Ζαλγκίρις: «Οι αξίες μας δεν αλλάζουν, δεν θέλουμε να παίξουμε απέναντι σε ρωσικές ομάδες»

Ζαλγκίρις: «Οι αξίες μας δεν αλλάζουν, δεν θέλουμε να παίξουμε απέναντι σε ρωσικές ομάδες»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ζαλγκίρις: «Οι αξίες μας δεν αλλάζουν, δεν θέλουμε να παίξουμε απέναντι σε ρωσικές ομάδες»
Η Ζαλγκίρις, με ανακοίνωσή της, επιμένει στην απόφασή της να μην αγωνιστεί απέναντι σε ρωσικούς συλλόγους.

H EuroLeague αποφάσισε να ορίσει τα ματς των τριών ρωσικών ομάδων, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Ούνικς Καζάν και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, σε ουδέτερες έδρες, όμως η Ζαλγκίρις Κάουνας δεν αλλάζει τη στάση της.

«Όπως είπαμε χθες, οι αξίες μας δεν αλλάζουν - δεν θέλουμε να παίξουμε με τους συλλόγους μιας χώρας που εμπλέκεται σε στρατιωτική επίθεση και έχουμε προσφερθεί να πάρουμε μια τέτοια θέση για την EuroLeague και τους συλλόγους της. Ωστόσο, το πρωτάθλημα και άλλοι σύλλογοι τείνουν να τελειώσουν ομαλά τη σεζόν», είναι τα λόγια του Παούλιους Μοτιεγιούνας, general manager της Ζαλγκίρις.

Με τον Μοτιεγιούνας να συνεχίζει, στην επίσημη ανακοίνωση της Λιθουανικής ομάδας: «Δεν θέλουμε να παίξουμε τον παραπάνω αγώνα και συμφωνούμε να πάρουμε τις ελάχιστες ποινές - ήττα με 20-0. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτό με τη λίγκα και τους συλλόγους, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το πρωτάθλημα θα μας επιβάλει πρόστιμα (σ.σ.: ο κανονισμός προβλέπει πρόστιμα μεταξύ 100.000 και 200.000 ευρώ ανά αγώνα) ή να λάβουμε δραστικά μέτρα αποκλεισμού από το πρωτάθλημα
(από 1 έως 3 σεζόν).
Οι αξίες είναι σημαντικές για εμάς, αλλά δεν θέλουμε να στερήσουμε από την ομάδα μας, τους οπαδούς του μπάσκετ και τη Λιθουανία την EuroLeague, επομένως δεν λάβαμε τελεσίγραφα και θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με το πρωτάθλημα και τους συλλόγους για να βρούμε μια κοινή λύση».

Η Ζαλγκίρις έχει να αντιμετωπίσει τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας (25/2) και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (8/4) μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

@Photo credits: EuroLeague