Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης 60-88: Διαστημική η ομάδα του Λάσο (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης 60-88: Διαστημική η ομάδα του Λάσο (vid)
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κυριαρχική παρουσία στη Βιτόρια, διέλυσε την Μπασκόνια με 60-88 και διεύρυνε το σερί της φτάνοντας τις πέντε συνεχόμενες νίκες και τις δέκα συνολικά σε 12 αγώνες.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν αφοπλιστική καθώς… τελείωσε τη δουλειά στα πρώτα 13 αγωνιστικά λεπτά ξεφεύγοντας με διαφορά 17 πόντων, έχοντας τα πάντα στην εμφάνισή της. Από τα διαδοχικά κλεψίματα, στον βομβαρδισμό τριών πόντων, υποχρεώνοντας την Μπασκόνια στον άχαρο ρόλο του κομπάρσου.

Ο αγώνας

Η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε την απερισκεψία της Μπασκόνια στο πρώτο δεκάλεπτο φτάνοντας στον απίστευτο αριθμό των επτά κλεψιμάτων και φυσικά σε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Γι’ αυτό είχε 11/16 δίποντα και μετά το 9-15 μετά τη συμπλήρωση έξι λεπτών, πήγε τη διαφορά στο +11 (14-25) στο τέλος της πρώτης περιόδου με κύριο εκφραστή τον Φαμπιάν Κοζέρ.

Η Μπασκόνια απέφυγε το λάθος στο δεύτερο δεκάλεπτο έπειτα από τα επτά του πρώτου μέρους, επτά όμως ήταν και τα τρίποντα που δέχθηκε από τους Ερτέλ, Φερνάντεζ, Γιουλ και Ουίλιαμς Γκος. Κι έτσι η δράση του Ενόκ (12π.) δεν ήταν αρκετή για να την κρατήσει το παιχνίδι. Η διαφορά πήγε στο +17 (20-37) και διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (34-53, 20’) καθώς η Ρεάλ εκτέλεσε με ποσοστό 58.3% (7/12).

Η Ρεάλ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με… ανεβασμένο χειρόφρενο, περιορίστηκε στους μόλις έξι πόντους σε περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά και παράλληλα έκανε εύκολα το λάθος. Ωστόσο, με εξαίρεση τους πόντους που πήρε σε αιφνιδιασμό (42-59), η Μπασκόνια είχε μηδέν παραγωγική στο σετ παιχνίδι. Η «Βασίλισσα» συνήλθε στα τελευταία λεπτά της περιόδου και με buzzer beater του Χάνγκα ανέβασε τη διαφορά στο +24 (47-71).

Η τελευταία περίοδος χρησιμοποιήθηκε για το rotation των δύο προπονητών και για μερικές εντυπωσιακές φάσεις καθώς η διαφορά παρέμεινε ψηλά (57-82, 36').

Τα δεκάλεπτα: 14-25, 34-53, 47-71, 60-88

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα πρώτα 13 αγωνιστικά λεπτά. Με τη διαφορά στο +17 (20-37) για τη Ρεάλ και την Μπασκόνια να παρουσιάζεται τόσο αδύναμη φέτος, το υπόλοιπο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο MVP: Ο Φαμπιάν Κοζέρ έκανε τη διαφορά για τη Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο με 11 πόντους και δύο κλεψίματα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο τίτλος μοιράζεται σε Ερτέλ και Φερνάντεθ οι οποίοι φρόντισαν να τελειώσουν τη δουλειά με τα τέσσερα τρίποντα που έβαλαν στη δεύτερη περίοδο.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Στο τέλος της 3ης περιόδου Γκρέιντζερ και Γκεντράιτις ήταν άποντοι και ο Μπάλντουιν είχε 3/12 σουτ και 5 λάθη. Ό,τι έκαναν μετά απλά καταγράφηκε στη στατιστική.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η νίκη της Ρεάλ δεν προκάλεσε εντύπωση, αλλά ο βαθμός δυσκολίας αυτής είναι θέμα συζήτησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο αριθμός «7». Τόσα ήταν τα κλεψίματα της Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο, τόσα και τα εύστοχα τρίποντά της στο δεύτερο δεκάλεπτο.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αυτή τη στιγμή η Ρεάλ μοιάζει να είναι η καλύτερη ομάδα στην Euroleague με πειστήριο την κυριαρχική εμφάνισή της στη Βιτόρια και το ότι τελείωσε το παιχνίδι πολύ νωρίς έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και συνέπεια στην άμυνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.