Βιλερμπάν - Μπάγερν 68-77: Οι Βαυαροί δικαιούνται να ονειρεύονται playoffs

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βιλερμπάν - Μπάγερν 68-77: Οι Βαυαροί δικαιούνται να ονειρεύονται playoffs
Η Μπάγερν Μονάχου έκανε άνετο πέρασμα (68-77) από την έδρα της Βιλερμπάν κι έτσι διατήρησε το όνειρο της διεκδίκησης θέσης στα Playoffs.

Με τη διαφορά στο +16 από τη δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι επιβεβαίωσε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Βιλερμπάν. Η Μπάγερν βασίστηκε στην μπασκετική λογική που τη χαρακτηρίζει, στη ακρίβεια που είχε στην εκτέλεση και κυρίως στην άμυνά της μέσω της οποίας ουδέποτε άφησε τους Γάλλους να διεκδικήσουν τη νίκη.

Ο αγώνας

Η Μπάγερν Μονάχου είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, επιλέγοντας την εκτέλεση από κοντινή απόσταση, αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα μαξιλάρι 4-5 πόντων περίπου από τα μισά της πρώτης περιόδου (6-11). Παρά την αστοχία της, η Βιλερμπάν κρατήθηκε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος της περιόδου (16-20), κυρίως λόγω των λαθών των Γερμανών.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι απέφυγε τα λάθη, συνέχισε να εκτελεί με ακρίβεια φτάνοντας στο εντυπωσιακό 82.4% στα σουτ εντός παιδιάς στο τέλος του ημιχρόνου και προϊόντος του χρόνου έφτιαξε συνθήκες θριάμβου. Γιατί η διαφορά έφτασε σε διψήφιο επίπεδο (18-29, 13:30) για να πάει στο +16 (29-45) στο τέλος του ημιχρόνου. Με 14/33, η Βιλερμπάν δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, ενώ η Μπάγερν σούταρε με 50% (5/10) και από μακρινή απόσταση.

Η Μπάγερν δεν έδωσε δικαίωμα επιστροφής στη Βιλερμπάν στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς επένδυσε στην άμυνά της, είχε πολυφωνία στην επίθεση κι έτσι η διαφορά διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα (36-54, 25’) έως το τέλος της περιόδου (42-61).

Στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου και με πρωταγωνιστή τον Κρις Τζόουνς, η Βιλερμπάν έκανε την τελευταία απόπειρα επιστροφής στο παιχνίδι (56-67, 35’), αλλά κι αυτή έπεσε στο κενό. Η Μπάγερν διατήρησε τη διψήφια διαφορά (61-74) και ουσιαστικά δεν επέστρεψε στον εαυτό της να νιώσει απειλή.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 29-45, 42-61, 68-77

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Μπάγερν είχε ορθολογικό τρόπο σκέψης στο παιχνίδι. Δεν άφησε τους περιφερειακούς της Μπάγερν να βρουν ρυθμό και επιθετικά εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα των ψηλών της. Κι όλα κρίθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν η διαφορά πήγε στο +16 (29-45).

MVP: Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ κάνει εξαιρετική σεζόν, αυτό πιστοποίησε και απέναντι στη Βιλερμπάν.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Η Μπάγερν βασίστηκε στο σύνολο, είχε αρκετούς αφανείς ήρωες, αλλά ο Βλάντιμιρ Λούσιτς έκανε τη διαφορά στο σημείο που η ομάδα του ξέφυγε με διψήφια διαφορά πόντων.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Η Μπάγερν εστίασε στον περιορισμό της εκτελεστικής δεινότητας του Οκόμπο και τα κατάφερε.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μάλλον η ευκολία με την οποία έφτασε στη νίκη η Μπάγερν καθώς από τα μισά της δεύτερης περιόδου φάνηκε ξεκάθαρα ότι η Βιλερμπάν δεν είχε καμία πιθανότητα διεκδίκησης της νίκης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μπάγερν Μονάχου εκτέλεσε με 82.4% (14/17) σουτ εντός παιδιάς στο πρώτο ημίχρονο!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Συγκεκριμένης ποιότητας, αλλά η Μπάγερν Μονάχου είναι πολύ πιο ομάδα από τη Βιλερμπάν. Ήλεγξε τον ρυθμό, χτύπησε στη ρακέτα και γενικώς είχε λογική στο παιχνίδι της.

68

77

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.