Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 87-85: Σλούκας για τρειςςςςς.... μέσα (vid)

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 87-85: Σλούκας για τρειςςςςς.... μέσα (vid)
Με τον Κώστα Σλούκα να κάνει εκπληκτικό ματς (23π., 5ρ., 6ασ.) και να σκοράρει στην κόρνα της λήξης, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη επί της Εφές στην παράταση με 87-85.

Ο Ολυμπιακός κάνοντας κατάθεση ψυχής στο παρκέ, επικράτησε της Αναντολού Εφές μετά από 45 λεπτά με 87-85 χάρη σε buzzer beater του Κώστα Σλούκα. Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» ήταν συγκλονιστικός ολοκληρώνοντας με 23 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ωστόσο άπαντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό απέναντι σε μία υπερταλαντούχα ομάδα όπως η τουρκική.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Σλούκα στην πεντάδα στη θέση του τραυματία Ουόκαπ και η επίθεση λειτουργούσε ιδανικά. Ο Ελληνας γκαρντ μαζί με τον Ντόρσεϊ έδιναν σκορ στους Πειραιώτες, ωστόσο το ταλέντο και την ποιότητα των γκαρντ της Εφές δεν ήταν εύκολο να τα περιορίσεις. Με ομαδική δουλειά στο αμυντικό ριμπάουντ και τον Φαλ να εμπλέκεται στην επίθεση ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα (19-12, 8’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με διαδοχικά καλάθια του Βεζένκοβ, τρίποντο του Σλούκα και το ταμπλό να γράφει 26-17.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με δύο τρίποντα για τους Τούρκους, ωστόσο στην άλλη πλευρά οι Πειραιώτες είχαν την υπομονή να βρουν τις λύσεις διατηρώντας το προβάδισμα στο σκορ με τον Πρίντεζη να κάνει το 32-25 (15’). Λάρκιν και Μπομπουά παρέμεναν χωρίς πόντο, όμως ο Μίτσιτς ήταν δραστήριος και έριξε την διαφορά στους 4 πόντους (37-33, 18’). Στο δίλεπτο μέχρι το ημίχρονο ο Ολυμπιακός σταμάτησε να παίρνει καλές επιλογές, ο Μίτσιτς με δημιουργία έβαλε τους ψηλούς στην εξίσωση του σκορ και η Εφές προσπέρασε, αλλά προσωρινά (42-41, 20’).

Μπορεί η τρίτη περίοδος να ξεκίνησε άσχημα με την Εφές να προηγείται 42-45, όμως η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήταν υποδειγματική. Ο Σλούκας δημιουργούσε, Βεζένκοβ και Παπανικολάου ευστοχούσαν από τα 6.75 και η κατάσταση άλλαξε (50-45, 24’). Ο ηγέτης του Ολυμπιακού σταμάτησε να πασάρει και ξεκίνησε να σκοράρει ταλαιπωρώντας την αντίπαλη άμυνα (57-52, 27’), όμως το ίδιο έκανε σε επίπεδο δημιουργίας κι ο Σέρβος γκαρντ της Εφές (61-61, 30’).

Η Αναντολού Εφές στα πρώτα λεπτά της κρίσιμης περιόδου βρήκε εύκολους πόντους και ξέφυγε με 63-67, αλλά ο Ολυμπιακός διατήρησε την ψυχραιμία του και με τον Σλούκα να συνεχίζει τα μπασκετικά του όργια, «απάντησε» αμέσως (68-67, 34’). Η αναμέτρηση πήγαινε πόντο πόντο και έτσι μπήκε στο τελευταίο της λεπτό χάρη σε καλάθι και φάουλ του Ντόρσεϊ (73-73). Τα καλάθια των Ντόρσεϊ και Μίτσιτς δεν άλλαξαν την ισορροπία, κάτι που δε συνέβη ούτε με το σουτ του Ντόρσεϊ λίγο πριν την κόρνα λήξης και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο οι παίκτες του Μπαρτζώκα παρά την κούρασή τους βρήκαν πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, πόντους από αιφνιδιασμό και προηγήθηκαν με 81-78 (42’) όμως ο Λάρκιν συνδέθηκε με το καλάθι και επανέφερε την Εφές σε θέση οδηγού (82-85, 45’). Ο Ντόρσεϊ μείωσε σύντομα, ο Φαλ έπαιξε τρομερή άμυνα στον Μίτσιτς και ο Σλούκας με τρίποντο στο μηδέν χάρισε μία σπουδαία νίκη στον Ολυμπιακό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Που αλλού; Στο τρίποντο του Κώστα Σλούκα λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος του αγώνα. Επαιξε ρόλο και η καταπληκτική άμυνα του Φαλ στον Μίτσιτς λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Ο MVP: Ο Σλούκας σε 38:36 είχε 23 πόντους (4/10διπ., 4/6τριπ., 3/3β.), 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 λάθη. Συγκλονιστικός και στην άμυνα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπράιαντ τελείωσε με 1/6 σουτ ενώ κι ο Λάρκιν μπήκε στον ρυθμό του πολύ αργά, στην παράταση.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βεζένκοβ τελείωσε με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Φαλ είχε 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και τρομερές άμυνες ενώ ο Ντόρσεϊ τελείωσε με 19 πόντους (7/13 σουτ).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 13 επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, τα 11 εύστοχα τρίποντα και το 30% που υποχρέωσε την Εφές πίσω από τα 6.75.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το τρίποντο του Σλούκα και το ξέφρενο πάρτι που ακολούθησε στο παρκέ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μία τρομερή επιθετικά ομάδα χωρίς τον καλύτερό του αμυντικό. Η ομαδική δουλειά κάλυψε την απουσία του Ουόκαπ και οι περισσότεροι παίκτες βγήκαν μπροστά στα δύσκολα. Σπουδαία νίκη η οποία τον εδραιώνει στις πρώτες πέντε θέσεις της κατάταξης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-17, 42-41, 61-61, 75-75, (παρ.) 87-85

5

5

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.