Ούνικς - Μπαρτσελόνα 70-64: Μπράουν εις το τετράγωνο! (vid)

Ούνικς - Μπαρτσελόνα 70-64: Μπράουν εις το τετράγωνο! (vid)
Οι δύο Μπράουν, Λορέντσο και Τζον, έκαναν... ο,τι ήθελαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα κι η Ούνικς πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με σκορ 70-64 επί των Καταλανών που έπεσαν στην αμυντική δίνη των Ρώσων.

Και πως να χάσει με τέτοια άμυνα; Η Ούνικς Καζάν πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, είχε σε τρομερό βράδυ το δίδυμο Τζον και Λορέντσο Μπράουν και κατάφερε να φτάσει άξια στο 12ο φετινό της ροζ φύλλο, έπειτα από 19 παιχνίδια.

Οι Καταλανοί ήταν άχρωμοι κι αναποτελεσματικοί επιθετικά, με την σκληρή άμυνα των Ρώσων να τους βραχυκυκλώνει ακόμη περισσότερο. Πλην των Χίγκινς και Ντέιβις, ο Γιασικεβίτσιους είδε όλο το υπόλοιπο ρόστερ του να μην προσφέρει ουσιώδεις λύσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Τζόν Μπράουν να είναι ο πρωταγωνιστής των πρώτων λεπτών, η ομάδα του Περάσοβιτς μπήκε πιο δυνατά στο ματς (7-3 στο 5'), ιδίως αμυντικά. Η Μπαρτσελόνα απέκτησε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση, βρήκε λύσεις με Χίγκινς και Ντέιβις κι ισορρόπησε την κατάσταση (15-14 στο 10'). Ο Χίγκινς ένιωθε ζεστός κι οδήγησε σε +5 τους Καταλανούς (17-22 στο 12') στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, με τους γηπεδούχουν να έχουν σιγήσει στο σκορ. Μάλιστα οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους έφτασαν ως το +7 χάρη στον Ντέιβις (19-26 στο 14'), όμως η Ούνικς έβγαλε αντίδραση σχετικά γρήγορα (28-31 στο 17') με τον ανεβασμένο Λορέντσο Μπράουν. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια, πάντως, με ένα μικρό προβάδισμα (31-35 στο 20'), σε ένα παιχνίδι... λεπτομερειών, με ένταση και προσοχή αμφότερων των ομάδων στα μετόπισθεν.

Στην επανάληψη, η Ούνικς κατάφερε σταδιακά να γυρίσει το ματς. Στα μέσα της τρίτης περιόδου, ο Χεζόνια με ζευγάρι βολών κι ακολούθως ο Λορέντσο Μπράουν με δίποντο επανέφεραν την ισοπαλία στο παιχνίδι (41-41 στο 26'). Ένα λεπτό αργότερα, ο Κροάτης φόργουορντ έγραψε το 47-41 υπέρ των Ρώσων με το πρώτο του τρίποντο στο ματς. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε και στην εκπνοή της περιόδου, διατηρώντας το ρωσικό +6 (54-48), σε ένα κρίσιμο σημείο όπου η Μπαρτσελόνα πίεζε. Η Ούνικς κυριάρχησε στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους, με το επί μέρους σκορ να είναι 23-13 υπέρ της! Η σκληρή της άμυνα έκανε την επανεμφάνιση της.

Φυσικά, ο ρυθμιστής των αμυντικό ισορροπιών της Ούνικς, Τζον Μπράουν, ήταν ο άνθρωπος που έκανε την διαφορά στην αναμέτρηση, έχοντας ήδη 8 λεπτά πριν το φινάλε... 7 κλεψίματα! Όμως, ως ένας απ' τους πιο πολυδιάστατους παίκτες της Euroleague, έκανε δουλειά και στην επίθεση (56-51 στο 32'). 6'23'' πριν το άκουσμα της τελικής κόρνας, ο έτερος Μπράουν, ο Λορέντσο, σκόραρε για τρεις (59-51), επιβεβαιώνοντας πως οι Ρώσοι είχαν πια το μομέντουμ.

Οι δύο Μπράουν ήταν οι καθοδηγητές και με εκατέρωθεν καλάθια συνέχισαν να απαντούν στις εύστοχες βολές της Μπαρτσελόνα (63-54 στο 36'). 2' πριν το τέλος, ο Χέιζ-Ντέιβις έδωσε μια πολύτιμη ανάσα στους πρωταθλητές Ισπανίας αλλά στην αμέσως επόμενη κατοχή των φιλοξενούμενων, ο Χίγκινς απέτυχε να μειώσει περισσότερο, αστοχώντας από τα 6.75 μέτρα. Ακολούθως, ο Λορέντσο επανέφερε την ηρεμία στις εξέδρες του Basket-Hall Kazan με εύστοχο ζευγάρι βολών για το 68-61. Η Μπαρτσελόνα παρέμεινε σε μειονεκτική θέση, με την απόδοση της επιθετικά στην καθοριστική περίοδο να είναι εξίσου κακή με την τρίτη. Ο Καλάθης αστόχησε για τρεις στα 20'' και κάπου εκεί η Ούνικς σφράγισε το ροζ φύλλο. Το τελικό σκορ έγραψε 70-64, με τον Ντέιβις να βάζει ένα... τρίποντο της τιμής με το άκουσμα του τελικού buzzer.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-14, 31-35, 54-48, 70-64.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ: Φανταστική εμφάνιση στην άμυνα από την Ούνικς. Δέχθηκε μόλις 29 στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ σκόραρε 39, προκειμένου να ανατρέψει τα δεμένα του πρώτου μέρους.

OΙ MVPs: Ο Λορέντσο Μπράουν είχε 22 πόντους, 8 ασίστ και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Τζον Μπράουν κατέγραψε αντίστοιχα 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και... 7 κλεψίματα! Δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον εκ των δύο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ιδιαίτερα άστοχος ο Χέιζ-Ντέιβις με 1/6 εντός πεδιάς, κακός ο Γιοκουμπάιτις με 4 λάθη σε μόλις 9 λεπτά, ενώ ο Καλάθης ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την δίμηνη αποχή του από την δράση.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Έβγαλε ενέργεια ο Μάριο Χεζόνια με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ, αλλά και... 7 λάθη σε 37:33'. Πέτυχε κι ένα αρκετά σημαντικό τρίποντο στην 3η περίοδο, το οποίο έδωσε ψυχολογία στην Ούνικς, κεφαλαιοποιώντας την υπεροχή της.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ένα ροζ φύλλο που κάνει την Ούνικς να ατενίζει όλο και πιο αισιόδοξα το μέλλον αναφορικά με την εξασφάλιση της συμμετοχής της στα playoffs. Είναι μια υπέρ-πολύτιμη νίκη για τους Ρώσους, στην οικονομία της Regular Season, απέναντι στην πρωτοπόρο της κατάταξης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μπαρτσελόνα των 83 πόντων κατά μ.ο. στη σεζόν έφτασε μετά κόπων και βασάνων στους 64 απόψε.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Περάσοβιτς έχει φτιάξει μια απ' τις πιο σκληρές ομάδες στη φετινή Euroleague, αγωνιστικά αλλά και πνευματικά. Απολύτως δίκαιη η επικράτηση των Ρώσων που είχαν... δείξει τα δόντια τους στην Βαρκελώνη πριν από τέσσερις εβδομάδες.

6

4

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.