Πρίφτης: «Απαραίτητη η συμμετοχή Γιόβιτς, off ο Παπαγιάννης και πιθανότατα ο Μέικον»

Νίκος Καρφής
Πρίφτης: «Απαραίτητη η συμμετοχή Γιόβιτς, off ο Παπαγιάννης και πιθανότατα ο Μέικον»
Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τη μάχη του Παναθηναϊκού με τη Μπασκόνια και στάθηκε στον Στέφαν Γιόβιτς.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τη Μπασκόνια (21:00, 28/1) και θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στις απουσίες που θα έχει το τριφύλλι και μίλησε στο νέο απόκτημα Στέφαν Γιόβιτς, τονίζοντας πως θα αγωνιστεί κανονικά, αλλά θα γίνει σταδιακά η ενσωμάτωση του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής των... πράσινων

«Θα κάνουμε μια προπόνηση σήμερα όλοι μαζί και θα παίξουμε το ματς. Την πρωινή αύριο και θα παίξουμε το ματς. Έχουμε κάποιες μέρες απραξία. Υπάρχουν παίκτες αμφίβολοι, είναι αρκετοί. Ο Παπαγιάννης δεν θα παίξει, το πιθανότερο να μην παίξει ούτε ο Μέικον. Έχουν ενοχλήσεις ο Σαντ Ρος και ο Νέντοβιτς», είπε αρχικά.

Για την ήττα από Εφές: «Κρίμα για την προσπάθεια που κάναμε, στεναχωριέμαι. Αξίζαμε να πάρουμε το ματς με Εφές, αλλά δεν μπορεσαμε είτε επειδή δεν είχαμε την τύχη, είτε την ικανότητα. Θα πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Το αποτέλεσμα θα έρθει».

Για τη Μπασκόνια: «Έγινε μια μετάλλαξη μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία σε αυτοσχεδιασμούς και σε ατομική πρωτοβουλία. Δόθηκε παραπάνω χώρος στον Μπόλντγουιν. Λιγότερο παιχνίδι off screen για Φοντέκιο και Γκεντράιτις. Παραμένει ομάδα με σημεία αναφοράς. Ο Μπόλντγουιν είναι σε καλό φεγγάρι. Έχουν καλό ρυθμό και νίκησαν και τη Μπαρτσελόνα».

Για τον Γιόβιτς: «Με τη φυγή του Πέρι, είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή του. Απλά δεν ξέρουμε τον χρόνο που θα μείνει στο παρκέ. Είναι καλός, έχει αξία, αλλά έχει να παίξει αρκετό καιρό. Αυτή η ενσωμάτωση θα πρέπει να γίνει με προοδευτικό τρόπο για να μην δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε τραυματισμούς, όπως του Μέίκον που θα λείψει πιθανότατα στο ματς με τη Μπασκόνια».

Aπό την πλευρά των παικτών μίλησε ο Λεωνίδας Κασελάκης.