Τζέιμς Νάτζι: Το project της Μπαρτσελόνα που μοιράζει τάπες (vid)

Τζέιμς Νάτζι: Το project της Μπαρτσελόνα που μοιράζει τάπες (vid)

Τζέιμς Νάτζι: Το project της Μπαρτσελόνα που μοιράζει τάπες (vid)
Ο Τζέιμς Νάτζι είναι το νέο φιλόδοξο project της Μπαρτσελόνα. Στις μικρές κατηγορίες είναι κυρίαρχος και το ζητούμενο για τον Σάρας Γιασικεβίτσιους είναι να κάνει το ίδιο και με τα... μεγάλα παιδιά.

Ο Τζέιμς Νάτζι αποτελεί την εξαίρεση. Είναι ένας απ' τους τυχερούς. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νιγηρία. Μία ανάρτησή του στο Facebook του άνοιξε το δρόμο της φυγής. Για κάτι καλύτερο. Και μέχρι την Μπαρτσελόνα!

Ένας Ούγγρος προπονητής μπάσκετ, ο Λάζλο Ράτγκεμπερ (νικητής της EuroLeague Γυναικών το 2009) έτυχε να δει το post του πιτσιρικά και τον κάλεσε στην ακαδημία του.

Η Μπαρτσελόνα, όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης, διαθέτει... ραντάρ σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο. Έτσι και αλλιώς, η επιτυχία δεν μπορεί πάντα να έχει μονάδα αγοράς. Απαιτεί και δημιουργία.

Το 2020 οι μπλαουγκράνα απέκτησαν τον σέντερ από τη Νιγηρία. Σε ηλικία 17 ετών έχει ύψος 208 εκατοστών. Και έχει ήδη κάνει ντεμπούτο στην EuroLeague και στην ACB.

Όπως δείχνει και το παρακάτω στατιστικό με όλες τις φετινές προσπάθειές του, ο 17χρονος αποτελεί δύναμη κοντά στο καλάθι. Αν και το 53% στα δίποντα μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί.

James Nnaji

Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του έγινε το βράδυ της Τρίτης (8/3) στη νίκη της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Φουενλαμπράδα. Η Μπαρτσελόνα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον παίκτη της, εξηγώντας πως αρπάζει όποια ευκαιρία του παρουσιαστεί.

Όχι άδικα. Στις 9 Ιανουαρίου έκανε ντεμπούτο στην ACB, με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε 19 λεπτά! Ο μικρός πήρε χρόνο και στο ματς της Μπάρτσα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αγωνίστηκε για 07:21 και είχε 4 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 μπλοκ.

Ατού το μπλοκ

Το τελευταίο στατιστικό αποτελεί και ένα από τα ατού του. Στις κατηγορίες των Under18 χρεώνει συνεχώς με τάπες τους αντιπάλους του και αποτελεί, τρόπον τινά, το «πετράδι» στο στέμμα των πιτσιρικάδων της Μπαρτσελόνα.

Αυτό έδειξε και όταν ο Γιασικεβίτσιους τον έριξε στα... βαθιά. Ατάραχος, υπερασπίστηκε τη ρακέτα των Καταλανών, όπως μόνο αυτός γνωρίζει καλύτερα.

Σαρωτικός στα Next Generation

Στο περσινό Next Generation Tournament, ο Νάτζι μέτρησε (σε 4 αγώνες, ανάμεσά τους και απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης) 10.3 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3.3 μπλοκ, 2.1 λάθη σε μέσο όρο 21:35 λεπτών.

Η κορυφαία εμφάνισή του ήρθε απέναντι στη Μέγκα, με 23 πόντους, 12 ριμπάουντ και 4 μπλοκ!

@Photo credits: Barca BC Twitter