Μπαρτσελόνα: Θα επιδιώξει την επιστροφή στο NBA ο Έξουμ

Μπαρτσελόνα: Θα επιδιώξει την επιστροφή στο NBA ο Έξουμ

Ευαγγελος Στελλάκης
Μπαρτσελόνα: Θα επιδιώξει την επιστροφή στο NBA ο Έξουμ
Ο Ντάντε Έξουμ της Μπαρτσελόνα δεν κρύβει πως ο στόχος του είναι να επιστρέψει στο NBA, όταν ολοκληρώσει την θητεία τους στους Καταλανούς.

Μιλώντας στο basketnews.com, ο 26χρονος Αυστραλός γκαρντ εξήγησε πως προτεραιότητα για την καριέρα του αποτελεί το να επανέλθει στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Εξάλλου, ο Έξουμ εξήγησε γιατί συμφώνησε για τρίμηνο deal με την Μπαρτσελόνα: Αφενός διότι η παρουσία του στους Καταλανούς θα τον βοηθούσε να βρει ρυθμό, αφετέρου γιατί θα είναι διαθέσιμος στην αγορά μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη των playoffs του ΝΒΑ.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως «ναι, νομίζω πως αυτό είναι το πλάνο. Με βάση τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε η Μπαρτσελόνα, αλλά και τον στόχο της επιστροφής μου στο ΝΒΑ, ήταν λογικό για εμένα να υπογράψω εδώ. Είχα κάνει τρίμηνο συμβόλαιο κι ελπίζω πως θα μπορέσω να βελτιωθώ με το να γίνω καλύτερος αμυντικός αλλά και βρίσκοντας τον χώρο μου επιθετικά».

Θυμίζουμε πως το ολιγόμηνο συμβόλαιο του με τους πρωταθλητές Ισπανίας είναι σε ισχύ ως τις 28 Φεβρουαρίου κι έκτοτε μπορεί να θεωρηθεί free agent.

Ο Έξουμ (1.93μ.) έχει πραγματοποιήσει πέντε εμφανίσεις στην Euroleague, μετρώντας 4.4 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο ανά 19.6 λεπτά συμμετοχής.

Στο βιογραφικό του έχει 262 συμμετοχές στο NBA, με τις φανέλες των Τζαζ και Καβαλίερς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.