Ούνικς - Ολυμπιακός 84-87: Απόδραση με Σάσα (vid)

Ούνικς - Ολυμπιακός 84-87: Απόδραση με Σάσα (vid)
Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη στο Καζάν επικρατώντας της Ούνικς μετά από 45 λεπτά αγώνα με 84-87. Ο Βεζένκοβ τελείωσε με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα. Εκπληκτικός Λαρεντζάκης (10π., 6ρ., 5ασ.).

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ούνικς με 84-87 μετά από παράταση και πανηγύρισε την δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη του. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και άστοχοι (9/37τρ.) βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν το σερί των τεσσάρων νικών της ομάδας του Περάσοβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ούνικς να βρίσκει επαφή με το αντίπαλο καλάθι χάρη σε 2/2 τρίποντα του Χεζόνια. Η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν πολύ άσχημη και οι μοναδικοί πόντοι τουλάχιστον στο ξεκίνημα προήλθαν από λάθη των γηπεδούχων και lay up του Ουόκαπ. Από εκεί και πέρα οι πολλές λάθος πάσες έδωσαν την ευκαιρία στους Ρώσους να σκοράρουν εύκολους πόντους και να ανοίξουν τη διαφορά (13-6, 5'). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα αφενός έφερε ηρεμία αφετέρου άλλαξε την εικόνα των παικτών στην επίθεση. Με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ και την καλή δουλειά στην άμυνα ισοφάρισαν στους 15 πόντους πριν το τρίποντο του Κάνααν λήξει την περίοδο με 20-17.

Η είσοδος του Σλούκα βελτίωσε πάραυτα την εικόνα της ομάδας του στην επίθεση. Ο 31χρονος γκαρντ τα έκανε όλα σωστά, δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του, σκόραρε ο ίδιος και έδινε τον κατάλληλο ρυθμό με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να προηγηθούν με 24-29 (15'). Οι δύο Μπράουν της Ούνικς (Λορέντζο και Τζον) πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και φρόντισαν να μειώσει η ομάδα τους σε 31-32 (18'), όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με τρίποντα του Λαρεντζάκη και του Σλούκα (33-40. 19'). Πάντως η άμυνα δεν λειτούργησε όπως έπρεπε και με σκορ από τον Λορέντζο Μπράουν το ημίχρονο έκλεισε με 40-42.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι την τρίτη περίοδο. Ο Κάνααν δεν είχε σταματημό και με 10 δικούς του πόντους πρόσφερε σημαντική βοήθεια στην ομάδα του. Στην άλλη πλευρά ο Ντόρσεϊ είχε ένα καλό δίλεπτο και εν συνεχεία ο Φαλ μείωσε σε 57-55 (27'). Το πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού παρέμενε όμως και ο Σπίσου με τρίποντο από τη γωνία έβαλε την Ούνικς μπροστά με +5 (62-57, 29').

Το πρόβλημα των παικτών του Μπαρτζώκα από τα 6.75 (4/22 μέχρι τότε) φάνηκε να το λύνουν Βεζένκοβ και Σλούκας και αμέσως φάνηκε η διαφορά αφού ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 64-67 (32'). Η εικόνα αυτή πάντως δεν συνεχίστηκε και με τον Χεζόνια να τρέχει στον αιφνιδιασμό οι Ρώσοι ισοφάρισαν σε 69-69 (35'). Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει με 6 πόντους όταν αστόχησε ανενόχλητος σε τρίποντο ο Βεζένκοβ και η Ούνικς εκμεταλλευόμενη και τις 0/2 βολές του Φαλ ισοφάρισε σε 72-72 (38'). Τα τρίποντα των Βεζένκοβ και Κάνααν δεν άλλαξαν την ισορροπία στο σκορ και οι ομάδες μπήκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα ισόπαλες και έμεινε έτσι παρά τα καλάθια των Φαλ και Τζεκίρι.

Στην παράταση το γρήγορο 4-0 του Ολυμπιακού του έδωσε «ανάσα», αλλά για ένα τρίλεπτο καμία ομάδα δεν σκόραρε. Τελικά το τρίποντο του Βεζένκοβ μετέτρεψε το σκορ 81-86, ο Κάνααν απάντησε αλλά η ψυχραιμία κυριάρχησε κι οι Πειραιώτες πανηγύρισαν τη νίκη με 84-87 αφού αστόχησε σε δύσκολο τρίποντο ο Χεζόνια.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δύσκολο καλάθι του Λαρεντζάκη που έκανε το 79-83 και στο τρίποντο του Βεζένκοβ για το 81-86. Κρίσιμο και το καλάθι του Φαλ από επαναφορά κι ενώ είχαν μόλις 2 δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους για επίθεση, στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Ο Ολυμπιακός σούταρε άσχημα, αλλά έδωσε 26 ασίστ και έπαιξε καλή άμυνα υποχρεώνοντας τον αντίπαλο να σουτάρει 45.6% στα δίποντα.

O MVP: Ο Βεζένκοβ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους (3/3διπ., 3/7τριπ., 7/7βολ), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τίμα έπαιξε 12 λεπτά, αλλά ήταν σα να μην έπαιξε αφού τελείωσε με 0/3 σουτ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λαρεντζάκης ήταν εκπληκτικός τελειώνοντας το παιχνίδι με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και τα περισσότερα σε κρίσιμες στιγμές.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 26 ασίστ, τα 1 1κλεψίματα και τα 39 ριμπάουντ του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός επέλεξε να μην κάνει φάουλ στο τέλος και εν μέρει δικαιώθηκε αφού η μπάλα βρέθηκε από καραμπόλα στα χέρια του Χεζόνια αλλά αρκετά μακριά κι αυτός αστόχησε.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός σε ένα βράδυ που ήταν άστοχος βρήκε άλλους τρόπους να κερδίσει στοιχεία στο παρκέ και εν τέλει να πανηγυρίσει τη νίκη. Στοιχείο πολύ καλής ομάδας να πανηγυρίζει ακόμη και σε ένα κακό επιθετικά βράδυ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-17, 40-42, 62-59, 77-77, (παρ.) 84-87

3

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.