Μπάγερν - Άλμπα 62-56: Παραμένουν σε τροχιά playoff οι Βαυαροί

Ευαγγελος Στελλάκης
Μπάγερν - Άλμπα 62-56: Παραμένουν σε τροχιά playoff οι Βαυαροί
Η Μπάγερν Μονάχου (11-11) επικράτησε με 62-56 της Άλμπα Βερολίνου (6-15), σε ένα από τα λιγότερο παραγωγικά και θεαματικά ματς της φετινής σεζόν.

Το γερμανικό "Klasiker" στην Audi Dome ήταν «φτωχό» σε θέαμα, όμως είχε ένταση, με την Μπάγερν να χαμογελά με το άκουσμα της κόρνας της λήξης. Οι Βαυαροί «λύγισαν» στην 4η περίοδο την πολύ μαχητική αλλά κακή επιθετικά Άλμπα, κερδίζοντας το ματς στα... σημεία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το εναρκτήριο δεκάλεπτο στην απόλυτη ισορροπία του 16-16 για να πάνε τελικά στα αποδυτήρια με το «φτωχό» 26-24. Οι μόλις 50 πόντοι που πέτυχαν συνδυαστικά - κάτι που δεν το βλέπουμε καθόλου συχνά σ' αυτό το επίπεδο - μαρτυρούν τόσο την επιθετική τους αναποτελσματικότητα, όσο και την έμφαση που έδωσαν στην άμυνα.

Στην επανάληψη, οι Βερολινέζοι έδειξαν να πατούν καλύτερα βρίσκοντας έναν στοιχειώδη επιθετικό ρυθμό με Λο και Λάμερς (27-33 στο 23'). Μάλιστα 1.5 λεπτό αργότερα ο Τζελίν Σμιθ τους έστειλε στο +11 (27-38) τη στιγμή που οι Βαυαροί συνέχισαν να μην βρίσκουν σκορ. Η ομάδα του Τρινκέρι βρήκε λύσεις από την περίμετρο με Ουόλντεν και Ομπστ και κατάφερε να επιστρέψει (39-44 στο 29'), ολοκληρώνοντας τελικά το δεκάλεπτο στο -3 χάρη στον Ντεσόν Τόμας (41-44).

Το μοτίβο δεν διαφοροποιήθηκε στην καθοριστική περίοδο. Το θέαμα παρέμεινε κακό, με την σκοπιμότητα να υπερτερεί. 4'49'' πριν το τέλος, ο Σίκμα έβαζε ξανά μπροστά την Άλμπα (47-48) έπειτα από ένα επί μέρους 6-2 της Μπάγερν που την είχε τοποθετήσει λίγο νωρίτερα σε θέση οδηγού. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τρία διαδοχικά καλάθια από Σίσκο, Λούτσιτς και Ρούμπιτ για να φτάσουν στο +4 σε κρίσιμο σημείο (53-49 στο 38'). Ο Ρούμπιτ έβγαζε δυναμισμό στην άμυνα κι ο Σίσκο συνέχισε να σκοράρει (55-52 στο 39'), διατηρώντας το ισχνό προβάδισμα για την ομάδα του Μονάχου. Στα 41.3'' ο Λούτσιτς πέτυχε το καλάθι της βραδιάς, το οποίο ήταν τρίποντο και φάουλ (59-52), προκειμένου να σφραγίσει ουσιαστικά το ροζ φύλλο των γηπεδούχων.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-16, 26-24, 41-44, 62-56.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Μπάγερν μπήκε με την πλάτη στον τοίχο (41-44) στην τελευταία περίοδο, όμως σ' αυτήν έδειξε αποφασιστικό πρόσωπο, έβγαλε προσωπικότητα, ιδίως με τον Λούτσιτς, και με επί μέρους σκορ 21-12 πήρε τελικά το ροζ φύλλο.

Ο MVP: Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς πέτυχε 19 πόντους συμπεριλαμβανομένου και του καθοριστικού «τετράποντου» στα 41'' που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Βαυαρών.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Άλμπα είχε αρκετούς. Ο Ντα Σίλβα έπαιξε μόλις 9:43' (2π., 3ρ.), ενώ ο Ντέλοβ σε 18' είχε 2 πόντους με 1/5 εντός πεδιάς κι ο Ολίντε ήταν άποντος σε 20' με 0/4 σουτ και -4 ranking.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ζαν Σίσκο (9π., 3α.) πέτυχε σημαντικά καλάθια στην τελευταία περίοδο και συνέβαλε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Με το... ζόρι 50 πόντους πέτυχαν μαζί οι δύο ομάδες στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στο δεύτερο τα πήγαν κάπως καλύτερα με 68.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Παρότι δεν της βγήκε καθόλου το παιχνίδι, η Μπάγερν κατάφερε να το γυρίσει κι έδειξε πως δίκαια λογίζεται μεταξύ των διεκδικητών της οκτάδας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ένα κακό ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα. Τουλάχιστον είχε σασπένς στην μεγαλύτερη διάρκεια του. Για την Μπάγερν είναι, φυσικά, μια υπερπολύτιμη νίκη αναφορικά με την προσπάθεια της να εισέλθει στα playoffs.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Μπάγερν είχε επικρατήσει με 69-82 στην Mercedes-Benz Arena κι απόψε διπλασίασε τις νίκες της επί της έτερης εκπροσώπου του γερμανικού μπάσκετ.

8

8

@Photo credits: EUROLEAGUE.NET

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.