Ζάλγκιρις: Θετικοί στον κορονοϊό οι Μιλάκνις, Γιανκούνας και Ουέμπστερ

Ζάλγκιρις: Θετικοί στον κορονοϊό οι Μιλάκνις, Γιανκούνας και Ουέμπστερ

Ευαγγελος Στελλάκης
Ζάλγκιρις: Θετικοί στον κορονοϊό οι Μιλάκνις, Γιανκούνας και Ουέμπστερ
Δίχως τον αρχηγό της, Παούλιους Γιανκούνας, αλλά και τους Αρτούρας Μιλάκνις και Τάι Ουέμπστερ θα αντιμετωπίσει η Ζάλγκιρις την Πέμπτη (20/1) στην Πόλη τη Φενέρμπαχτσε.

Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας ανακοίνωσε πως κατόπιν ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν στις τάξεις της τρία κρούσματα κορονοϊού. Ο 38χρονος πάουερ φόργουορντ Παούλιους Γιανκούνας, ο 36χρονος σούτινγκ γκαρντ Αρτούρας Μιλάκνις κι ο 27χρονος πλειμέικερ Τάι Ουέμπστερ είναι οι παίκτες που βρέθηκαν θετικοί στον covid, όπερ σημαίνει πως αυτομάτως τίθενται νοκ - άουτ ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (20/1) με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για την 22η αγωνιστική της Euroleague.

Η Ζάλγκιρις έχει ρεκόρ 3-14 έπειτα από 17 αγώνες στην Regular Season και βρίσκεται... κολλημένη στον βαθμολογικό βυθό κι ούτως ή άλλως δύσκολη αποστολή της στην Ulker Sports Arena γίνεται ακόμη δυσκολότερη, μιας και το διαθέσιμο ρόστερ της «κονταίνει» αριθμητικά, τη στιγμή που απουσιάζει εδώ και μήνες κι ο Γάλλος σέντερ, Ζοφρί Λοβέρν, ενώ πρόσφατα αποδεσμεύθηκε κι ο Σλοβένος γκαρντ-φόργουορντ Ζόραν Ντράγκιτς.

Ο Μιλάκνις μετρά φέτος 6.6 πόντους με 46% στο τρίποντο ανά 18:24', ενώ ο Ουέμπστερ αντίστοιχα συνεισφέρει 6 πόντους κι 1.8 ασίστ ανά 14:06'. Όσο για τον αρχηγό της ομάδας, Γιανκούνας, η σεζόν συνεχίζει να μην εξελίσσεται καθόλου καλά, μιας και φέτος έχει παίξει - λόγω τραυματισμών - σε 6 ματς όλα κι όλα με απολογισμό 2.7 πόντους και 3 ριμπάουντ ανά 13:18'.

Τα τεστ όλων των υπόλοιπων παικτών του λιθουανικού ρόστερ ήταν αρνητικά. Θυμίζουμε πως η Euroleague έχει κάνει γνωστή την διαφοροποίηση του πρωτοκόλλου, με τις ομάδες-μετόχους της Λίγκας (συν Βιλερμπάν, Μπάγερν) να συμφωνούν στη μείωση του χρόνου καραντίνας για παίκτες-προπονητές που έχουν νοσήσει από 14 σε 7 μέρες, με την προϋπόθεση να είναι εμβολιασμένοι.

Ο Παναθηναϊκός πρόκειται να υποδεχθεί στις 26/1 την Ζάλγκιρις στο ΟΑΚΑ, στο εξ' αναβολής ματς της 18ης αγωνιστικής. Αν οι συγκεκριμένοι τρεις είναι αρνητικοί, θα αγωνιστούν κανονικά.