Η EuroLeague μετράει ήδη 51 κρούσματα και 5 αναβολές αγώνων

Η EuroLeague μετράει ήδη 51 κρούσματα και 5 αναβολές αγώνων
Οι οκτώ εκ των 18 ομάδων της EuroLeague έχουν τουλάχιστον ένα κρούσμα Covid-19 στις τάξεις τους ενώ οι τρεις εκ των τεσσάρων αυριανών αναμετρήσεων αναβλήθηκαν, ξυπνώντας τις εφιαλτικές μνήμες προ διετίας.

Την έξαρση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα καταγράφει η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, που σήμερα (28/12) σημείωσαν μαύρο ρεκόρ από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας με 21.657 νέες περιπτώσεις. Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσαν συνολικά πέντε νέα κρούσματα, τρία οι Πειραιώτες και δυο οι «πράσινοι», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των «αιωνίων» σε 14.

Η μετάλλαξη Όμικρον προελαύνει ανά τον κόσμο ενώ ο κορονοϊός έχει «χτυπήσει» και την EuroLeague που προσπαθεί να μείνει όρθια στο νέο κύμα της πανδημίας, βλέποντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε παίκτες και μέλη των ομάδων να αυξάνεται καθημερινά. Η τελευταία σημείωση σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό και τις ομάδες της EuroLeague ήταν η ανακοίνωσε της Μπαρτσελόνα πως βρέθηκε θετικός ο Νικ Καλάθης.

Νωρίτερα, η Μπασκόνια ανακοίνωσε πως ένα μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό στην Covid-19 λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τη Σαραγόσα και άπαντες υποβλήθηκαν σε νέα PCR τεστ, με αποτέλεσμα τη μετάθεση του ματς κατά 2.5 ώρες, μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ό,τι αφορά το αυριανό (29/12) πρόγραμμα, θα διεξαχθεί μόνο το Μονακό - Μακάμπι, από τη στιγμή που αναβλήθηκαν τα άλλα τρια ματς της ημέρας: Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αρμάνι - Άλμπα Βερολίνου. Επίσης, αναβλήθηκε και το Βιλερμπάν - Μπάγερν της Πέμπτης 30/12.

Η αρχή, πάντως έγινε την περασμένη εβδομάδα, με την αναβολή του Αρμάνι - Ζάλγκιρις, την πρώτη της σεζόν 2021-22. Παρεμπιπτόντως, παραμένει και φέτος το μέτρο της αναβολής ενός αγώνα μέχρι τρεις φορές, όπως και η κατοχύρωση του ματς με 20-0 κατά της ομάδας που αδυνατεί να ταξιδέψει πέρα του συγκεκριμένου αριθμού για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης ενώ ο αριθμός των παικτών που θα πρέπει να έχει διαθέσιμους μια ομάδα για να παραταχθεί σε ένα ματς είναι οκτώ.

Σε ό,τι αφορά τις ομάδες, ο κορονοϊός έχει γονατίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αρμάνι Μιλάνο που μετρούν από 11 κρούσματα. Στην περίπτωση της Ρεάλ, μάλιστα πρόκειται για τον Πάμπλο Λάσο και 10 παίκτες (σ.σ. η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα είναι οι μόνες ομάδες που έχουν ανακοινώσει ονόματα). Η Βιλερμπάν ανακοίνωσε μαζικά οκτώ κρούσματα ενώ σήμερα (28/12) έγινε γνωστό πως και η Φενέρμπαχτσε έχει τρία κρούσματα.

Τα κρούσματα στην EuroLeague

Ρεάλ Μαδρίτης: 11
Πάμπλο Λάσο
Τομά Ερτέλ
Φαμπιάν Κοζέρ
Βενσάν Πουαριέ
Άντονι Ράντολφ
Χουάν Νούνεζ
Γκέρσον Γιαμπουσέλε
Άνταμ Χάνγκα
Σέρχιο Γιουλ
Τζέφερι Τέιλορ
Κάρλος Αλοθέν

Αρμάνι Μιλάνο: 11

Βιλερμπάν: 8

Ολυμπιακός: 8 (7 παίκτες)

Παναθηναϊκός: 6

Φενέρμπαχτσε: 3 (2 παίκτες)

Μπαρτσελόνα: 2
Πιέρ Οριόλα
Κάιλ Κούριτς

Μπασκόνια: 1