Μακάμπι Τελ Αβίβ: Εκδηλώσεις μνήμης στο Βελιγράδι (vid)

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Εκδηλώσεις μνήμης στο Βελιγράδι (vid)

Newsroom
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Εκδηλώσεις μνήμης στο Βελιγράδι (vid)
Εκδηλώσεις μνήμης έλαβαν χώρα στο Βελιγράδι, στις οποίες βρέθηκαν μεταξύ άλλων και στελέχη της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ισραήλ και Σερβία διατηρούν διπλωματικές σχέσεις τα τελευταία 30 χρόνια, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να συνδέεται διαχρονικά με τις εκδηλώσεις τιμής που λαμβάνουν χώρα, μιας και το 1977 είχε πανηγυρίσει στο Βελιγράδι το πρώτο ευρωπαϊκό της ένδοξης ιστορίας της.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, προβλήθηκε την Τετάρτη (9/3) μια ταινία αφιερωμένη στην παρθενική ευρωπαϊκή επιτυχία της ισραηλίτικης ομάδας, ενώ την Πέμπτη (10/3) έγινε κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των χιλιάδων Σέρβων εβραϊκής καταγωγής που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Στις εκδηλώσεις βρέθηκαν στελέχη της ισραηλίτικης πρεσβείας, όπως κι εβραϊκές κοινότητες, αλλά και ιστορικές φυσιογνωμίες της Μακάμπι, όπως ο πρόεδρος Σιμόν Μιζράχι και ο παλαίμαχος θρύλος, Ταλ Μπρόντι.

Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Μακάμπι το 1977 στον τελικό του Βελιγραδίου με αντίπαλο την Βαρέζε. Η «ομάδα του λαού» είχε επικρατήσει με 78-77 στον μεγάλο τελικό:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.