Aρμάνι: Η απουσία του πολύτιμου Μήτογλου την... τσάκισε

Aρμάνι: Η απουσία του πολύτιμου Μήτογλου την... τσάκισε

Νίκος Καρφής
Aρμάνι: Η απουσία του πολύτιμου Μήτογλου την... τσάκισε
H Aρμάνι μετρά 4 σερί ήττες στη Εuroleague και το Gazzetta γράφει για τους Ιταλούς που δεν μπορούν με τίποτα να καλύψουν το κενό του πολύτιμου Ντίνου Μήτογλου.

Στις 20 Νοέμβρη, η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε πως ο Ντίνος Μήτογλου υποβλήθηκε σε επέμβαση για να διορθώσει τη ζημιά στο αριστερό του πόδι, με την κατάσταση του να αναμένεται να επανεκτιμηθεί στις 20 Δεκέμβρη.

Ο Έλληνας ψηλός τραυματίστηκε κόντρα στην Ούνικς και το κενό του δείχνει δυσαναπλήρωτο μέχρι στιγμής για τον σύλλογο από το Μιλάνο. Το Gazzetta γράφει για το σύνολο του Μεσίνα που δεν μπορεί με τίποτα να... κρύψει την απουσία του υπερπολύτιμου Μήτογλου.

Τέσσερις σερί ήττες και συνεχίζει

Η Αρμάνι βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση της μέσα στη σεζόν και προβληματίζει με τις τελευταίες εμφανίσεις της απο τον τραυματισμό του Μήτογλου και μετά. Οι Ιταλοί έχουν γνωρίσει την ήττα σε τέσσερα σερί ματς και δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι με τίποτα. Το αρνητικό σερί ξεκίνησε κόντρα στην Ούνικς με 97-71 στο ματς που τραυματίστηκε ο Ντίνος και η κατάσταση δεν άλλαξε στα επόμενα. Ζενίτ, Ολυμπιακός και Άλμπα πήραν το... σκαλπ της Αρμάνι, με τους Πειραιώτες να περνούν εμφατικά από Μιλάνο με 93-72, κάνοντας πάρτι πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

Κοινός παρονομαστής και στα τέσσερα ματς πως η Αρμάνι δεν έχει ξεπεράσει τους 76 πόντους. Μόλις σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα τους έφτασε, ενώ στα υπόλοιπα τρία ήταν κάτω από τους 75. Με τόσο χαμηλή επίδοση στην επίθεση, χρειάζεσαι η άμυνα σου να τσακίζει κόκκαλα και με τον τραυματισμό του Μήτογλου, αυτό δεν συμβαίνει. Οι Ιταλοί έχουν αποσυντονιστεί πλήρως και ψάχνουν εναγωνίως μια νίκη για να αποκτήσουν ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Τεράστια απουσία του Μήτογλου

ι

Ο Ντίνος έδινε μεγάλες βοήθειες σε επίθεση και άμυνα, φέρνοντας ισορροπία και σιγουριά στους συμπαίκτες του και τον Μεσίνα. «Θα παίξουμε ένα δύσκολο ματς κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα. Προερχόμαστε από μία κακή ήττα στο Καζάν, οπότε προφανώς θέλουμε να επιστρέψουμε. Η δουλειά μας θα γίνει πιο περίπλοκη λόγω της απουσίας του Ντίνου Μήτογλου», ήταν τα λόγια του Ιταλού προπονητή πριν από το ματς με τη Ζενίτ. Και μετά ήρθαν 3 σερί ήττες, δικαιώνοντας τον για όσα είπε για τον Έλληνα παίκτη.

Φέτος ο Mήτογλου μετράει 8.3 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 0.7 κλεψίματα ανά παιχνίδι στη Euroleague, έχοντας πατήσει παρκέ σε 10 αναμετρήσεις. Με τον Ντίνο στο παρκέ η Αρμάνι είχε ρεκόρ 8-2. Εντυπωσιακό ξεκίνημα κα βρισκόταν στην κορυφή της Euroleague. Χωρίς εκείνον έχει 0-3 και ψάχνει να βρει τη χαμένη ταυτότητα της. Δεν έχει πλέον αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της. Έχει αποδιοργανωθεί πλήρως και τα αποτελέσματα φαίνονται στο παρκέ. O Έλληνας ψηλός είναι τέταρτος σκόρερ της Αρμάνι με τους 8.3 πόντους που βάζει και βρίσκεται πίσω από Σιλντς, Ντιλέινι και Χολ. Όμως είναι ο δεύτερος καλύτερος σε ευστοχά στα δίποντα με 60.5%, ενώ είναι τρίτος σε ριμπάουντ με 4.7 πίσω από τους Μέλι και Χάινς.

Κάνει πολλά πράγματα πάνω στο παρκέ, δίνει ύψος στη ρακέτα και κρύβει πολλές αμυντικές αδυναμίες της ομάδας. Όμως τώρα χωρίς εκείνον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ο Μεσίνα αδυνατεί βρει λύσεις που θα επαναφέρουν την Αρμάνι στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Ντιλέινι έχει μπερδέψει την κατάσταση

0

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, ωστόσο από τότε που επέστρεψε, κάτι φαίνεται να έχει χαλάσει στη χημεία της Αρμάνι. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε να παίξει από την 5η αγωνιστική και επέστρεψε κόντρα στον Ολυμπιακό στην 12η. Από τότε που γύρισε και μετά η Αρμάνι έκανε δυο ήττες, με τον ίδιο να βάζει 8 και 12 πόντους σε Ολυμπιακό και Αλμπα αντίστοιχα. Προς Θεού δεν φταίει μόνο αυτός, αλλά η περιφέρεια της Αρμάνι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει αρμονικά στα δύο τελευταία ματς. Στα τρίποντα είχε 2/7, ενώ δεν κατάφερε να γίνει επιδραστικός και στον οργανωτικό τομέα με τις ασίστ του. Η κλάση του δεν αμφισβητείται, ωστόσο θα πρέπει να ανέβει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους. Ξεκάθαρα παίκτης-κλειδί για τον οργανισμό της Αρμάνι.

@Photo credits: euroleague