Οθέλο Χάντερ: Ένας ρολίστας... σταρ ετών 36! (vid)

Οθέλο Χάντερ: Ένας ρολίστας... σταρ ετών 36! (vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου
Οθέλο Χάντερ: Ένας ρολίστας... σταρ ετών 36! (vid)
Ο Αμερικανός σέντερ έχει μπει ξανά σε μία ζώνη… λυκόφωτος στη Μπάγερν και παρά τα 36 του χρόνια εξακολουθεί να κάνει «θόρυβο» στη Euroleague.

Το περασμένο καλοκαίρι η αγορά των free agents κινήθηκε έντονα γύρω από το όνομα του Οθέλο Χάντερ, ο οποίος είχε μόλις ολοκληρώσει την θητεία του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι μνηστήρες ήταν πολλοί για τον έμπειρο σέντερ, με τις φήμες να τον θέλουν να συζητάει με την Βιλερμπάν.

Ο δρόμος του τον οδήγησε στην… αντίπερα όχθη και πατώντας τα γερμανικά σύνορα έφτασε μέχρι και το Μόναχο για λογαριασμό της Μπάγερν. Στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, ο Χάντερ ζει μία «δεύτερη νιότη» και οι αριθμοί του αποδεικνύουν το πόσο άνετα νιώθει στο παρκέ διανύοντας την 9η σεζόν του στην Ευρώπη.

Τα πιο πρόσφατα πειστήρια, μάλιστα, ήταν και τα πιο… τρανταχτά της φετινής σεζόν. Η Μπάγερν κατόρθωσε να σημειώσει την παρθενική της νίκη στην έδρα της Μπασκόνια καλύπτοντας και την διαφορά του πρώτου γύρου και συνεχίζει στην κούρσα προς τα playoffs.


Σημείο αναφοράς του συγκεκριμένου αγώνα, ο 36χρονος σέντερ! Απέναντι σε rookies του θεσμού που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, όπως ο Στίβεν Ένοχ, πέτυχε 17 πόντους (8/10 δίποντα) και μάζεψε 8 ριμπάουντ με 2 κλεψίματα θυμίζοντας εποχές… εκτόξευσης σε ένα σόου δικό του.

Ο Τρινκιέρι έδειξε την απαραίτητη εμπιστοσύνη στον Χάντερ εντάσσοντάς τον στο ρόστερ του και εκείνος του το ανταποδίδει και με το παραπάνω. Μένει μακριά από αρνητικές επιδόσεις, αφού στις 20 αναμετρήσεις δεν έχει καταγράψει ούτε μία φορά «μείον» στην στατιστική του, ενώ σε 8 από αυτούς τους αγώνες, έχει καταλήξει «διπλός» επιθετικά.

Συνολικά, σημειώνει 8.4 πόντους με 5.6 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 0.8 κλεψίματα κατά μέσο όρο με την συμμετοχή του να αγγίζει τα 22 λεπτά. Ειδικά στον τομέα των ριμπάουντ, ο απόφοιτος του Οχάιο, παρουσιάζει τρομερή ενέργεια, αφού μέχρι στιγμής μαζεύει 2.8 επιθετικά ανά αγώνα και βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας στην Euroleague έχοντας 50 συνολικά.

κ

Καριέρα… Ευρωλιγκάτη και στο πικ της

Μία σύντομη πορεία χωρίς draft το 2008 από τους Ατλάντα Χοκς, τον έφερε να γυρνά αναζητώντας το…λιμάνι του ανά τον κόσμο. Ηλυσιακός, Σάσαρι, Βαγιαδολίδ και μία γεύση από το κινεζικό πρωτάθλημα, μέχρι να καταλήξει στη Σιένα ως… 27άρης rookie στην Euroleague.

Την επόμενη σεζόν εκείνος βρέθηκε στον Ολυμπιακό και υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εξελίχθηκε σε έναν παίκτη που έμελλε να αποτελέσει κεφάλαιο σε όποια… Ευρωλιγκάτη ομάδα ακολουθούσε. Τόσο στη Ρεάλ που επιλέχθηκε μετά τη διετία στους «ερυθρολεύκους», όσο και στις ΤΣΣΚΑ (2017-2019) και Μακάμπι (2019-2021) ισορροπούσε ανάμεσα στη θέση ενός κομβικού ρολίστα και πρωταγωνιστή.

Άλλωστε, είχε και την κατάλληλη βοήθεια αφού ο Χάντερ είχε συνηθίσει να βρίσκεται στο παρκέ με συμπαίκτες-μαέστρους, μιας και στον Ολυμπιακό συνυπήρξε με τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ οι Γιούλ, Ντε Κολό και Ροντρίγκεθ συμπλήρωναν ιδανικά αυτόν τον κύκλο.

b

Το βράδυ της Τρίτης (25/01) πρόκειται να παραταχθεί στη Λυών με ακόμη μία τετράδα Βαυαρών απέναντι στην Βιλερμπάν στο πλαίσιο της εξ αναβολής 18ης αγωνιστικής για την Euroleague.

Θα μετρήσει δηλαδή τις δυνάμεις του για ακόμη μία φορά κόντρα σε μία από τις πιο αλτικές και νεανικές frontline της διοργάνωσης. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι είχε μείνει για μοναδική φορά φέτος στα… ρηχά νερά 2 πόντων, έχοντας όμως 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ στα λεπτά που αγωνίστηκε.

Σε κάθε περίπτωση ο Χάντερ φαίνεται πως στις τελευταίες «στροφές» ανεβάζει όλο και περισσότερο την έντασή του διατηρώντας τα χαρακτηριστικά που τον διέκριναν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο.