Ολυμπιακός - Αρμάνι 67-58: Shaq attack στην «τετράδα» (vid)

Ολυμπιακός - Αρμάνι 67-58: Shaq attack στην «τετράδα» (vid)
Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον «τούρμπο» ΜακΚίσικ (14π, 3ασ.) νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο 67-58 και κάνει όνειρα «τετράδας». Σπουδαία δουλειά και οι Βεζένκοβ (16π., 5ριμπ.), Σλούκας (16π., 3ριμπ., 4ασ.), Φαλ (12π., 7ριμπ.)

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την ξέφρενη πορεία του και μετά το Κύπελλο Ελλάδας κάνει όνειρα «τετράδας» μιας και τα playoffs μοιάζουν δεδομένα. Οι Πειραιώτες επικράτησαν της Αρμάνι Μιλάνο με 67-58 μετατρέποντας σε περίπατο ένα παιχνίδι το οποίο για 30 λεπτά ήταν ντέρμπι. Στην τελευταία περίοδο τα ποσοστά ευστοχίας ανέβηκαν, το επίπεδο πίεσης της άμυνας ανέβηκε επίσης και κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι βιαστικές και άστοχες με αποτέλεσμα το πρώτο πεντάλεπτο να μην έχει ρυθμό (4-6). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δυσκολεύονταν να βρουν λύσεις σε σετ επίθεση, αλλά η άμυνά τους ήταν εκεί για να τους κρατήσει κοντά στο σκορ. Οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές όλων των παικτών τους, αλλά η συγκεκριμένη κίνηση ωφέλησε μόνο τους φιλοξενούμενους οι οποίοι βρήκαν λύσεις στη δημιουργία του Ροντρίγκεθ και προηγήθηκαν με 7-15.

Ο Ολυμπιακός δεν έλεγε να εμφανιστεί στην μπροστινή πλευρά του παρκέ, κάθε σουτ έβρισκε σίδερο στην καλύτερη και λογικό ήταν η Αρμάνι να το εκμεταλλευτεί κι έτσι ξέφυγε με 9-21 (13’). Στο πρόσωπο του ΜακΚίσικ κυρίως, αλλά και του Βεζένκοβ οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν να βρουν ένα μικρό σερί το οποίο τους έφερε πιο κοντά στον αντίπαλο (20-25, 17’). Με τον ρυθμό στο πλευρό τους οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν ακόμη περισσότερο (24-25, 19’) και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί αν ο ενθουσιασμός τους δεν τους παρέσυρε.

Ο Βεζένκοβ ισοφάρισε στα πρώτα δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, όμως η Αρμάνι με 2/2 του Χολ ανέκτησε την ηρεμία της και το προβάδισμα (29-37, 23’). Οι Πειραιώτες δεν είχαν δημιουργία στην επίθεσή τους και όσες λύσεις βρήκαν ήταν προϊόν προσωπικών ενεργειών του ΜακΚίσικ (35-39, 25’). Η επιθετική λειτουργία παρέμενε προβληματική, ωστόσο η αμυντική βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μείνει κοντά στο σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου (39-41) χάρη σε ορισμένες high low συνεργασίες με σκόρερ τον Βεζένκοβ.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώριζαν το διακύβευμα του παιχνιδιού και με τον κόσμο στο πλευρό τους μπήκαν αγριεμένοι. Μοναδική πληγή το αμυντικό ριμπάουντ, το οποίο πρόσφερε στους φιλοξενούμενους 7 πόντους με αποτέλεσμα το προβάδισμα που έδωσε ο ΜακΚίσικ με 48-47, να κρατήσει λίγο εξαιτίας του Ντατόμε. Σε εκείνο το σημείο ο Σλούκας όχι απλά διέκοψε την αστοχία από τα 6.75, αλλά το έκανε δύο φορές και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο +6 (56-50, 36’). Η αντίδραση της Αρμάνι ήταν δεδομένη, αλλά δεδομένη ήταν και η συγκέντρωση των «ερυθρόλευκων». Ο Σλούκας άφησε το σκορ και έδινε ασίστ με τους Βεζένκοβ και Φαλ να μετατρέπουν το σκορ σε 64-53 (39’) και να… κλειδώνουν τη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός σκόραρε 28 πόντους διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του Μεσίνα. Στο 56-53 βρήκε σε διαδοχικές φάσεις δημιουργία από τον Σλούκα.

Ο MVP: Ο ΜακΚίσικ τελείωσε με 14 πόντους, 3 ασίστ, ωστόσο η ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ ήταν αυτή που αρχικά κράτησε την ομάδα κοντά στο σκορ και εν συνεχεία της χάρισε τη νίκη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τρόι Ντάνιελς δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα, ήταν άστοχος, δεν έπαιξε άμυνα και τελείωσε με αρνητικό ranking.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Σπουδαίο ματς από τον Σλούκα (16π., 3ριμπ., 4ασ.), τον Βεζένκοβ (16π., 5ριμπ.) και τον Φαλ (12π., 7ριμπ.)

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι τέσσερις «ερυθρόλευκοι» με περισσότερους από 12 πόντους (Φαλ, Σλούκας, Βεζένκοβ, ΜακΚίσικ)

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα «έσπασαν» από τα 6.75. Ο Ολυμπιακός είχε 20% και η Αρμάνι 15%.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη με την οποία… κλειδώνει την παρουσία του στα playoffs που ήταν και ο αρχικός στόχος και πλέον ξεκινά να τσεκάρει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ Α’ ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 72-93 στο Μιλάνο. Διπλασίασε τις νίκες και υπερτερεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 7-15, 25-27, 39-43, 67-58

5

9

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.