Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 71-66: Ο Κούριτς «υπέγραψε» την νίκη

Σταυρούλα Μουστακάτου
Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 71-66: Ο Κούριτς «υπέγραψε» την νίκη
Η Μπαρτσελόνα (18-5) κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα της απέναντι στην Μπάγερν επικρατώντας με 71-66 στην 24η στροφή της Euroleague.

Με την εικόνα του ματς να αλλάζει εντελώς στο δεύτερο ημίχρονο και το ενδιαφέρον να παραμένει ακλόνητο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Μπαρτσελόνα σημείωσε την 18η νίκη της στην Euroleague και μάλιστα μπροστά στο κοινό της. Η Μπάγερν αποδείχθηκε πολύ σκληρή αντίπαλος και την σόκαρε αρκετές φορές μέσα στο παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω, πέφτοντας στην 9η θέση και το 11-12.

Ο αγώνας

Έπειτα από περίπου δύο λεπτά αγώνα χωρίς σκορ, ο Μίροτιτς έκανε την αρχή από την περιφέρεια (3-0) με τους Ουόλντεν και Ραντόσεβιτς να γράφουν το 3-5 λίγο αργότερα. Παρόλα αυτά, οι δύο ομάδες έπεσαν θύματα... της αφλογιστίας τους και έμειναν σε πολύ ρηχά νερά σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο. Σκόραραν από 9 πόντους (9-9) με την Μπάγερν να έχει τραγικά ποσοστά και την Μπαρτσελόνα να μην βρίσκει χώρους να επιτεθεί.

Οι τιμές του σκορ ανέβηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν με δύο συνεχόμενα τρίποντα οι Τόμας και Ομπστ έστειλαν τους φιλοξενούμενους στο +6, για να απαντήσει με προσωπικές προσπάθειες ο Κάιλ Κούριτς για να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια (15-15) στο 13ο λεπτό. Μέχρι και το ημίχρονο κανείς δεν μπόρεσε να πάρει ένα προβάδισμα ικανοποιητικό, με τις εναλλαγές στο σκορ να είναι συνεχείς και την Μπάγερν να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 28-29 μετά το σουτ του Σίσκο στα 55 δευτερόλεπτα.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα τα δείγματα παρέμειναν αποθαρρυντικά, ωστόσο η Μπαρτσελόνα κατάφερε να βρει σκορ με μικρό σερί 5-0 (33-29) αποκλειστικά από τον Κούριτς που εξακολουθούσε να είναι... άχαστος. Το σύνολο του Τρινκιέρι εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και ο Λούτσιτς έβαλε νέα αφετηρία στο παιχνίδι (33-33) στο 24', ενώ ο Τόμας της έδωσε αέρα 4 πόντων (33-37) στο 26'. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους σε εκείνο το σημείο έτρεξαν επιμέρους 12-4 με κύρια πρόσωπα τους Έξουμ και Γιοκουμπάιτις, με τις βολές του τελευταίου να κλείνουν το δεκάλεπτο στο 45-41.

Στις αρχές της καθοριστικής περιόδου, ο Ντέιβις έκανε το +6 (47-41) για τους γηπεδούχους, χωρίς βέβαια να υπολογίσει τον Λούτσιτς που δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα κάνοντας το 54-58 με 12(!) πόντους δικούς του στο 5'41''. Στα 3'54'' πριν το τέλος, Κούριτς και Μίροτιτς μείωσαν στον πόντο (60-61), με τον Αμερικανό φόργουορντ να βάζει ξανά μπροστά την ομάδα του στο 3'19'' (63-61). H Μπαρτσελόνα κατάφερε να... χτίσει πάνω σε αυτό το προβάδισμα και πήρε την 18η νίκη της στην διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 9-9, 28-29, 45-41, 71-66

ΠΟΎ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο επιμέρους 15-5 που έκανε η Μπαρτσελόνα στα 5 τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν η Μπάγερν βρέθηκε να προηγείται και πάλι και να έχει τον ρυθμό.

O MVP: Κάιλ Κούριτς με 20 πόντους (3/5 δίποντα, 4/4 τρίποντα) ενώ είχε και 3 ριμπάουντ με ΜΗΔΕΝΙΚΆ λάθη σε 25 λεπτά συμμετοχής.

Ο «ΑΦΑΝΉΣ» ΉΡΩΑΣ: Τόσο ο Νίκολα Μίροτιτς με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ με 1 ασίστ, όσο και ο Έξουμ που πέτυχε 9 πολύ κρίσιμους πόντους τόσο στο τρίτο δεκάλεπτο (6) όσο και στο τέταρτο της ανατροπής (3).

Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Ο Οθέλο Χάντερ που σε 13 λεπτά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 9-9 της πρώτης περιόδου που έφτασε... οριακά πριν την πρωτιά στα αρνητικά ρεκόρ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το απόλυτο του Κούριτς από το τρίποντο (4/4 από τα 7 συνολικά της Μπαρτσελόνα), τα 17/45 δίποντα της Μπάγερν και τα 13 λάθη της Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπαρτσελόνα έδειξε οτι μπορεί να ανατρέψει όταν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και συνεχίζει να απολαμβάνει τις πρώτες θέσεις. Αδικείται από την 9η θέση η Μπάγερν που είναι μία πραγματική μαχήτρια.

ΤΊ ΈΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΏΤΟ ΓΎΡΟ: Στο μεταξύ τους ματς στο Μόναχο, παρά την προσπάθεια της Μπάγερν στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «μπλαουγκράνα» είχαν επικρατήσει με 80-72. Με αυτόν τον τρόπο διπλασίασε τις νίκες απέναντι στους Βαυαρούς.

δ
δ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.