Βιλερμπάν-Μπαρτσελόνα 60-80: Κορυφή με... υπογραφή Λαπροβίτολα στο «Αστρομπάλ»

Γιώργος Κούβαρης
Βιλερμπάν-Μπαρτσελόνα 60-80: Κορυφή με... υπογραφή Λαπροβίτολα στο «Αστρομπάλ»
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Βιλερμπάν στο «Αστρομπάλ» με 80-60 και παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης μαζί με την «αιώνια» αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης με 9-2 ρεκόρ.

Τον καλύτερο επίλογο στην «διαβολοβδομάδα» έγραψαν οι «μπλαουγκράνα» οι οποίοι έκαναν το 2/2 και με την 3η σερί τους νίκη έμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε σταθερά το πάνω χέρι στο παιχνίδι και πατώντας «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στο σημείο να προηγηθεί με 49-72 στο 34' και ουσιαστικά να «καθαρίσει» χωρίς προβλήματα με την υπόθεση της νίκης.

Αν και απουσίαζε ο Νικ Καλάθης, εκείνος που έκανε την διαφορά ήταν ο Νίκολας Λαπροβίτολα, ο οποίος με... καταιγισμό τριπόντων δεν άφησε κανένα περιθώριο στην «λαβωμένη» (με δύο παίκτες εκτός λόγω κορονοϊού) Βιλερμπάν να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε αγωνίστηκε 13:03 και είχε 8 πόντους με 2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασιστ και 1 τάπα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο εκρηκτικό 3ο δεκάλεπτο όταν και η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε επιμέρους 31-19 και μετέτρεψε το «ρευστό» 28-31 σε 47-62.

Ο MVP: Ο Νίκολας Λαπροβίτολα ήταν «όλα τα λεφτά» για τους «μπλαουγκράνα» έχοντας 25 πόντους με 1/1 δίποντο, 7/12 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Με εξαίρεση τον Οκόμπο αλλά και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, οι υπόλοιποι παίκτες της Βιλερμπαν δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μεστό αλλά και «γεμάτο» παιχνίδι από τον Νίκολα Μίροτιτς με 15 πόντους και 3/5 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στα ριμπάουντ, όπως επίσης και τα 12 εύστοχα τρίποντα, εκ των οποίων τα επτά από τον Λαπροβίτολα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η εκτελεστική δεινότητα του Νίκολας Λαπροβίτολα ήταν εκείνη που έμελλε να καθορίσει τον τελικό νικητή και να χαρίσει στην Μπαρτσελόνα την 9η νίκη ύστερα από 11 ματς.

Τα δεκάλεπτα: 9-19, 28-31, 47-62, 60-80

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.