Μίτσιτς: Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καθόλου ευχάριστες αναμνήσεις (vid)

Νίκος Καρφής
Μίτσιτς: Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καθόλου ευχάριστες αναμνήσεις (vid)
Ο Βασίλιε Μίτσιτς έκανε ματσάρες τις δύο τελευταίες φορές που κοντραρίστηκε με τον Παναθηναϊκό και οι... πράσινοι θα δείξουν απόψε (19:30) αν έμαθαν από το πάθημα τους.

Είναι ο καλύτερος παίκτης της Εφές, ο πιο ολοκληρωμένος, εκείνος που πέρυσι τα σάρωσε όλα στο πέρασμα του. Κατέκτησε το βραβείο του MVP, αλλά και του πολυτιμότερου του Final 4, οδηγώντας την τους Τούρκους στον πρώτο τίτλο Euroleague της ιστορίας της. Όλα αυτά φυσικά πάνε στον Βασίλιε Μίτσιτς.

Ο Παναθηναϊκός απόψε που θα παίξει χωρίς τον Γιώργο Παπαγιάννη θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπος με έναν εκ των πιο επικίνδυνων παικτών στη διοργάνωση που έχει πολλούς τρόπους να τον πληγώσει, είτε εκτελώντας, είτε δημιουργώντας.

Άλλωστε το... τριφύλλι δεν έχει και πολύ ευχάριστες μνήμες από τα τελευταία συναπαντήματα με τον Σέρβο παιχταρά. Τη σεζόν που διανύουμε δεν κοντραρίστηκε με τους... πράσινους, ωστόσο το έκανε δύο φορές την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Και με τις εμφανίσεις τους δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους πράσινους, οι οποίοι δεν βρήκαν αντίδοτο για να τον αντιμετωπίσουν.

Οι... παραστάσεις σε ΟΑΚΑ και Τουρκία

Στην 8η αγωνιστική της Euroleague τη σεζόν που μας πέρασε, η Εφές απέδρασε από το διπλό με 80-77 από το ΟΑΚΑ. Αυτό δεν θα είχε γίνει σε καμιά περίπτωση, αν δεν έκανε... παπάδες ο Σέρβος ηγέτης της. Ο Βασίλιε Μίτσιτς έδωσε το δικό του show στην Αθήνα, όντας ασταμάτητος. Τελείωσε την αναμέτρηση με 33 πόντους, 7/13 σουτ, 5/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 2 ασίστ και συγκέντρωσε 29 βαθμούς στην αξιολόγηση. Έριξε βάρος στον εκτελεστικό τομέα και λίγο έλειψε να φτάσει το ρεκόρ καριέρας του στη Euroleague (37 πόντους κόντρα στη Φενέρ). Φέτος έχει αφήσει λίγο στην άκρη τις ασίστ, όμως δίνει περίπου 3.8 σε κάθε ματς.

Από τον Μίτσιτς δεν τη... γλίτωσε ο Παναθηναϊκός ούτε και στην Τουρκία. Ο έμπειρος γκαρντ δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Εφές και οι Τούρκοι πήραν μια εύκολη νίκη στο Sinan Erdem Dome. Μέτρησε 21 πόντους με 7/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 4/4 βολές. Επιπλέον έκανε... θραύση και στον δημιουργικό τομέα, μοιράζοντας 7 ασίστ στους συμπαίκτες του, ενώ κατέβασε και 4 ριμπάουντ. Αυτή η αψεγάδιαστη εμφάνιση του έφτανε για να μαζέψει 30 στο ranking,

Παίκτης-ορχήστρα για άλλη μια σεζόν

Για άλλη μια σεζόν ο Μίτσιτς αποτελεί τον ιθύνων νου της Εφές. Είναι ο ηγέτης των Τούρκων μαζί με τον Λάρκιν και ο άνθρωπος ο οποίος φτιάχνει και ομορφαίνει το παιχνίδι της παρέας του Εργκίν Αταμάν. Αρχικά μιλάμε για τον δεύτερο καλύτερο παίκτη στη Euroleague στο ranking πίσω από τον Μίροτιτς. Ο Σέρβος έχει 16.3 μέσο όρο και ο Ισπανός 17.7. Επίσης βρίσκεται στην 8η θέση των σκόρερ με 16.3 πόντους, διαλύοντας τις αντίπαλες άμυνες. Σουτάρει με 35.2% τρίποντα και 52% στα δίποντα. Η Εφές αν και δεν ξεκίνησε καλά, στοχεύει στο repeat φέτος και ο Βασίλιε είναι ο άνθρωπος που αναμένεται να την κουβαλήσει για άλλη μια σεζόν μέχρι τα μεγάλα ματς του Final 4.

@Photo credits: INTIME