Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 81-76: Του έκοψε τη φόρα

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 81-76: Του έκοψε τη φόρα
Ο Ολυμπιακός διεκδίκησε μέχρι και το 37' την τρίτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη του, αλλά ο Ερυθρός Άστερας έμεινε πιο ψύχραιμος στο τέλος και επικράτησε με 81-76.

Ο Ερυθρός Αστέρας διέκοψε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού αφού τον νίκησε με 81-76. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι μέχρι και το τελευταίο τρίλεπτο (69-69), ωστόσο στη συνέχεια βιασύνη κι έλλειψη ψυχραιμίας στοίχισαν στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλύτερα την αναμέτρηση και φυσικά εκμεταλλεύτηκαν όλες τις βιαστικές επιλογές που έκαναν στην επίθεσή τους οι παίκτες του Μπαρτζώκα. Την ώρα λοιπόν που οι Πειραιώτες επιθετικά δεν είχαν συγκέντρωση, οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου προηγήθηκαν με 14-7 (6'). Τα εύστοχα τρίποντα από Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ έλυσαν το πρόβλημα στην μπροστινή πλευρά του παρκέ και έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 19-15.

Η είσοδος του Σλούκα στο παρκέ βελτίωσε σε ορισμένες περιπτώσεις τη δημιουργία αφού με δικές του πάσες και τελειώματα του Μάρτιν, οι Πειραιώτες βρήκαν σκορ. Στην άλλη πλευρά όμως Ιβάνοβιτς και Μίτροβιτς έκαναν ακριβώς το ίδιο προς όφελος της δικής τους ομάδας και έτσι διατήρησαν το προβάδισμα με 34-28 (17'). Στο τρίλεπτο το οποίο απέμενε πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια η πεντάδα με Σλούκα, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ, Βεζένκοβ και Ζαν Σαρλ λειτούργησε άψογα σε κάθε σημείο του παρκέ και με τα μακρινά σουτ των «Λάρι» και Σλούκα, άλλαξε το προβάδισμα (36-38).

Η τρίτη περίοδος περιελάμβανε πολλά προσωπικά καλάθια. Με εκφραστές τους Ντόρσεϊ, Βεζένκοβ από τη μία και Νταβίντοβατς, Κάλινιτς από την άλλη, τα ποσοστά ανέβηκαν και το σκορ έγινε 47-48 (25'). Η άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα κοντά στο καλάθι βελτιώθηκε, τα ριμπάουντ κατέληγαν στα χέρια τους και στην άλλη πλευρά ο Ντόρσεϊ με 3/3 σουτ ύστερα από δική του δημιουργία βοήθησε να γίνει το 49-53, (27'). Ο Ερυθρός Αστέρας έμεινε συγκεντρωμένος σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έκαναν όλα τα λάθη μαζεμένα και οι Σέρβοι προσπέρασαν με 56-53 (30').

Ο Μπαρτζώκας έψαχνε παίκτες οι οποίοι θα έμπαιναν στην εξίσωση του σκορ και τους βρήκε στο πρόσωπο των Ουόκαπ και Πρίντεζη (60-62, 34'). Δύο τρίποντα από Ουόλτερς και Κάλινιτς έδωσαν διαφορά τριών πόντων στους γηπεδούχους (69-66, 36') και σημαντική ψυχολογία. Ο Σλούκας ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά ο Αστέρας ξέφυγε και πάλι (73-69, 38'). Ο ΜακΚίσικ στη συνέχεια αστόχησε σε κρίσιμες κατοχές σε αντίθεση με τον Κάλινιτς και τον Λάζιτς οι οποίοι μετέτρεψαν το σκορ σε 78-70 (39'). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει, μείωσε σε 80-76, αλλά δεν του έμενε χρόνος για κάτι περισσότερο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο 73-69. ο ΜακΚίσικ είχε 1/3 βολές και 0/1 τρίποντο στερώντας την ευκαιρία να μειώσει ο Ολυμπιακός. Νωρίτερα οι Πειραιώτες βρήκαν σκορ σε έξι σερί επιθέσεις, αλλά δεν έβγαλαν άμυνες και έτσι έμεινε «ζωντανός» ο Ερυθρός Αστέρας.

O MVP: Ο Κάλινιτς τελείωσε με 25 πόντους (8/13δ., 2/4τρ., 3/3β.), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 λάθη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν βοήθησαν οι Ουόκαπ, Λαρεντζάκης και Παπανικολάου.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λούκα Μίτροβιτς αγωνιζόμενος ως σέντερ πρόσφερε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ παίζοντας εξαιρετική άμυνα στον «λαβωμένο» Φαλ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι γηπεδούχοι βρήκαν το ασυνήθιστο για αυτούς 40.9% στα τρίποντα. Ο Ολυμπιακός υπέπεσε συνολικά σε 13 λάθη. Τα οκτώ εξ αυτών στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε έχοντας 45.8% ενώ πριν λίγες μέρες είχε νικήσει στο Καζάν με 24.3%.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βελιγράδι, ωστόσο έχει «χτίσει» αρκετά καλά μέχρι τώρα την κατάταξή του και αισθάνεται δυνατός βαθμολογικά. Σίγουρα όμως έχασε ευκαιρία για να κάνει το 3/3 μακριά από το ΣΕΦ.

Η άμυνά του πάντως που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε. Δέχτηκε 81 πόντους όταν οι Σέρβοι μέχρι και το τζάμπολ σκόραραν 70 κατά μέσο όρο. Πολλοί και οι 25 της τελευταίας περιόδου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-15, 36-38, 56-53, 81-76

3

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.