Ολυμπιακός: Η πρόβλεψη για την έξαρση της πανδημίας και η πρόταση για διακοπή και πρωτόκολλο

Ολυμπιακός: Η πρόβλεψη για την έξαρση της πανδημίας και η πρόταση για διακοπή και πρωτόκολλο

Ολυμπιακός: Η πρόβλεψη για την έξαρση της πανδημίας και η πρόταση για διακοπή και πρωτόκολλο
Η διοίκηση του Ολυμπιακού πριν βγει το 2021 είχε προτείνει στην Euroleague την διακοπή της διοργάνωσης για λίγες μέρες μέχρι να κοπάσει η πανδημία.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει εντυπωσιακό πρόσωπο στο παρκέ με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να βρίσκεται εδώ και καιρό στην 3η θέση της κατάταξης της Euroleague με ρεκόρ 12-5. Η αλήθεια είναι πάντως πως δεν είναι μόνο το αγωνιστικό τμήμα που τα καταφέρνει περίφημα τη φετινή σεζόν, αλλά το ίδιο έχει πετύχει και η διοίκηση των «ερυθρόλευκων».

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μαζί με τους συνεργάτες τους δρουν με εξαιρετικά αντανακλαστικά. Πιο τρανό παράδειγμα από αυτά που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχει και φυσικά αναφερόμαστε στην έξαρση της πανδημίας στις τάξεις της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες λίγες μέρες πριν φύγει το 2021 ήταν αρκετά διορατικοί σε σχέση με όσα θα ακολουθούσαν. Η επιθετική μορφή της μετάλλαξης «Όμικρον» φαινόταν και για αυτό το λόγο προχώρησαν σε δύο κινήσεις.

Η πρώτη είχε να κάνει με τον άμεσο εμβολιασμό όλων των ανθρώπων της ομάδας με την τρίτη δόση (όσοι τηρούσαν τις χρονικές προϋποθέσεις με τη δεύτερη δόση). Η δεύτερη ήταν η αποστολής επιστολής στην Euroleague με την οποία πρότειναν αφενός την διακοπή της διοργάνωσης για διάστημα περίπου 15 ημερών προκειμένου να κοπάσει ο κορονοϊός και αφετέρου την αλλαγή του πρωτοκόλλου μειώνοντας τις μέρες καραντίνας των παικτών που έχουν νοσήσει.

Επίσης σκέφτηκαν πως καλό θα ήταν για την αξιοπιστία της διοργάνωσης οι αγώνες που θα αναβληθούν να διεξαχθούν τον Μάρτιο σε διπλές αγωνιστικές. Με αυτόν τον τρόπο θα ήταν όλα πιο δίκαια για τις ομάδες αφού θα ήταν πλήρεις (σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό).

Τα αποτελέσματα της πρώτης τους απόφασης ήταν ευεργετικά αφού και τα 12 κρούσματα της ομάδας δεν είχαν έντονα συμπτώματα και ο ιός είχε ήπια μορφή. Σε όσα αφορούν τις δύο προτάσεις τους, η μία απορρίφθηκε και η άλλη εισακούστηκε. Δεν αποφασίστηκε δηλαδή διακοπή της διοργάνωσης αν και αυτή την εβδομάδα θα διεξαχθεί μόλις ένα παιχνίδι (Αρμάνι - Ζενίτ) και η άλλη έγινε αποδεκτή.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικότερα φέτος παίζει σημαντικό ρόλο στα διοικητικά δρώμενα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνοι τους, ωστόσο έχουν κερδίσει τον σεβασμό των άλλων μετόχων - ομάδων και γενικότερα με τις φρέσκες ιδέες τους προσπαθούν να συνεργαστούν με τις υπόλοιπες ομάδες ώστε να αλλάξει επίπεδο η διοργάνωση.