Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 73-84: Πέταξε με «Air Pap» για το Final 4 (vid)

Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 73-84: Πέταξε με «Air Pap» για το Final 4 (vid)
Ο Ολυμπιακός με κορυφαίους τους Παπανικολάου (18π., 5ρ., 4ασ.) και Μάρτιν (13π., 7ρ.) νίκησε την Ζαλγκίρις 73-84 κι έκανε σημαντικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός μετά από έξι χρόνια έφυγε με το διπλό από το Κάουνας αφού επικράτησε της Ζαλγκίρις με 73-84. Με ηγέτη τον Κώστα Παπαπανικολάου (18π., 5ρ., 4ασ.) και τους Χασάν Μάρτιν (13π., 7ρ.), Κώστα Σλούκα (10π., 6ασ.) και Σάσα Βεζένκοβ (16π., 4ρ.) να ακολουθούν οι Πειραιώτες σφράγισαν την παρουσία τους στα playoffs και έκαναν σημαντικό βήμα για να έχουν πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός βρήκε στο ξεκίνημα 2/2 τρίποντα από τα χέρια του Παπανικολάου, ωστόσο οι γηπεδούχοι με 6 πόντους από τον Νέμπο και 3/3 βολές του Μιλάκνις προηγήθηκαν με 16-12 (8'). Η άμυνα των φιλοξενούμενων σε καταστάσεις pick 'n' roll ήταν κακή και ο Λεκαβίτσιους το εκμεταλλεύτηκε με δημιουργία και εκτέλεση (20-15, 10').

Στο δεύτερο δεκάλεπτο πρωταγωνίστησαν δύο ζευγάρια παικτών. Για τους «ερυθρόλευκους» ήταν οι Σλούκας και Μάρτιν και για τους γηπεδούχους οι Λεκαβίτσιους, Νέμπο με το σκορ να είναι 29-28 (16'). Ο Ολυμπιακός χάρη στην ενέργεια που έβγαλε ο ΜακΚίσικ στις δύο πλευρές του παρκέ έτρεξε ένα σερί 6-0 και προσπέρασε σε 31-34 (19'). Ο βραχύσωμος Λιθουανός γκαρντ όμως συνέχισε να ανακατεύει την άμυνα των Πειραιωτών και έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες στους 39 πόντους.

Η Ζαλγκίρις θέλησε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να προσπάθησε να τρέξει το γήπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν της το επέτρεψε. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν για αρκετή ώρα στο σκορ με ευθύνη του Νέμπο και των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι έκαναν ορισμένα λάθη σε άμυνα και επίθεση (50-50, 26'). Παπανικολάου και Βεζένκοβ έβαλαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ, αλλά απάντησε γρήγορα ο Λοβέρν για το 59-58 (30').

Ο Ολυμπιακός ήθελε να φύγει με τη νίκη από το Κάουνας και ήξερε πως για να τα κατάφερνε έπρεπε να παίξει άμυνα και να βρει σκορ από μακρινή απόσταση. Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου τα βρήκε και τα δύο με αποτέλεσμα τα τρίποντα των Παπανικολάου και Ντόρσεϊ να μετατρέψουν στο σκορ σε 59-66 (33'). Ο Κάβανο βρήκε 8 δύσκολους πόντους κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της Ζαλγκίρις παρά τα καλάθια των Μάρτιν και Σλούκα για χάρη του Ολυμπιακού (67-72, 36'). Η εμπειρία των «ερυθρόλευκων» και η δράση των Σλούκα, Παπανικολάου και Βεζένκοβ δεν άφησε την Ζαλγκίρις να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης και πανηγύρισε με 73-84.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την τελευταία κρίσιμη περίοδο με 8-0 σερί, βρήκε σκορ από την γραμμή των 6.75 βγάζοντας έξω την άμυνα των Λιθουανών και στη συνέχεια με τρομερή άμυνα απέτρεψαν τον αντίπαλο να μπει ξανά στο παιχνίδι.

O MVP: Ο Κώστας Παπανικολάου ολοκλήρωσε με 18 πόντους (3/4διπ., 3/6τριπ., 3/3β.), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και καταπληκτική άμυνα. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Χασάν Μάρτιν με 13 πόντους (5/8διπ., 3/6β.) και 7 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιάνις Στρέλνιεκς σε 15 λεπτά είχε 0/3 σουτ, μηδέν ασίστ, μηδέν κλεψίματα και πήρε απλά δύο ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σάσα Βεζένκοβ πρόσφερε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ ενώ ο Κώστας Σλούκας έδωσε 10 πόντους και 6 ασίστ. Ο Ντόρσεϊ τελείωσε με 13 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός νίκησε με τον Βεζένκοβ να έχει 1/6 τρίποντα και τον Ντόρσεϊ 1/7. Τους δύο καλύτερους σουτέρ του δηλαδή.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η νίκη μετά από έξι χρόνια στο Κάουνας και η σφραγίδα που μπήκε στα playoffs μετά από μία πενταετία.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε να παίξει σπουδαία άμυνα και έκανε τα δύσκολα, εύκολα παίρνοντας μία σπουδαία νίκη. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έμεινε προσηλωμένη στο αγωνιστικό της πλάνο και πλέον σκέφτεται μόνο το πλεονέκτημα έδρας.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Οι δύο ομάδες είχαν παίξει την 4η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 83-68. Ετσι κι αλλιώς δεν τίθεται θέμα ισοβαθμίας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 39-39, 59-58, 73-84

4

7

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.