Παναθηναϊκός: Δεν θα πιέσουν τον Γιόβιτς, στα τέλη Ιανουαρίου η επιστροφή του στα επίσημα ματς

Παναθηναϊκός: Δεν θα πιέσουν τον Γιόβιτς, στα τέλη Ιανουαρίου η επιστροφή του στα επίσημα ματς

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Δεν θα πιέσουν τον Γιόβιτς, στα τέλη Ιανουαρίου η επιστροφή του στα επίσημα ματς
Ο Στέφαν Γιόβιτς αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού αλλά θεωρείται πολύ δύσκολο να πάρει χρόνο συμμετοχής έως τα τέλη του μήνα καθώς ο Δημήτρης Πρίφτης δεν πρόκειται να ρισκάρει εάν δεν είναι στο 100% έτοιμος.

Επιτέλους... πλέι μέικερ λένε στον Παναθηναϊκό. Κι όχι άδικα. Από την αποχώρηση του Νικ Καλάθη το καλοκαίρι του 2020 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2022 που ανακοινώθηκε η απόκτηση του Στέφαν Γιόβιτς, οι «πράσινοι» έκαναν πολλούς πειραματισμούς στην πιο κομβική θέση του μπάσκετ αλλά απέτυχαν παταγωδώς.

Θα μπορέσει ο Σέρβος point guard να αλλάξει την κατάσταση; Αυτό θα φανεί στο παρκέ αν και ο ίδιος δεν έκρυψε την ανυπομονησία του! Σίγουρα ωστόσο πρόκειται για... κανονικό πλέι μέικερ. Βέβαια ο Δημήτρης Πρίφτης θα πρέπει να περιμένει δύο με τρεις εβδομάδες ακόμα μέχρι να του δώσει μερικά λεπτά συμμετοχής ώστε να μπορέσει να επανέλθει σταδιακά σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Από τη στιγμή που έχει να παίξει παιχνίδι συλλογικού επιπέδου έναν χρόνο και δη από τις 21 Ιανουαρίου 2021, όταν και είχε... επισκεφθεί το ΟΑΚΑ ως παίκτης της Χίμκι, είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνο. Ναι μεν αποτέλεσε για μικρό χρονικό διάστημα μέλος της εθνικής Σερβίας το περασμένο καλοκαίρι ωστόσο ο νέος τραυματισμός τον άφησε ακόμα πιο πίσω. Όπερ και σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό θα είναι δύο και τρεις φορές περισσότερο προσεκτικοί όσον αφορά την επιστροφή του στα παρκέ.

Στόχος το Final 4 του Κυπέλλου

Ο Γιόβιτς αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (πιθανότητα τη Δευτέρα 10/1) και σε πρώτη φάση θα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και θα παρακολουθείται στενά από το ιατρικό τιμ των «πρασίνων» καθώς ακόμα δεν είναι στο 100% έτοιμος για προπονήσεις «πέντε εναντίον πέντε».

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν περίπου 20 μέρες μέχρι να μπορέσει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι, με την επιστροφή του στην ενεργό δράση να δρομολογείται για τα τέλη του μήνα. Δεν αποκλείεται να προλάβει να πάρει χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ματς της «διαβολοβδομάδας» του ΟΑΚΑ (σ.σ. στις 26/1 στο εξ αναβολής ματς με την Ζάλγκιρις δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ενώ στις 28/1 ακολουθεί η αναμέτρηση με την Μπασκόνια) αλλά και πάλι δεν υπάρχει κανένα λόγος βιασύνης.

Άλλωστε οι άνθρωποι της ομάδας έχουν «κυκλώσει» το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη (18-20/2) καθώς διακυβεύεται το πρώτο τρόπαιο της σεζόν που αποτελεί και τον πρώτο μεγάλο στόχο των «πρασίνων». Το πλάνο για τον Γιόβιτς είναι να βρίσκεται στο 100% εκείνη την περίοδο ώστε ενισχύσει στον απόλυτο βαθμό τον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια που θα κάνει για την κατάκτηση του Κυπέλλου.