Ιτούδης: «Άλλαξε τη φιλοσοφία του ο Παναθηναϊκός, είναι μια ομάδα που μάχεται»

Newsroom
Ιτούδης: «Άλλαξε τη φιλοσοφία του ο Παναθηναϊκός, είναι μια ομάδα που μάχεται»
Αύριο (2/12, 19:00) η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό κι ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στις αλλαγές στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας το τελευταίο διάστημα.

Ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης προετοιμάζει την ρωσική ομάδα για την 13η αγωνιστική της EuroLeague, η οποία τον βρίσκει αντιμέτωπο με τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα.

«Το πιο σημαντικό είναι πώς παίζει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα. Άλλαξαν τη φιλοσοφία τους. Παλαιότερα δέχονταν πιο πολλές επιθέσεις στη ρακέτα, είχαν προβλήματα στην άμυνα, οπότε τώρα χρησιμοποιούν περισσότερο ζώνες, 2-3, 3-2, με ένα μεγάλο κορμί στη μέση», εξήγησε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ο Νέντοβιτς επέστρεψε, έχει καλό ρυθμό στο σκοράρισμα και τη δημιουργία, έχει καλή απόδοση. Συν το γεγονός ότι έχουν τον Πέρι και τον Μέικον ως χειριστές της μπάλας, ο Σαντ-Ρος τους βοηθά, ο Παπαγιάννης κάνει εξαιρετική δουλειά με τον Ουάιτ και τον Έβανς να έρχονται από τον πάγκο. Είναι μια ομάδα που παλεύει και μάχεται».

Ο έμπειρος τεχνικός ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «οι βαθμολογίες στην EuroLeague αποσπούν κατά κάποιον τρόπο την προσοχή όταν τις βλέπεις νωρίς στη διοργάνωση. Μπορεί να βρίσκεσαι δύο νίκες από τα πλέι οφ κι άλλες δύο από τη 16η-17η θέση. Αυτό δείχνει πόσο "σφιχτός" είναι ο ανταγωνισμός από πολλές οπτικές».