Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας έκανε μόλις δύο αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο με την Ζάλγκιρις

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας έκανε μόλις δύο αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο με την Ζάλγκιρις

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας έκανε μόλις δύο αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο με την Ζάλγκιρις
Το κλειστό ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα αποδείχθηκε κομβικής σημασίας προκειμένου να φτάσει ο Ολυμπιακός στην πολύτιμη νίκη στο Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Κάουνας, επικρατώντας με 73-84 της Ζάλγκιρις, σε ένα ματς όπου το «σφιχτό» ροτέισον του δευτέρου ημιχρόνου ήταν από τα κλειδιά της Ερυθρόλευκης νίκης, μέσω της οποίας οι Πειραιώτες σφράγισαν τη συμμετοχή στους στα playoffs.

Έπειτα από ένα κλειστό πρώτο εικοσάλεπτο με το σκορ στο 39-39, ο Ολυμπιακός επανήλθε στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Ζάλγκιρις με τους Ουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ, τη συνηθισμένη του δηλαδή πεντάδα με την οποία ξεκινά τα ματς.

«Έκλεισε» το ροτέισον από τους 10 στους 7 παίκτες

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήγε σε ροτέισον επτά παικτών στο δεύτερο ημίχρονο και δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή, αφού βρήκε το πιο λειτουργικό σχήμα που θα τον οδηγούσε εν τέλει στη νίκη.

Ο Έλληνας τεχνικός άλλαξε μόνο τον Ουόκαπ (εκτός) με τον Σλούκα (εντός) στο 27ο λεπτό του ματς και τον Φαλ (εκτός) με τον Μάρτιν (εντός) στο ξεκίνημα της καθοριστικής περιόδου.

Οι Ντόρσεϊ, Παπανικολάου και Βεζένκοβ δεν αντικατατάθηκαν σε κανένα σημείο του β' μέρους, αγωνιζόμενοι και στα 20 λεπτά. Ο Μπαρτζώκας θέλησε μέσω του μικρού ροτέισον να διατηρήσει τον ρυθμό της ομάδας του, εμπιστεύομενος παίκτες που ένιωθαν καλά.

Τα λεπτά συμμετοχής των 7 που έπαιξαν στο β' ημίχρονο

  • Κώστας Παπανικολάου 33'40''
  • Σάσα Βεζένκοβ 33'03''
  • Τάιλερ Ντόρσεϊ 30'
  • Κώστας Σλούκας 27'54''
  • Χασάν Μάρτιν 21'39''
  • Μουστάφα Φαλ 18'21''
  • Τόμας Ουόκαπ 16'26''

Ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 34-45 κέρδισε το δεύτερο ημίχρονο και κατ' επέκταση έφτασε στη σπουδαία νίκη, λύνοντας το γρίφο του πρώτου ημιχρόνου. Στο αντίστοιχο διάστημα, ο Μπαρτζώκας πήγε με τους επτά παραπάνω συν τους Λαρεντζάκη, Πρίντεζη και ΜακΚίσικ.

Οι τρεις τους δεν επανήλθαν στην επανάληψη, όπως φυσικά κι οι Ζαν Σαρλ και Έισι που δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε στις δύο πρώτες περιόδου στην Zalgirio Arena.