Σφαιρόπουλος: «Παίξαμε εξαιρετική άμυνα απέναντι σε μια πολύ καλή επιθετικά ομάδα»

Σφαιρόπουλος: «Παίξαμε εξαιρετική άμυνα απέναντι σε μια πολύ καλή επιθετικά ομάδα»

Newsroom
Σφαιρόπουλος: «Παίξαμε εξαιρετική άμυνα απέναντι σε μια πολύ καλή επιθετικά ομάδα»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες της Μακάμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, έπειτα από την εντός έδρας νίκη της ομάδας του.

Αμέσως μετά τη νίκη της «ομάδας του λαού» επί των ερυθρολεύκων με 84-69, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε: «

«Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι του 2022, που ο σύλλογος γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά του. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε μετά από οκτώ σερί ήττες και παίξαμε με τον τρόπο που μου αρέσει και θέλω. Κρατήσαμε την κορυφαία επίθεση της EuroLeague στους πόντους ανά κατοχή στους 69 πόντους. Στα πρώτα έξι λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε κι αυτό νομίζω πως ήταν το κλειδί για να κερδίσουμε. Συνεχίζουμε, θέλουμε να παίζουμε βάσει των συνηθειών που έχουμε. Είμαι χαρούμενος επίσης που δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας.

Όταν δεν κάνεις προετοιμασία, δεν μπορείς να ελέγξεις απόλυτα πώς θα λειτουργήσει η ομάδα. Δεν έχουμε προπονήσεις μέσα στη σεζόν για να βελτιωθούμε όσο θέλουμε. Σε αυτή την περίοδο του κορονοϊού, είχαμε μεν κάποια προβλήματα, γιατί δεν μπορούσαμε πάντα να κάνουμε προπόνηση στο πέντε εναντίον πέντε. Μπορέσαμε όμως να δουλέψουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Αυτό ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι μας όσο είμαι στη Μακάμπι στο πώς διαχειριστήκαμε τα ομαδικά φάουλ. Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε αυτό το διάστημα. Δεν είναι δικαιολογία το ότι δεν κάναμε καλή προετοιμασία".

Ο Άντε Ζίζιτς παίζει πραγματικά καλά φέτος. Έχει μεγάλη παρουσία κοντά στο καλάθι, σε άμυνα και επίθεση. Σήμερα οι συμπαίκτες του, τον εκμεταλλεύτηκαν σωστά, με τον τρόπο που του έδιναν την μπάλα».

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επέστρεψε στα ροζ φύλλα έπειτα από οκτώ διαδοχικές ήττες στην Euroleague και πλέον το ρεκόρ της στην Regular Season είναι στο 8-11.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.