Παναθηναϊκός: Μέτρησε 0/18 εκτός Ελλάδας το 2021 με -14,2 πόντους

Παναθηναϊκός: Μέτρησε 0/18 εκτός Ελλάδας το 2021 με -14,2 πόντους

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Μέτρησε 0/18 εκτός Ελλάδας το 2021 με -14,2 πόντους
Ο Παναθηναϊκός κλείνει το ημερολογιακό έτος χωρίς νίκη εκτός των συνόρων και το Gazzetta γράφει για το αρνητικό ρεκόρ των «πρασίνων» και την ευκολία με την οποία έφευγε ηττημένος από το παρκέ.

Αλλιώς ήταν μαθημένος ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια στην EuroLeague και αλλιώς εξελίχθηκαν (όπως και συνεχίζουν να εξελίσσονται) τα πράγματα τα δύο τελευταία χρόνια. Ειδικά όσον αφορά τα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ και πιο συγκεκριμένα εκτός των ελληνικών συνόρων. Στην προκειμένη περίπτωση οι αριθμοί αποτυπώνουν στο 100% την... ωμή πραγματικότητα.

Μέσα στο 2021 οι «πράσινοι» έδωσαν συνολικά 18 ματς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εκτός Ελλάδας και μέτρησαν ισάριθμες ήττες! Αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχουν άλλο εκτός έδρας παιχνίδι μέχρι το τέλος του χρόνου, αυτομάτως ολοκλήρωσαν το ημερολογιακό έτος με 0/18!
Η μοναδική εκτός έδρας νίκης τους μέσα στο 2021 ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον περασμένο Φεβρουάριο με 88-77.

Όμως δεν χρειάστηκε να αποχαιρετήσουν τα ελληνικά σύνορα, κάτι που ισοδυναμεί με αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Και να 'ταν μόνο αυτό; Σε αυτά τα 18 ματς εκτός Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός σκόραρε 70,2 πόντους σε κάθε παιχνίδι ενώ δεχόταν 84,4 πόντους! Όπερ και σημαίνει -14,2 πόντους κατά μέσο όρο!

Η διαφορά από τη περσινή σεζόν με τη φετινή, έχει να κάνει με την παραγωγικότητα και την συνέπεια στην άμυνα. Συγκεκριμένα πέρυσι το «τριφύλλι σημείωνε 73,2 πόντους στα ματς εκτός Ελλάδας ενώ στην άμυνα μέτραγε 87 πόντους. Αντίστοιχα τη φετινή σεζόν τα πάει καλύτερα στην άμυνα καθώς δέχεται 5,8 πόντους λιγότερους (81,2 για την ακρίβεια) όπως έχει μειώσει και την παραγωγικότητα στην επίθεση με 67 πόντος κατά μέσο όρο.

Μάλιστα σε αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την χειρότερη αμυντική επίδοση της ιστορίας του σε κανονική διάρκεια αγώνα, όταν και δέχτηκε 112 πόντους από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη ενώ πριν από ενάμιση μήνα κατέγραψε τη δεύτερη χειρότερη επιθετική επίδοση με τους μόλις 48 πόντους απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (σ.σ. χειρότερη οι 44 πόντοι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα playoffs του 2014).