Ντάνιελ Χάκετ: Το μπάσκετ τον ανταμείβει (vids)

Ντάνιελ Χάκετ: Το μπάσκετ τον ανταμείβει (vids)

Ντάνιελ Χάκετ: Το μπάσκετ τον ανταμείβει (vids)
Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην Euroleague την τελευταία «διαβολοβδομάδα». Με δύο... υπερηχητικές εμφανίσεις κόντρα σε Παναθηναϊκό και Βιλερμπάν, ο Ιταλός γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στρέφει τον προβολέα της προσοχής πάνω του και το Gazzetta στέκεται στα κατορθώματα του.

Το βράδυ της Παρασκευής (14/1) ο Ντάνιελ Χάκετ πρόσθεσε στην αλυσίδα των ατομικών του εμφανίσεων ακόμη μια σπουδαία. Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Ιταλός διεθνής βρίσκεται εσχάτως σε εξαιρετική φόρμα και... βγαίνει μπροστά για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, σε μια καμπή της Regular Season κατά την οποία τα ροζ φύλλα είναι υπερπολύτιμα.

Μπορεί κόντρα στη Βιλερμπάν να μην έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους, αλλά αναμφίβολα ήταν μια βραδιά καριέρας, σε όλα τα επίπεδα. Ήταν εντυπωσιακός, μάλιστα, σε μια βραδιά όπου στο γήπεδο βρισκόταν ο πατέρας του, Ρούντι Χάκετ, ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος με τα επιτεύγματα του γιού του, αμέσως μετά το άκουσμα της κόρνας της λήξης.

Στην ζώνη του λυκόφωτος

Το βράδυ της Τετάρτης (12/1), ο Ιταλός γκαρντ πλήγωνε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 17 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Έβαλε μάλιστα 4 τρίποντα κι έδειξε πως ένιωθε πολύ άνετα στην επίθεση. Ήταν ο MVP του ματς. Μια σπουδαία εμφάνιση, μετά από καιρό για τον ίδιο, σε ατομικό επίπεδο. Σίγουρα η καλύτερη του για φέτος. Μέχρι, φυσικά, την επόμενη.

Λιγότερο από 48 ώρες αργότερα, ο 34χρονος πλειμέικερ επανέλαβε... μια από τα ίδια. Αλλά αυτή τη φορά, πρόσθεσε και κατιτίς παραπάνω στην επιθετική του συγκομιδή, σμπαραλιάζοντας την άμυνα της Βιλερμπάν με 27 πόντους και 9/12 σουτ εντός πεδιάς. Γέμισε τη στατιστική του με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ήταν ξανά ο πολυτιμότερος, οδηγώντας σε ένα δύσκολο ροζ φύλλο την «ομάδα του στρατού», απέναντι σε μια ομάδα που δεν θα παραδινόταν εύκολα.

Η... λειψή «διαβολοβδομάδα» της Euroleague που ολοκληρώθηκε, του ανήκει. Δικαιωματικά. Ο Χάκετ ήταν καυτός. Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη έκανε 2/2, με τον βετεράνο περιφερειακό να έχει τεράστια επίδραση σε ένα ζευγάρι αγώνων που έκρυβε μπόλικους κινδύνους.

Η ουσία είναι πως η «διπλή» αγωνιστική πέρασε με την ΤΣΣΚΑ να βελτιώνει το ρεκόρ της από 10-7 σε 12-7. Και αυτή η βαθμολογική άνοδος οφείλεται εν πολλοίς στον Χάκετ.

Βοηθάει παντού γι' αυτό λατρεύεται... παντού

Από το 2018 προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία πανηγύρισε τον τίτλο της Euroleague την άνοιξη του 2019 στη Βιτόρια. Έπαιξε στην Μπάμπεργκ (2017-18) και τον Ολυμπιακό (2015-2017). Στην Ελλάδα, βέβαια, η ατυχία του... χτύπησε την πόρτα. Τον Δεκέμβριο του 2016, λίγο πριν τα μέσα της δεύτερης σεζόν του στους ερυθρόλευκους, τραυματίστηκε σοβαρά (κόπηκε ο τένοντας του σε ανύποπτη φάση, σε ματς με την Ούνικς Καζάν) κι έμεινε ως το φινάλε εκτός δράσης. Όμως απέδειξε πως η καριέρα του δεν ήταν γραφτό να τελειώσει πρόωρα. Σηκώθηκε ξανά στα πόδια του και κατάφερε να επανέλθει ακμαίος.

Πριν τον Πειραιά, είχε φορέσει τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο και της Μοντεπάσι Σιένα στην πατρίδα του, έχοντας νωρίτερα κάνει τα πρώτα του βήματα σε Τρεβίζο και Πέζαρο.

Ο Χάκετ σε όλες του τις ομάδες ήταν και παραμένει ένας παίκτης που βοηθάει ποικιλοτρόπως. Είτε κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είτε μικρότερο. Βγάζει πάθος στο παρκέ. Λαϊκιστί... σκίζεται! Το παιχνίδι του είναι δυναμικό, ιδίως στην άμυνα. Θα παίξει για το καλό ολόκληρου του συνόλου κι αυτή η διάθεση του πάντοτε λατρεύεται από τους φίλους των ομάδων.

Άλλωστε, το γεγονός πως κατάφερε να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο - και μάλιστα σε ομάδα που πρωταγωνιστεί στην διοργάνωση - έπειτα από έναν τόσο άσχημο τραυματισμό, δείχνει πως, αν μη τι άλλο, το λέει η καρδιά του. Κι ακολούθως, το ίδιο το μπάσκετ, τον ανταμείβει!

Για την επιμονή του και την υπομονή του. Στοιχεία του χαρακτήρα του που τον καθιστούν στους πιο διαχρονικούς και συνεπείς παίκτες της Euroleague τα τελευταία δέκα χρόνια.

Για την ιστορία, ο Χάκετ πασπάλισε με χρυσόσκονη τη χθεσινή βραδιά καθώς ξεπέρασε χθες και το φράγμα των 2.000 πόντων στην EuroLeague, στην 239η εμφάνιση του στην διοργάνωση. Εξάλλου, προκειμένου να φτάσει σε αυτό το νούμερο, χρειάστηκε να βρει σταθερότητα κι ένα περιβάλλον στο οποίο θα «κούμπωνε» αγωνιστικά. Αυτό το βρήκε στην Μόσχα, όπου διανύει αισίως την τέταρτη χρονιά του, ως... πασπαρτού του κόουτς Ιτούδη. Σε καμία άλλη ομάδα της καριέρας του δεν έμεινε για τόσα πολλά χρόνια, άλλωστε.

@Photo credits: EUROLEAGUE.NET