Λαπροβίτολα στο Gazzetta: «Απολαμβάνω να παίζω στο ΟΑΚΑ»

Λαπροβίτολα στο Gazzetta: «Απολαμβάνω να παίζω στο ΟΑΚΑ»
Η Μπαρτσελόνα έφτασε τις οκτώ συνεχόμενες νίκες στην EuroLeague και ο Νίκο Λαπροβίτολα μίλησε στο Gazzetta για την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ, τον Παναθηναϊκό που παλεύει και τον κόσμο των «πράσινων».

Ο Νίκο Λαπροβίτολα εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ με την αυτοπεποίθηση ενός τύπου που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Τουναντίον, ο Αργεντινός γκαρντ είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του, εμπνέοντας παράλληλα εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του στην Μπάρτσα που λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ με τον Παναθηναϊκό, έχασε λόγω κορονοϊού τον Νάιτζελ Χέιζ.

Είχαν προηγηθεί οι απώλειες των Άλεξ Αμπρίνες, Νικ Καλάθη, Κόρι Χίγκινς και Σέρχι Μαρτίνεθ όμως οι Καταλανοί έφυγαν με τη νίκη από την Αθήνα και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα στην EuroLeague με το καλύτερο ρεκόρ στη διοργάνωση. Πράγμα το οποίο οφείλουν εν πολλοίς στον Λαπροβίτολα και τις επιδόσεις του στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να παλέψεις για τον συμπαίκτη σου. Να δώσεις τη ψυχή σου και να παίξεις για αυτόν. Ήταν δύσκολο να μην έχουμε μαζί μας τον Νάιτζελ. Όπως είναι δύσκολο να μην έχουμε τον Νικ, τον Χίγκινς και τον Μαρτίνεθ… Είναι σκληρό, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε» εξήγησε στο Gazzetta ο Λαπροβίτολα, o οποίος σημείωσε 18 πόντους αρχίζοντας το ματς με 3/4 τρίποντα και ολοκληρώνοντάς το με 4/8 -μαζί με 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Σε αντίθεση δηλαδή με το περσινό -2 στο PIR με τη Ρεάλ στην Αθήνα.

Νίκο

«Ήμασταν κοντά όμως η ζωή συνεχίζεται»

«Θυμάμαι το τελευταίο παιχνίδι μου εδώ. Ήταν με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήμουν χάλια! Τουλάχιστον τώρα το απόλαυσα! Ξεκινήσαμε καλά, με σωστή νοοτροπία. Ξέραμε πως ο Παναθηναϊκός θα πάλευε ως το τέλος, ότι θα ήταν δύσκολο όμως θέλαμε πολύ να κερδίσουμε. Και η αλήθεια είναι πως απολαμβάνω να παίζω μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτή την ατμόσφαιρα».

Όταν η κουβέντα έφτασε στο ότι κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον χειροκρότησαν κατά την παρουσίαση αφού βρέθηκε πολύ κοντά στην ομάδα τους το περσινό καλοκαίρι, ο Αργεντινός πόιντ γκαρντ αρκέστηκε να σχολιάσει χαμογελώντας πως: «Ήμασταν κοντά… Ήμασταν πολύ κοντά… Τώρα αυτό είναι μια παλιά ιστορία. Η ζωή συνεχίζεται».

Η Μπαρτσελόνα παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες στο ΟΑΚΑ όμως έφτασε αισίως τις οκτώ σερί νίκες, κλείνοντας τη «διαβολοβδομάδα» με το 2/2 σε Βελιγράδι και Αθήνα. «Τα πράγματα είναι απλά στην περίπτωσή μας. Είμαστε μια ομάδα που παλεύει, που θέλει να παίζει καλό μπάσκετ, να κερδίζει όλους τους αγώνες και να κερδίσει όλους τους τίτλους. Δεν είναι εύκολο. Στα τελευταία παιχνίδια κερδίσαμε σε δύσκολες έδρες. Στην Τουρκία, τη Σερβία και εδώ… Νομίζω πως είμαστε στον σωστό δρόμο.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό και τις φετινές επιδόσεις του στην EuroLeague, εξήγησε πως «είναι μια ομάδα με ταλέντο που είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις στην έδρα της. Τουλάχιστον θα παλέψει όλα τα παιχνίδια».

@Photo credits: eurokinissi