Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 101-73: Τον ισοπέδωσε στο δρόμο για το Βελιγράδι (vid)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 101-73: Τον ισοπέδωσε στο δρόμο για το Βελιγράδι (vid)
Ο Ολυμπιακός με μπάσκετ σεμιναριακού επιπέδου έκανε ό,τι ήθελε τον Παναθηναϊκό, κυριάρχησε με 101-73 κι έκανε ένα ακόμη βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο Ολυμπιακός σε μία μοναδική παράσταση μπροστά σε περίπου 9000 οπαδούς τους διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 101-73 και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στην Euroleague.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη των «ερυθρόλευκων» επί των «πράσινων» και πλέον έχουν αγγίξει για τα καλά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καταιγιστική σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ενώ αυτή του Δημήτρη Πρίφτη παρουσίασε ένα απίθανα κακό αγωνιστικό πρόσωπο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και από τις πρώτες κατοχές «χτύπησε» τις αδυναμίες της άμυνας ζώνης με την οποία επέλεξε να ξεκινήσει ο Πρίφτης. Με τον Φαλ να κυριαρχεί και στις δυο πλευρές του παρκέ και τον Ουόκαπ να συνδέεται από τα 6.75 το σκορ έγινε 10-2 (3’). Το τάιμ άουτ των φιλοξενούμενων και η είσοδος του Νέντοβιτς στο παρκέ δεν φάνηκαν ικανά να ανακόψουν τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» με τη συνέχεια να έχει ακόμη μεγαλύτερη κυριαρχία με τους Ζαν Σαρλ, Ντόρσεϊ και Παπανικολάου να ευστοχούν από τα 6.75 ανεβάζοντας τη διαφορά στο +21 (31-10, 9’).

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα με διάχυτο τον ενθουσιασμό δεν έλεγαν να αφήσουν το πόδι από το γκάζι και ο Παπανικολάου σκόραρε για το 42-13 (22’). Οι Πειραιώτες μέσα από την άμυνά τους δεν επέτρεπαν στους «πράσινους» να σκοράρουν σχεδόν με κανέναν τρόπο ενώ στην μπροστινή πλευρά του παρκέ τα πάντα λειτουργούσαν στην εντέλεια (50-18, 15’). Κάποιες μεμονωμένες ενέργειες του Νέντοβιτς κατέβασαν τη διαφορά κάτω από τους 30 πόντους (56-29, 20’) λίγο πριν το ημίχρονο.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα αφού ο Παναθηναϊκός στα πρώτα πέντε λεπτά «τιμώρησε» την χαλαρότητα των γηπεδούχων και με τους Νέντοβιτς, Μέικον μείωσε σε 60-46 (25’). Η είσοδος του Σλούκα ηρέμησε την ομάδα του Μπαρτζώκα και με την επιστροφή στην καλή αμυντική λειτουργία βρήκε και εύκολα καλάθια στην επίθεση με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα 10-2 επιμέρους σκορ με πρωταγωνιστές τους Βεζένκοβ, Παπανικολάου για το 70-48 (27’). Η εικόνα του παιχνιδιού είχε επιστρέψει σε αυτή του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να λήξει 78-51.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι ξέφυγε για τα καλά με τον ΜακΚίσικ να μετατρέπει το σκορ σε 86-55 (33’). Ακόμη κι οι λίγες στιγμές αντίδρασης του Παναθηναϊκού έβρισκαν απάντηση αμέσως και τα τελευταία λεπτά απέκτησαν νόημα μόνο ως προς την τελική διαφορά με τον Μάρτιν να ισοφαρίζει τη διαφορά των 35 πόντων (95-60, 36’). Σε εκείνο το σημείο ένα σερί των φιλοξενούμενων απέτρεψε να υπερβεί η διαφορά το ματς του 1996 στον πέμπτο τελικό πρωταθλήματος (73-38) και η κόρνα της λήξης βρήκε το ταμπλό να γράφει 101-73.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ουσιαστικά από το τζάμπολ. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός και έφτασε τη διαφορά στους 32 πόντους. Ο Παναθηναϊκός απλά μείωσε στους 14 στα μισά της τρίτης περιόδου, όμως ακολούθησε ένα 16-3 σε ένα τρίλεπτο και έσβησε κάθε ελπίδα από τις ελάχιστες που πήγε να δημιουργήσει.

Ο MVP: Πολλοί και διάφοροι. Ο Σλούκας τελείωσε με 16 πόντους και 9 ασίστ. Ο Βεζένκοβ με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ ενώ ο Παπανικολάου με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και καταπληκτική άμυνα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η ομάδα του Παναθηναϊκού με εξαίρεση τους Νέντοβιτς και Παπαγιάννη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο ΜακΚίσικ πρόσθεσε μία ακόμη ματσάρα κόντρα στους «πράσινους» αφού τελείωσε με 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Σπουδαία δουλειά από Φαλ (13π., 6ριμπ., 5ασ.) και Μάρτιν (13π., 2ρ.)

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε 25 ασίστ και 10 λάθη. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε με 16 ασίστ και 12 λάθη. Στα τρίποντα 44% οι νικητές και 26% οι ηττημένοι. Στα δίποντα ανάλογα ποσοστά (66%-55%).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το κυριαρχικό μπάσκετ του Ολυμπιακού με το οποίο έκανε ό,τι ήθελε τον Παναθηναϊκό.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ: Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ εύκολα με 19 πόντους διαφορά, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν τίθεται σενάριο ισοβαθμίας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε κάθε πτυχή της αναμέτρησης. Ο Μπαρτζώκας είχε ετοιμάσει ιδανικά την ομάδα του και παρουσιάστηκε απόλυτα συγκεντρωμένη στο αγωνιστικό πλάνο και δυνατή πνευματικά.

Από νωρίς η διαφορά μεγάλωνε και μαζί της μεγάλωνε κι η αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα την άνετη επικράτηση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 38-13, 58-33, 78-51, 101-73.

8

0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.