Κέντρικ Πέρι: Δεν έχει σηκώσει το βάρος της φανέλας

Κέντρικ Πέρι: Δεν έχει σηκώσει το βάρος της φανέλας

Γιώργος Κούβαρης
Κέντρικ Πέρι: Δεν έχει σηκώσει το βάρος της φανέλας
Μέχρι στιγμής ο Κέντρικ Πέρι δεν έχει καταφέρει να σηκώσει το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού και το Gazzetta εξηγεί με τη βοήθεια και των αριθμών το... βαρομετρικό χαμηλό του Αμερικανού γκαρντ τη φετινή σεζόν.

Με άλλες προδιαγραφές αποκτήθηκε ο Κέντρικ Πέρι το περασμένο καλοκαίρι, διαφορετικά ήταν όλα όσα περίμεναν στον Παναθηναϊκό από εκείνον και... αλλιώς εξελίσσονται, τελικά, τα πράγματα με τον Αμερικανό γκαρντ.

Μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν, όχι μόνο δεν έχει ανταποκριθεί στον ρόλο του, αλλά έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί και τον «αδύναμο κρίκο» της «πράσινης» περιφέρειας. Φυσικά υπάρχει το... ελαφρυντικό ότι σε πρώτη φάση προορίζονταν ως το δεύτερο point guard της ομάδας αλλά στην πορεία ήταν εκείνος που πήρε τα ηνία της οργάνωσης χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κολυμπήσει με επιτυχία στα... βαθιά νερά της EuroLeague.

Η αλήθεια είναι ότι το πρόσημο του Αμερικανού είναι κάτι παραπάνω από αρνητικό στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, γεγονός που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την συνολική λειτουργία της ομάδας. Τα 1,1 λάθη για τις μόλις 2,1 ασίστ είναι ενδεικτικά νούμερα της παρουσίας του στα παρκέ της EuroLeague, όπως επίσης και η μόλις 0,1 τελική πάσα ανά κατοχή που έχει στα 13 ευρωπαϊκά ματς μέχρι σήμερα.

Μόλις 26% στα σουτ εντός παιδιάς στην EuroLeague

Και όχι μόνο δεν πασάρει καλά (σ.σ. για την ακρίβεια δεν πασάρει σχεδόν καθόλου) αλλά σουτάρει και με πολύ άσχημα ποσοστά εντός παιδιάς. Συγκεκριμένα ο Κέντρικ Πέρι έχει μόλις 26,3% στα δίποντα (με 0,8 εύστοχες προσπάθειες ανά 2,9 σουτ) και 25,7% στα τρίποντα (με 0,7 εύστοχες προσπάθειες ανά 2,7 σουτ). Όπερ και σημαίνει 19/73 εντός παιδιάς στο σύνολο (26%) και μόνο στις βολές (90,9% με 10/11) αποτελεί... εγγύηση για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε είναι και το σημείο απ' όπου ανεβάζει το True Shooting Rating στο 36,6%. Δηλαδή το ποσοστό όπου συνυπολογίζονται με κάποια συγκεκριμένη εξίσωση και οι ελεύθερες βολές.

Επιπλέον κάθε φορά που ο Πέρι βρίσκεται στο παρκέ, το +/- του βρίσκεται στους -3,8 πόντους κατά μέσο όρο, σκοράροντας οι «πράσινοι» 32,1 πόντους ενώ δέχονται 35,9. Τέλος στα 13 ματς της EuroLeague, μέτρησε πέντε φορές αρνητικό πρόσημο στο PIR, δύο φορές βρέθηκε μόλις στον έναν βαθμό, ενώ μόλις μία φορά ήταν «διψήφιος» με θετικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (16 PIR).

Όχι τα... πάει και πολύ καλύτερα στην Basket League καθώς οι 4,4 πόντοι έχει στην EuroLeague γίνονται 6,7 στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου σουτάρει με 50% στα δίποντα (12/24) και μόλις 15% στα τρίποντα (4/26) έχοντας το «φτωχό» νούμερο των 2 ασίστ σε κάθε ματς ανά 18 λεπτά συμμετοχής.

Ο ΚΕΝΤΡΙΚ ΠΕΡΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ
EUROLEAGUEBASKET LEAGUE
13ΑΓΩΝΕΣ8
17,50'ΧΡ. ΣΥΜ.18:07'
4,4ΠΟΝΤΟΙ6,7
26,3%ΔΙΠΟΝΤΑ50%
25,7%ΤΡΙΠΟΝΤΑ15,3%
90,9%ΒΟΛΕΣ78,2%
1,8ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ1,8
2,1ΑΣΙΣΤ2
1,1ΛΑΘΗ0,6
@Photo credits: INTIME