Ζάλγκιρις - Εφές 71-85: Ήταν ανώτερη και ετοιμάζεται για τα playoffs (vid)

Ζάλγκιρις - Εφές 71-85: Ήταν ανώτερη και ετοιμάζεται για τα playoffs (vid)
Η Αναντολού Εφές ήταν κυριαρχική από τα πρώτα λεπτά στο Κάουνας και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην γηπεδούχο Ζάλγκιρις επικρατώντας με 71-85 για την 30η αγωνιστική της Euroleague.

Η Αναντολού Εφές έκανε το comeback από δύο αρνητικά αποτελέσματα και πρόσθεσε στην κούρσα για τα playoffs μία νίκη αγωνιζόμενη στο Κάουνας απέναντι στην σκληροτράχηλη Ζάλγκιρις. Όσο και αν προσπάθησαν οι γηπεδούχοι, το σύνολο του Αταμάν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος για παραπάνω από 2 δεκάλεπτα κρατώντας τους Λιθουανούς στους 11 πόντους στην δεύτερη περίοδο και στους 10 στην τρίτη και έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 71-85.

O αγώνας

Η Εφές μπήκε στο παρκέ του Κάουνας με.. πατημένο το γκάζι και με σωστές επιλογές βρέθηκε στο 9-2 μετά από 2μιση λεπτά αγώνα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν άμεσα την απάντηση και ισοφάρισαν (9-9) με τον Στρέλνιεκς λίγο αργότερα ενώ δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν με τις εμπνεύσεις του Μίτσιτς (8 πόντους σε 7 λεπτά). Κάτι που έκαναν με Λάρκιν και Μοερμάν (13-21) προς το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο έκλεισε με σουτ του Λεκαβίτσιους (19-23).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο με την Ζάλγκιρις ωστόσο μέχρι και το 15' να βρίσκει σκορ μόνο από τους Μπλάζεβιτς και Κάβανο (23-32). Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Ουλανόβας μείωσαν την διαφορά (27-32) με την ομάδα του Αταμάν να τρέχει νέο σερί που ολοκληρώθηκε με τον Λάρκιν και το τρίποντο που έκανε το 27-41. Στα 30'' ο Μιλάκνις ευστόχησε από την περιφέρεια και διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου στο 30-41.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα η Εφές έδειχνε... αγριεμένη και προστατεύοντας την ρακέτα της, φορτώνοντας ταυτόχρονα του αντιπάλου άνοιξε την «ψαλίδα» στο +19 (30-49). Την αστοχία της Ζάλγκιρις σταμάτησε ο Νίμπο για το 32-51, αλλά η παραγωγική επίθεση των φιλοξενούμενων και η άμυνα από ατσάλι δεν σταμάτησαν να λειτουργούν με τους Πλάις και Μπράιαντ να μπαίνουν στην εξίσωση (40-65).

Η τελευταία περίοδος έφερε τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ανακάμψουν με 13-7 επιμέρους στα πρώτα 3 λεπτά και 20-12 στα 6'. Παρόλα αυτά το τρίποντο του Μπομπουά για το 60-80 3 λεπτά πριν το τέλος ουσιαστικά σμπαράλιασε τις ελπίδες των παικτών του Ζντοβτς. Η Εφές ήταν ανώτερη και το τελικό 71-85 την δικαίωσε παρά την υπερπροσπάθεια της Ζάλγκιρις.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 30-41, 40-65, 71-85

ΠΟΎ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα δύο ενδιάμεσα δεκάλεπτα που έκλεισαν με 11-18 και 10-24 αντίστοιχα υπέρ της Εφές και ουσιαστικά είχαν δώσει προβάδισμα νίκης στους Τούρκους, με την Ζάλγκιρις να μην έχει στη διάθεσή της και την λύση του Λοβέρν που έμεινε τελευταία στιγμή εκτός λόγω πρόβλημα στον αυχένα.

O MVP: Ο Βασίλιε Μίτσιτς που σκόραρε 20 πόντους (3/6 τρίποντα), ενώ είχε 1 ριμπάουντ και 7 ασίστ στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Ο ΑΦΑΝΉΣ ΉΡΩΑΣ: Ο Ροντρίγκ Μπομπουά με 15 πόντους, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα στα 22 λεπτά του στο παρκέ, αλλά και ο Μπράιαν Ντάνστον με 11 πόντους (5/7 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Ο Γιάνις Στρέλνιεκς που δεν βοήθησε την ομάδα του σε περίπου 18 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το όχι και τόσο κολακευτικό βράδυ του Λάρκιν από την περιφέρεια με 2/8.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα κλεψίματα και των δύο ομάδων (5 και 8), η διαφορά στην αξιολόγηση (104 έναντι 77), τα 6/7 δίποντα του Νίμπο..

ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Εφές πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη για να προχωρήσει πιο... άνετη στον δρόμο για τα playoffs. Η Ζάλγκιρις πάλι δεν κυνηγούσε κάτι οπότε αρκέστηκε στο να μειώσει την διαφορά.

ΤΊ ΈΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΏΤΟ ΓΎΡΟ: Πλέον η Εφές διπλασίασε τα θετικά αποτελέσματα απέναντι στην Ζάλγκιρις, αφού στο πρώτο μεταξύ τους ματς η πρωταθλήτρια Ευρώπης ... διέλυσε τους Λιθουανούς με το εκκωφαντικό 94-60.

φ

η