Εφές: «Λυπούμαστε όταν λάθη των διαιτητών επισκιάζουν την EuroLeague»

Εφές: «Λυπούμαστε όταν λάθη των διαιτητών επισκιάζουν την EuroLeague»
Η Αναντολού Εφές εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τη διαιτησία στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, εξηγώντας πως οι αποφάσεις των διαιτητών σημάδεψαν το παιχνίδι με τους Καταλανούς.

Μετά από την ήττα της Εφές από την Μπαρτσελόνα, ο Σέιν Λάρκιν ήταν έξαλλος με ένα σφύριγμα του Λουίτζι Λαμόνικα με αφορμή το φάουλ που υπέδειξε εναντίον του σε μία φάση με τον Νίκολα Μίροτιτς.

Παράλληλα, αυτό το φάουλ ήταν το πέμπτο για τον Λάρκιν, με αποτέλεσμα να αποβληθεί κι εν συνεχεία, να ξεσπάσει στο Instagram. Το μεσημέρι της Δευτέρας 6/12 η Εφές εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τη διαιτησία του αγώνα με τους «μπλαουγκράνα».

Η ανακοίνωση των Τούρκων

«Ο σκοπός της Αναντολού Εφές ως οργανισμός είναι να ανταγωνίζεται τηρώντας το fair play.

Προσπαθούμε να έχουμε την ίδια φιλοσοφία στο παρκέ, είτε παίζοντας στην EuroLeague, είτε στην τουρκική λίγκα όπου συμμετέχουμε με υπερηφάνεια. Σε κάθε περίπτωση, η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι όπου κερδίζει η καλύτερη ομάδα.

Δυστυχώς, λυπόμαστε όταν προφανή λάθη ρίχνουν σκιές στη διοργάνωση όπως συνέβη στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, όπου παρεμπιπτόντως κάθε νίκη έχει σημασία. Σε αυτόν τον αγώνα, τέθηκαν αντιμέτωπες οι φιναλίστ της σεζόν 2020-21 ωστόσο οι επιδόσεις των διαιτητών δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Οι κακές αποφάσεις των διαιτητών στα τελευταία λεπτά επισκίασαν το συναρπαστικό παιχνίδι των δυο ομάδων. Η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι να υπάρχουν λιγότερα διαιτητικά λάθη στο παιχνίδι όπου κάθε ομάδα ανταγωνίζεται σε συνθήκες fair play».