Διαμαντίδης - Αλβέρτης: Οι «πράσινες» αναμνήσεις δύο θρύλων του Παναθηναϊκού (vid)

Διαμαντίδης - Αλβέρτης: Οι «πράσινες» αναμνήσεις δύο θρύλων του Παναθηναϊκού (vid)

Newsroom
Διαμαντίδης - Αλβέρτης: Οι «πράσινες» αναμνήσεις δύο θρύλων του Παναθηναϊκού (vid)
H EuroLeague έκανε ένα μίνι αφιέρωμα στους Δημήτρη Διαμαντίδη και Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μοιράστηκαν τις καλύτερες «πράσινες» αναμνήσεις του από τη EuroLeague.

«Ο Παναθηναϊκός αποτελεί το 85% της καριέρας μου. Πέρασα τόσα καλά χρόνια. Κέρδισα τίτλους. Τρία ευρωπαϊκά. Το 2007 στην Αθήνα που το χάρηκα πολύ μέσα στο γήπεδο μας, το 2009 που είχαμε μία εξαιρετική ομάδα. Και το 2011 στη Βαρκελώνη, μετά την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στα playoffs. Αμέσως μετά νιώσαμε τόσο δυνατοί και σίγουροι πως θα κερδίσουμε την EuroLeague και το καταφέραμε.

Έκανα σπουδαίες φιλίες. Ήταν καταπληκτικό το συναίσθημα κι ακόμα νιώθω χαρούμενος που αποτελώ μέρος αυτού του κλαμπ. Δεν είμαι ο τυπικός GM. Προσπαθώ να βοηθήσω τους παίκτες μαζί με τον Φραγκίσκο με την εμπειρία μας», ήταν τα λόγια του Διαμαντίδη.

Ενώ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε, μιλώντας στην κάμερα της EuroLeague: «Πέρασα τα 2/3 της ζωής μου εδώ. Κάτι σημαίνει αυτό. Δεν είναι μόνο θέμα μπάσκετ, αλλά και θέμα ζωής. Είναι σαν το σπίτι μου, η οικογένεια μου. Έζησα τόσες ξεχωριστές στιγμές, δυνατές. Ήμουν πολύ τυχερός. Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να αλλάξω ομάδα.

Έζησα τα καλύτερα χρόνια του Παναθηναϊκού. Πάντα παλεύαμε για κάτι και τα καταφέραμε πολλές φορές. Ακόμα το κάνουμε, έστω και σε διαφορετικές καταστάσεις. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου μπορούμε να επιστρέψουμε. Έχουμε την ίδια νοοτροπία με τον Δημήτρη. Συμφωνούμε στα πάντα. Είναι εξαιρετική βοήθεια να έχουμε ο ένας τον άλλον κοντά».

Δείτε το βίντεο:

@Photo credits: INTIME