στο 56-46.

Εκεί, δύο δίποντα του Νάναλι έφεραν το σκορ και πάλι στο +14 (60-46) κάνοντας πολύ πιο δύσκολο το έργο της Αρμάνι, ενώ με την άμυνα της Μακάμπι να κρατάει τον αντίπαλο στους 7 πόντους στα 5 λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελειώσει (72-53).

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 40-37, 56-46, 75-58

ΠΟΎ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην κυριαρχική παρουσία της Μακάμπι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με το επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο να την δικαιώνει απόλυτα.

O MVP: Άντε Ζίζιτς με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Ο ΑΦΑΝΉΣ ΉΡΩΑΣ: Ο Ρέινολντς που είχε τρομερή παρουσία στη ρακέτα με 7/10 δίποντα (14π.) και ο Νάναλι που πρόσθεσε άλλους 14 κρίσιμους πόντους.

Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Τζέριαν Γκραντ και Κάιλ Χάινς δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν παρά τα λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το κάρφωμα του Ρέινολντς μπροστά στον Χάινς που βάζει υποψηφιότητα για κορυφαίο της χρονιάς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 7/34 τρίποντα της Αρμάνι, οι 17 ασίστ της Μακάμπι έναντι 9, τα 19(!) λάθη των φιλοξενούμενων και η μεγάλη διαφορά στην αξιολόγηση.

ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ σημαντική νίκη για την Μακάμπι που κυνηγά την είσοδο στα playoffs, με την Αρμάνι να χάνει την ευκαιρία να... απειλήσει και άλλο τον Ολυμπιακό.

ΤΊ ΈΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΏΤΟ ΓΎΡΟ: Η Αρμάνι είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο με 11 πόντους (83-72) στην έδρα της. Με το αποτέλεσμα αυτό η Μακάμπι υπερτερεί σε οποιαδήποτε περίπτωση.

ξ

γ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.