Πασκουάλ: «Ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό»

Πασκουάλ: «Ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό»

Πασκουάλ: «Ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό»
Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε ενόψει της αυριανής αναμέτρησης της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (25/11, 21:30) πως είναι τρομερό το συναίσθημα της επιστροφής του, δεδομένου ότι θα συναντήσει ξανά τον κόσμο του «τριφυλλιού», ενώ στάθηκε και στο εξαιρετικό μομέντουμ των «πρασίνων».

Η 12η αγωνιστική της EuroLeague βρίσκει την Ζενίτ στην Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, κι ο Καταλανός τεχνικός δήλωσε αρχικά πως «αύριο παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και νομίζω πως σε αυτή τη φάση βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ειδικά μετά την σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού. Είμαι βέβαιος ότι αύριο θα θέλουν πολύ να κερδίσουν, ο κόσμος θα σπρώξει την ομάδα. Το ξέρω αυτό από πρώτο χέρι. Είναι σίγουρο ότι έχουν αυτοπεποίθηση έπειτα από μια μεγάλη νίκη».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του: «Εμείς πρέπει να δείξουμε την ίδια ένταση και την ίδια σωστή συμπεριφορά. Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας. Χρειάζεται να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας στο παρκέ για να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση και να αμυνθούμε σωστά. Είναι απαραίτητο επίσης να ελέγξουμε τα... μικρά πράγματα, όπως το να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη. Εντός έδρας ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός στον αιφνιδιασμό. Ένα ενδιαφέρον και δύσκολο ματς μας περιμένει. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε στο ίδιο υψηλό επίπεδο».

Για την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ: «Είναι τρομερό συναίσθημα το ότι επιστρέφω στην έδρα του Παναθηναϊκού. Θα είναι το πρώτο μου ματς με κόσμο από τότε που έφυγα. Δεν θα είναι εύκολο. Έχω πάρα πολλούς φίλους στην Αθήνα. Πιστεύω ότι εκεί βρίσκονται οι καλύτεροι φίλαθλοι της Ευρώπης. Θυμάμαι τις μέρες μου στην Αθήνα. Όμως τώρα είμαι στην Ζενίτ και πρέπει να συγκεντρωθώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει».