Λάρκιν: Όσοι τον ξεγράψατε, ξανασκεφτείτε το (vid)

Λάρκιν: Όσοι τον ξεγράψατε, ξανασκεφτείτε το (vid)

Νίκος Καρφής
Λάρκιν: Όσοι τον ξεγράψατε, ξανασκεφτείτε το (vid)
Ο Σέιν Λάρκιν ξύπνησε κόντρα στην Φενέρ και το Gazzetta γράφει για τον σταρ της Εφές που πρέπει να θυμίσει τον παιχταρά της σεζόν 2019-20.

Η Εφές πέρασε πολύ δύσκολα στο ξεκίνημα της σεζόν όταν βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της Euroleague, όμως πλέον το πράγμα έχει αλλάξει.

Οι Τούρκοι έχουν ανεβάσει την απόδοση τους όπως αναμενόταν και φτάνουν σε νίκες για να επαναφέρουν και πάλι την τάξη. Άλλο ένα καλό νέο για εκείνους είναι η εμφάνιση του Σέιν Λάρκιν κόντρα στη Φενέρ, με τον Αμερικανό να θυμίζει τον παίκτη που θαυμάμε τη σεζόν 2019-20.

Το Gazzetta γράφει για τον Λάρκιν που αν πατήσει πάνω στην τελευταία εμφάνιση του και μείνει στα επίπεδα αυτά, κάνει την Εφές φόβητρο για τον οποιονδήποτε. Θα μπορέσει να την επαναλάβει και κόντρα στη Μπαρτσελόνα (3/12) του Γιασικεβίτσιους, η οποία έχει κενά στην περιφέρεια της (απουσίες Καλάθη και Χίγκινς);

Ψαχνόταν και δεν θύμιζε Λάρκιν

Μέσα στη σεζόν ο Λάρκιν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και δεν κατάφερε να φτάσει στις υψηλές πτήσεις του παρελθόντος, όταν δεν μπορούσε να τον σταματήσει καμιά άμυνα και κανείς αντίπαλος αμυντικός. Μέχρι την 11η αγωνιστική μετρούσε μόλις ένα ματς με 20+ πόντους στη Euroleague. Eίχε 21 πόντους στην πρεμιέρα του κόντρα στη Ρεάλ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, δεν κατάφερε να γίνει κυριαρχικός, να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Οι μέσοι όροι του είναι πεσμένοι σε σχέση με τις δύο περασμένες σεζόν. Φέτος μετρά 13.1 πόντους, ενώ πέρυσι είχε 15.1 και την αγωνιστική περίοδο 2019-20 που διακόπηκε λόγω κορονοϊού, ήταν ασταμάτητος με 22.2 πόντους μέσο όρο, έχοντας 50% τρίποντα. Φέτος κάτι του έλειπε, δεν ήταν στα καλά του, δεν μπορούσε να σταθεί δίπλα στον Μίτσιτς, με την Εφές να μην μπορεί να σηκώσει με τίποτα κεφάλι. Όμως κόντρα στην Φενέρ, βγήκαν τα φαντάσματα για τους αντιπάλους και ο παλιός καλός Λάρκιν επέστρεψε.

Το show με Φενέρ

Η Εφές πήρε το ντέρμπι με τη Φενέρ την προηγούμενη αγωνιστική, αφού ο Σέιν μπήκε σε beast mode και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους. Με ένα απίστευτο ρεσιτάλ, σταμάτησε στους 25 πόντους, παίρνοντας την ομάδα στις πλάτες του, κάτι που είχε να γίνει πάρα πολύ καιρό. Μέτρησε 25 πόντους με 4/4 διποντα, 4/8 τρίποντα και 5.6 βολές, ενώ είχε 7 ασίστ 1 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Στην 4η περίοδο δεν είχε αντίπαλο, υπογράφοντας μια τεράστια νίκη. Τι να πεις κανείς; Αυτός ήταν ο Λάρκιν που λάτρεψε όλος ο κόσμος στην Ευρώπη, αυτός ήταν ο Λάρκιν που πήγαινε με το πόδι πατημένο στο γκάζι τη σεζόν 2019-20. Είχε ανάγκη έναν τέτοιο ματς για να ανεβεί και πάλι ψυχολογικά. Όταν ο Λάρκιν είναι καλά και πατάει καλά στα πόδια του είναι ξεκάθαρα ο κορυφαίος περιφερειακός σκόρερ στην Ευρώπη. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Και στον τουρκικό εμφύλιο έδειξε να ξυπνάει την κατάλληλη στιγμή. Τώρα που η Εφές έχει πάρει τα πάνω της και θέλει να συνεχίσει έτσι για να πάρει τη θέση που της αξίζει στη regular season.

H άνοδος της Φενέρ πρέπει να συνδυαστεί με την άνοδο Λάρκιν

8

Η Εφές βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι, αφού μετρά 4 νίκες στα τελευταία 4 ματς. Το ξεκίνημα των τεσσάρων σερί ηττών φαντάζει μακρινή ανάμνηση και στην Εφές δεν θέλουν να ξανακοιτάξουν πίσω. Στοχεύουν μόνο στην κορυφή, θα ψάξουν το δεύτερο σερί τίτλο, όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά και βελτίωση σε όλους τους τομείς. Η εμφάνιση του Σέιν Λάρκιν αποτελεί ένα ενθαρρυντικό στοιχείο σε μια περίοδο που η Εφές δείχνει να ξέρει τον τρόπο για να κερδίσει τα ματς. Και με τέτοιο Λάρκιν, τα πράγματα θα απλοποιηθούν και στη συνέχεια. Ο σταθερός Αμερικανός (αγωνίζεται στην εθνική Τουρκίας) ανεβάζει επίπεδο την Εφές, η οποία κινδύνευε να τον ξεχάσει τον τελευταίο καιρό. Όμως πλέον κλείνει στόματα, απαντά στους επικριτές του και θα ψάξει τρόπο να χτίσει πάνω στην τελευταία του εμφάνιση. Η ομάδα του Αταμάν ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να ξυπνήσει. Αν αυτό φέρει και την... ανάσταση του Λάρκιν, τότε οι Τούρκοι θα γίνουν ξανά ένα από τα 2-3 μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague. Aυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 6-6, όμως με τη φορά που έχουν, δεν θα είναι απίθανο σε λίγες αγωνιστικές να έχουν πλησιάσει την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας. Ειδικά αν ο Σέιν συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε κόντρα στη Φενέρ.

Δεύτερος σκόρερ, κορυφαίος σε ασίστ και κλεψίματα

Μπορεί να μην έχει τους μέσους όρους των προηγούμενων ετών στο σκοράρισμα, όμως ακόμα και έτσι βρίσκεται στην δεύτερη θέση των σκόρερ της Εφές πίσω από τον Μίτσιτς, μετρώντας 13.1 πόντους ανά παιχνίδι. Στον τομέα των ασίστ είναι στην κορυφή με 4.5, συνεισφέροντας στον οργανωτικό τομέα και κάνοντας μάγκες τους συμπαίκτες. Βοηθά πολύ και με την περιφερειακή του άμυνα και τα... γρήγορα χέρια του, αφού είναι και ο καλύτερος... κλέφτης της ομάδας με 1.5 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Δεύτερος σε λάθη με 2.8 πίσω από τον Μίτσιτς που έχει 3.5. Φυσικά μιλάμε για τον παίκτη που έχει το καλύτερο ranking στην Εφές με 17.4, με τον δεύτερο Μίτσιτς να βρίσκεται στο 12.6. Τέλος κάνει θραύση τόσο στα δίποντα με 65.5% όσο και στις βολές με 93.5%. Αν ανεβεί και λίγο στο σκοράρισμα όπως είπαμε πριν, η Εφές θα αλλάξει επίπεδο.

@Photo credits: euroleague