Παναθηναϊκός: Να σοκάρει την ΤΣΣΚΑ για το πρώτο διπλό

Νίκος Καρφής
Παναθηναϊκός: Να σοκάρει την ΤΣΣΚΑ για το πρώτο διπλό
O Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (19:00, Novasports Prime) και θέλει να την σοκάρει για να φτάσει στο πρώτο του διπλό στη Euroleague.

Δύσκολη αποστολή για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι δοκιμάζονται στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ (19:00, Novasports Prime) και θα χρειαστούν την υπέρβαση για να φύγουν με το διπλό και να κάνουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στη φετινή Euroleague.

To τριφύλλι προέρχεται από νίκη εντός έδρας κόντρα στη Ζενίτ, αλλά και από το μεγάλο διπλό κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για τη Basket League. Η ομάδα της Μόσχας νίκησε Μπασκόνια και Μπάγερν στις 2 τελευταίες αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στο 3-9 και την 17η θέση της Euroleague, ενώ οι φιλοξενούμενοι Ρώσοι στην 9η θέση με ρεκόρ 7-5, το ίδιο ακριβώς με την 6η Ούνικς. Ο Μέικον είναι δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με 16.4 πόντους μ.ο, ενώ ο τέταρτος Κλάιμπερν έχει 16.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν υπολογίζει στον Ιωάννη Παπαπέτρου για το ματς με την ΤΣΣΚΑ (2/12, 19:00) καθώς έμεινε στην Αθήνα γιατί ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης βρίσκεται στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή του είναι αμφίβολη και θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στη ζώνη που χρησιμοποιεί, αναφέροντας πως είναι περιστασιακή άμυνα και δεν μπορούν να στηριχτούν όλη τη χρονιά σε αυτή.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιτούδης που έχει πανηγυρίσει πολλά τρόπαια στον Παναθηναϊκό στο πλάι του Ομπράντοβιτς, παραδέχθηκε πως το τριφύλλι έχει αλλάξει τη φιλοσοφία και είναι μια ομάδα που μάχεται.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης

ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός 19:00
Φενέρ-Μονακό 19:45
Ζαλγκίρις-Μπασκόνια 20:00
Μπάγερν-Βιλερμπάν 20:30
Ρεάλ-Μακάμπι 21:45

@Photo credits: INTIME