Παναθηναϊκός: Παπαπέτρου και Έβανς στο πλευρό των Special Olympics Hellas

Παναθηναϊκός: Παπαπέτρου και Έβανς στο πλευρό των Special Olympics Hellas

Newsroom
Παναθηναϊκός: Παπαπέτρου και Έβανς στο πλευρό των Special Olympics Hellas
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στέκονται στο πλευρό των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος "One Team" της Euroleague.

Ο αρχηγός των «πρασίνων», Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Τζέρεμι Έβανς πήραν μέρος σε δραστηριότητες της ομάδας των Special Olympics Hellas για το πρόγραμμα "Οne Team" της Euroleague, δείχνοντας την στήριξή τους στα άτομα με νοητική αναπηρία.

Tο δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

«Μια ομάδα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και τα Special Olympics Hellas

Ένα ισχυρό μήνυμα δυναμικής υποστήριξης των ατόμων με νοητική αναπηρία αποτελεί η συνεργασία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “One Team” της Euroleague.

Ένα ισχυρό μήνυμα δυναμικής υποστήριξης των ατόμων με νοητική αναπηρία αποτελεί η συνεργασία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “One Team” της Euroleague.

Από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – η οποία συμμετέχει για 8η συνεχόμενη χρονιά στο «One Team» – οι One Team Ambassadors Ιωάννης Παπαπέτρου και Τζέρεμι Έβανς, με την ενεργό συμμετοχή όλων των αθλητών της ΚΑΕ, καθώς και των θρύλων της Euroleague και του Παναθηναϊκού Φραγκίσκου Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη, έχουν αναλάβει να μεταλαμπαδεύσουν τα μυστικά του μπάσκετ και τις αξίες του αθλητισμού στην ομάδα των Special Olympics Hellas.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση του πολύπλευρου έργου του αθλητικού, εκπαιδευτικού, Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Special Olympics Hellas, ο οποίος με προπονητικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα, αγωνιστικές δράσεις σε 26 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα και πλήθος προγραμμάτων, συμβάλλει στη σωματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των αθλητών με νοητική αναπηρία και στη διάδοση ενός ισχυρού μηνύματος σεβασμού, αποδοχής και ένταξης.

Στις δύο πρώτες εβδομάδες των προπονήσεων που έγιναν στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και των Special Olympics Hellas, έδωσαν το «παρών» οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γιώργος Καλαϊτζής, Ιωάννης Παπαπέτρου, Τζέρεμι Έβανς και Βασίλης Καββαδάς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους αθλητές της ομάδας Καλαθοσφαίρισης των Special Olympics Hellas, να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Οι νεαροί αθλητές το χάρηκαν με την ψυχή τους βλέποντας μερικά από τα ινδάλματά τους να συμμετέχουν στην προπόνησή τους και απόλαυσαν κάθε στιγμή της εμπειρίας, κάνοντας πράξη τις αξίες «φιλία», «ομαδικότητα», «σεβασμός», «αποδοχή».

Κοινός στόχος της σύμπραξης των δύο Φορέων είναι να αποδείξουν έμπρακτα, για ακόμα μία φορά, ότι ο αθλητισμός είναι ένα μοναδικό μέσο διαμόρφωσης προτύπων, χαρακτήρων, αξιών και ισχυρών ερεισμάτων κοινωνικής αποδοχής των συνανθρώπων μας με νοητική αναπηρία, οι οποίοι, μέσω των Special Olympics Hellas, απολαμβάνουν ξεχωριστές στιγμές υπερηφάνειας, όχι μόνο με διακρίσεις, αλλά και με τη θέληση και με τον δυναμισμό που υπερβαίνουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Είναι βέβαιο πως αυτή η σπουδαία συνέργεια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και των Special Olympics Hellas, μέσω του προγράμματος “One Team” θα ανταποκριθεί απόλυτα σε αυτό τον στόχο και θα διδάξει πολλά στην κοινωνία για τη συνύπαρξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Λίγα λόγια για τα Special Olympics Hellas:

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, το οποίο εδώ και πάνω από μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 33 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους και αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.