Μακάμπι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 84-75: Ο Ουίλμπεκιν έδωσε... ελπίδα (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Μακάμπι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 84-75: Ο Ουίλμπεκιν έδωσε... ελπίδα (vid)
Με τον Σκότι Ουίλμπεκιν να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε εύκολα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 84-75 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για είσοδο στα playoffs.

Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Η Μακάμπι κατάφερε να μετατρέψει το... αμφίρροπο ματς με την ΤΣΣΚΑ σε παράσταση για έναν ρόλο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να νικήσει τον Δημήτρη Ιτούδη στον άτυπο «εμφύλιο» στο Τελ Αβίβ. Ο Ουίλμπεκιν ήταν εκείνος που «υπέγραψε» το ματς για λογαριασμό της ομάδα του, η οποία είχε το πάνω χέρι και την... κυριαρχία στο παιχνίδι από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και μετά.

Το ματς

Η ΤΣΣΚΑ φάνηκε να ξεκινάει καλύτερα το παιχνίδι καθώς είχε προηγηθεί νωρίς με 8-13 και έδειχνε να έχει το πάνω χέρι στο ματς. Όμως που να φανταζόταν η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη τα όσα θα επακολουθούσαν! Η Μακάμπι όχι μόνο αντέδρασε αλλά ήταν... καταιγιστική! Με τον Σκότι Ουίλμπεκιν να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και παράλληλα η άμυνα των Ισραηλινών να έμοιαζε με πραγματική μέγκενη, οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς και προηγήθηκαν με 19-15 στο δεκάλεπτο έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 11-2. Υπήρχε και... συνέχεια για την Μακάμπι.

Το δεύτερο δεκάλεπτο έμελλε να ήταν καταιγιστικό για τους γηπεδούχους! Την ώρα που η ΤΣΣΚΑ αστοχούσε στο ένα σουτ μετά το άλλο έχοντας 11/35 εντός παιδιάς (7/21 δίποντα και 4/14 τρίποντα), η Μακάμπι έκανε... ακριβώς το αντίθετο. Ο Ουίλμπεκιν ήταν ασταμάτητος στο παρκέ της «Menora Mivtachim Arena» και έχοντας 14 πόντους με 4/5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο εκτόξευσε την διαφορά στο +21 για λογαριασμό της ομάδας του (49-28). Ένα διάστημα όπου η Μακάμπι είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας με 7/12 δίποντα και 8/13 τρίποντα!

Το +20 για τους Ισραηλινούς διατηρήθηκε και μέχρι τα μέσα της 3η περιόδου (54-34) ενώ η ΤΣΣΚΑ το μόνο που κατάφερε ήταν να πλησιάσει στο 56-42. Χωρίς να υπάρχει συνέχεια. Ουίλμπεκιν, Ντιμπαρτολομέο και Ρέινολντς ήταν εκείνοι που έφεραν και πάλι την ομάδα τους στην... ασφάλεια των 20+ πόντων (67-46) έως το τέλος της 3ης περιόδου. Εκεί επήλθε και η χαλάρωση για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου καθώς είδε την ΤΣΣΚΑ να ξεκινάει το 4ο δεκάλεπτο με σερί 8-0 και να πλησιάζει στο 67-54 στο 32'.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φανούν περισσότερο ανταγωνιστικοί έως το τέλος του ματς, αλλά η Μακάμπι δεν είχε καμία... διάθεση να γκρεμίσει ό,τι είχε χτίσει με εντυπωσιακό τρόπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο δεύτερο δεκάλεπτο και στο επιμέρους 30-13 που πραγματοποίησε η Μακάμπι με το οποίο εκτόξευσε την διαφορά στους 21 πόντους.

MVP: Ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν η «σταθερή αξία» της Μακάμπι στην επίθεση έχοντας 23 πόντους με 2/4 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Σταθερός για ένα ακόμη ματς ο Άντε Ζίζιτς έχοντας 14 πόντους με 7/9 δίποντα και 4 ριμπάουντ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άλλο ένα κακό ματς για τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος είχε 0/5 εντός παιδιάς.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ντέρμπι με τα όλα της ήταν η αναμέτρηση στη Μόσχα, καθώς η ΤΣΣΚΑ είδε και (δεν) έπαθε μέχρι να νικήσει την Μακάμπι στις λεπτομέρειες με σκορ 74-73.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι 18/18 βολές της Μακαμπι.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Γιορτινή ατμόσφαιρα πριν από το τζάμπολ με τους Σβι Σερφ και Πίνι Γκέρσον να ανακηρύσσονται θρύλοι της Μακάμπι.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επιβλητική εμφάνιση από την Μακάμπι για ένα δεκάλεπτο, το οποίο έμελλε να «διαγράψει» και την μετέπειτα πορεία του ματς. Από τη στιγμή που οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ευστοχούσαν σε... ό,τι σουτ επιχειρούσαν στην 2η περίοδο, αυτομάτως «έκοψαν» τον... όποιο αέρα μπορεί να (ήθελε να) είχε η ΤΣΣΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 49-28, 67-46, 84-75

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.