Παναθηναϊκός: Έρχεται ο Γιόβιτς στην Αθήνα

Παναθηναϊκός: Έρχεται ο Γιόβιτς στην Αθήνα

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Έρχεται ο Γιόβιτς στην Αθήνα
Ο Στέφαν Γιόβιτς αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Gazzetta.

Ο Σέρβος γκαρντ αποτελεί εδώ και πολύ καιρό την πρώτη επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη για τη θέση του πλέι μέικερ, αν και υπήρχε στάση αναμονή μέχρι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου αναφορικά με την κατάσταση που ήταν και το «πότε» μπορούσε να ενσωματωθεί σε «φουλ» ρυθμούς αγώνων.

Το Gazzetta είχε αποκαλύψει στις 6 Δεκεμβρίου ότι ο Έλληνας τεχνικός ήταν αποφασισμένος να ρισκάρει με τον Στέφαν Γιόβιτς, καθώς πρόκειται για τον παίκτη με τα χαρακτηριστικά που λείπουν από τον Παναθηναϊκό, έναν παίκτη που έχει μεγάλο κίνητρο για το come back στην αγωνιστική δράση και στον ευρωπαϊκό χάρτη του μπάσκετ, ενώ παράλληλα δεν υπήρχαν άλλες αξιόπιστες λύσεις οι οποίες να ήταν προσιτές για το... βαλάντιο της ομάδας.

Όλα αυτά συνέθεταν τον... ιδανικό παίκτη για τους «πράσινους» ο οποίος φυσικά θα είχε και το δεδομένο ρίσκο από τη στιγμή που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς, ενώ έχει να αγωνιστεί σε ματς της EuroLeague από τον περασμένο Ιανουάριο (σ.σ. και... μάλιστα απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ως παίκτης της Χίμκι).

Μία εβδομάδα αργότερα και δη στις 14 Δεκεμβρίου το Gazzetta έκανε γνωστό ότι οι δύο πλευρές όχι μόνο έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας συζητώντας το ενδεχόμενο της συνεργασίας, αλλά και ότι βρίσκονται μια «ανάσα» από το να δώσουν τα χέρια. Απαραίτητη προϋπόθεση; Ο παίκτης να είναι (πάντα στο μέτρο του δυνατού και με δεδομένη την απουσία τόσων μηνών) υγιής ώστε να μπορεί να ενισχύσει την ομάδα από το νέος έτος.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν το αρχικό ρεπορτάζ του Gazzetta, καθώς αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα ο Γιόβιτς αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια (αν όλα πάνε καλά φυσικά) να ξεκινήσει προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Σε πρώτη φάση, και από τη στιγμή που δεν προκύψει κάποιο απρόοπτου προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί μόνο στα ματς της EuroLeague προκειμένου να αποκτήσει ρυθμό και στη συνέχεια να πάρει θέση και στο ελληνικό ρόστερ. Όπως είναι γνωστό ο Παναθηναϊκός έχει ήδη έξι ξένους (Πέρι, Μέικον, Έβανς, Ουάιτ, Νέντοβιτς, Σαντ-Ρος) και θεωρείται δύσκολο να γίνει άμεσα κάποια αντικατάσταση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.