Ιτούδης για Αντετοκούνμπο: «Απέδειξε πως ανταποκρίνεται στο κορυφαίο επίπεδο»

Νίκος Καρφής
Ιτούδης για Αντετοκούνμπο: «Απέδειξε πως ανταποκρίνεται στο κορυφαίο επίπεδο»
Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την πιθανότητα να αναλάβει την Εθνική και να προπονήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ πρότεινε και αλλαγές στο format της Euroleague.

Συνέντευξη στο Basketnews έδωσε ο Δημήτρης Ιτούδης και μοιράστηκε τις ιδέες του για αλλαγές στο format της Euroleague, αφού όπως είπε οι παίκτες είναι... υπερφορτωμένοι με πολλά ματς. Οι τρεις αλλαγές που πρότεινε είναι 1) να αυξηθούν οι ομάδες της Euroleague, 2) να χωριστούν σε δύο ομίλους και 3) να παίζουν παραπάνω ματς στη Euroleague και λιγότερα παιχνίδια στα εγχώρια πρωταθλήματα τους.

Επιπλέον μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πιθανότητα να προπονήσει την Εθνική μας ομάδα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Τιμή μου που είμαι ο εκλεκτός της Ομοσπονδίας για το τιμόνι της Εθνικής. Και στο παρελθόν είχαμε συζητήσει για το ενδεχόμενο να αναλάβω την Εθνική, αλλά τότε δεν ήταν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Να ξεκαθαρίσω κιόλας πως η πρόταση δεν έχει να κάνει με τα... παράθυρα γιατί πέφτουν πάνω στα ματς της Euroleague. Είναι ένας μεγάλος δρόμος από την πιθανότητα να αναλάβω την Εθνικη μέχρι να διεκδικήσουμε το μετάλλιο. Σχετικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έχει ήδη αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και συνεχίζει να έχει τη θέληση να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Είτε είμαι εγώ προπονητής του στην Εθνική είτε όχι, εύχομαι στον Γιάννη να κερδίσει με την Εθνική ομάδα, κάτι που είναι ο μεγάλος στόχος του», είπε και μίλησε και για τις διαφορές στους κανόνες μεταξύ NBA και ευρωπαϊκού μπάσκετ, στους οποίους θα πρέπει να βοηθήσουν να προσαρμοστεί ένας σταρ του ΝΒΑ σαν τον Greek Freak.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε

@Photo credits: INTIME