Ροντρίγκεθ: Μαέστρος σε μία μπάντα που αλλάζει (vid)

Ροντρίγκεθ: Μαέστρος σε μία μπάντα που αλλάζει (vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου
Ροντρίγκεθ: Μαέστρος σε μία μπάντα που αλλάζει (vid)
Ο Έτορε Μεσίνα βρίσκει στο πρόσωπο του «Τσάτσο» έναν μαέστρο για το σύνολό του. Μέσα στις ατυχίες ο Ροντρίγκεθ διατηρεί την ισορροπία της Αρμάνι και εξελίσσεται... για να εξελίσσει!

Η Αρμάνι «φιγουράρει» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και κυνηγάει το πλεονέκτημα έδρας. Αν η ομάδα του Μεσίνα έδινε τις παραστάσεις της στη Σκάλα του Μιλάνου η θέση του μαέστρου θα ανήκε δικαιωματικά στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Ο Ισπανός γκαρντ την φετινή σεζόν μέσα από την «κακοδαιμονία» που έχει… χτυπήσει τον ιταλικό σύλλογο προσπαθεί να διατηρήσει την αρμονία σε μία μπάντα που συνεχώς διαφοροποιείται. Να διατηρήσει το επίπεδο επιρροής του σε τέτοιο σημείο που θα φέρει την ισορροπία.

Είτε αυτό συνέβη ελέω τραυματισμών, με τις απουσίες των Μάλκομ Ντιλέινι, Σαβόν Σιλντς, Τζίτζι Ντατόμε και Ντίνου Μήτογλου, να βασανίζουν την Αρμάνι, είτε όταν εκείνη υπήρξε από τις ομάδες που αποδεκατίστηκε εξαιτίας του κορονοϊού.

Η τρομακτική του ικανότητα να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα, φέρνουν τον Ροντρίγκεθ στο σημείο να διανύει μία σταθερά καλή σεζόν στην 12η χρονιά παρουσίας του στον θεσμό. Σε βάθος 18 αναμετρήσεων μετρά 9.1 πόντους, με 2.3 ριμπάουντ και 5.1 ασίστ κατά μέσο όρο. Το ποσοστό της δημιουργίας του «αγγίζει» τις καλύτερες σεζόν του, ενώ ο ίδιος σουτάρει στο δίποντο με 57.2%, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του.

η

Τα milestones της φετινής σεζόν

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μπορεί να έχει την φετινή σεζόν με την Αρμάνι ως ορόσημο! Πρόκειται για ένα παίκτη που πρωταγωνιστεί επί σειρά ετών στα γήπεδα της Ευρώπης, έχει αφήσει το στίγμα του σε όποια ομάδα και αν έχει αγωνιστεί και μετρά τα milestones το ένα μετά το άλλο.

Για αρχή, βρέθηκε να προσπερνά τον Βασίλη Σπανούλη, σε μία καίρια κατηγορία για τη θέση του. Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2021, ο Ισπανός πόιντ γκαρντ πέρασε στην δεύτερη θέση των «τριποντέρ» στην ιστορία της Euroleague, ξεπερνώντας τα 518 του Έλληνα θρύλου.

Το παράδοξο ήταν πως το πέτυχε απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό, ενώ αυτή τη στιγμή έχει μπροστά του το «εμπόδιο» του Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Έπειτα από 3 αναμετρήσεις (χωρίς τις αναβολές), ο Ροντρίγκεθ έχει σημειώσει 527 και ακόμη και αν θέλει 97(!) ακόμη για να πιάσει κορυφή, έχει ήδη προσθέσει άλλο ένα επίτευγμα στην μακρά του λίστα.


Τέτοια λίστα ανάλογη με τις ασίστ που έχει μοιράσει. Γνωστός για την ικανότητά του στο… μοίρασμα της τράπουλας ο 36χρονος γκαρντ πέρασε στην ελίτ των 1500.

Τόσες ασίστ έχουν καταγραφεί στους αριθμούς του έπειτα από 317 παιχνίδια που έχει δώσει συνολικά στην καριέρα του. Η πρώτη γυρνά πίσω στο 2004/05 όταν ακόμη αγωνιζόταν με την Εστουδιάντες και είχε σημειωθεί στον αγώνα απέναντι στην Εφές.
Η τελευταία μετρήθηκε στον πιο πρόσφατο αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου, στον οποίο η Αρμάνι κατάφερε να επικρατήσει με τον Ισπανό να έχει 9(!) τελικές πάσες και να φτάνει κοντά στο double-double με 9 πόντους.

Απέναντι στους… παλιόφιλους

Mε βάση τα κατορθώματα και τα τρόπαια που βρίσκονται στο αντίστοιχο... δωμάτιο του Ροντρίγκεθ, ο Ισπανός έχει αποδείξει πως δεν είναι πρόθυμος να κάνει εκπτώσεις.

To ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζεις τους «παλιόφιλους». Τις ομάδες που φόρεσε την φανέλα τους. Ο «Τσάτσο» πάτησε κορυφή στην Ευρώπη με την ΤΣΣΚΑ το 2019, καθώς εξελίχθηκε σε παίκτης-κλειδί στην πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό. Τί λέγαμε; Κόντρα στην ομάδα που αναδείχθηκε!

Στην προκειμένη, μιλώντας για τους Ρώσους που θα βρεθεί απέναντί τους για την 22η αγωνιστική της Euroleague, ο «Τσάτσο» δείχνει το καλό του πρόσωπο ως μέλος της Αρμάνι.

h

Στην πρώτη του επιστροφή στη Μόσχα το 2019/20, οι Ιταλοί μπορεί να γνώρισαν την ήττα, ωστόσο ο Ροντρίγκεθ ήταν κομβικός για να παραμένει η ομάδα του μία… ανάσα από τον αντίπαλο. Η στατιστική του έγραψε 13 πόντους με 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Την επόμενη σεζόν, στο ίδιο… κρύο περιβάλλον η βραδιά καριέρας του Κέβιν Πάντερ έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα στην Αρμάνι. Ωστόσο σε εκείνους που ξεχώρισαν στο παρκέ της Megasport Arena ήταν και ο βετεράνος γκαρντ αυτή τη φορά όχι για το σκοράρισμά του (7 πόντους με 1/5 τρίποντα), αλλά για τη δημιουργία του με 6 ασίστ.

Λίγο καιρό αργότερα, η εξέλιξη της διοργάνωσης έφερε τις δύο ομάδες να «μονομαχούν» για την τρίτη θέση της σεζόν 2020/21, αφού δεν κατάφεραν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό. Η Αρμάνι αναδείχθηκε νικήτρια χάρη στην πολυφωνία της, με τον Ροντρίγκεθ να βρίσκει ξανά «χώρο» για 6 ασίστ, συνδυάζοντάς τες με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ. Οι 16 βαθμοί στην αξιολόγηση τον έχρισαν τον πολυτιμότερο της ομάδας του.

Στην πρεμιέρα της φετινής Euroleague, o Ισπανός ήταν ο… οικοδεσπότης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Μέτρησε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Και τώρα ετοιμάζεται για το ταξίδι… Με γνώμονα αυτές τις εμφανίσεις πιθανότατα θα θέλει να στήσει την «μπάντα» του για μία παράσταση για όλα… τα μπασκετικά γούστα!

@Photo credits: euroleague