Σφαιρόπουλος vs. Ολυμπιακός: Σημειώσατε... θρίλερ (vids)

Σφαιρόπουλος vs. Ολυμπιακός: Σημειώσατε... θρίλερ (vids)

Σφαιρόπουλος vs. Ολυμπιακός: Σημειώσατε... θρίλερ (vids)
Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα υποδέχεται απόψε (19/11, 21:00) στο ΣΕΦ την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague και το Gazzetta θυμάται τι συνέβη τις φορές όπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αντιμετώπισε την παλιά του ομάδα.

Oλυμπιακός και Γιάννης Σφαιρόπουλος ανταμώνουν για έκτη φορά απόψε, από τότε όπου ο δις «πρωταθληματικός» προπονητής των ερυθρολεύκων ανέλαβε τις τύχες της Μακάμπι.

Ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε από τον πάγκο του Ολυμπιακού τον Ιούνιο του 2018, έπειτα από μια τετραετία στον σύλλογο του Πειραιά, κατά την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, ενώ συμμετείχε και σε δύο τελικούς της EuroLeague (2015, 2017).

Από τον Νοέμβριο του 2018, ο Θεσσαλονικιός κόουτς άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο - εκτός των τειχών - στην προπονητική του καριέρα, μετακομίζοντας στο Τελ Αβίβ για λογαριασμό της Μακάμπι. Ο Σφαιρόπουλος έχει οδηγήσει σε τρεις τίτλους πρωταθλήματος την «ομάδα του λαού», καθώς και σε ένα Κύπελλο και δύο εγχώρια League Cup.

Τι έχει κάνει, ωστόσο, τις φορές που κλήθηκε να τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα; Ο 54χρονος προπονητής μετρά τρεις νίκες (δύο εντός, μια εκτός) σε σύνολο πέντε αγώνων κόντρα στους ερυθρόλευκους στην EuroLeague, ενώ έχει γνωρίσει και δύο ήττες - αμφότερες σημειώθηκαν την περσινή σεζόν. Υπάρχει δηλαδή μια ισορροπία στα αποτελέσματα.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως τέσσερα από τα πέντε ματς του Σφαιρόπουλου κόντρα στην τέως ομάδα του, κρίθηκαν κυριολεκτικά... στο καλάθι! Οι αναμετρήσεις μεταξύ Μακάμπι Τελ Αβίβ κι Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια είναι τις περισσότερες φορές ντέρμπι κι έχουν τον χαρακτήρα του... θρίλερ, με την έκβαση τους να κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Πέρσι οι Πειραιώτες νίκησαν δις, στο ΣΕΦ χάρη στο μπάζερ μπίτερ τρίποντο του Άαρον Χάρισον, ενώ στη Menora Mivtachim το «διπλό» του Ολυμπιακού υπεγράφη στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, με την κανονική διάρκεια του αγώνα να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 73-73.

Πριν από από αυτό το νικηφόρο ζευγάρι αγώνων για την ελληνική ομάδα, ο Σφαιρόπουλος είχε 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, ξεκινώντας να χτίζει θετική παράδοση απέναντι στην ομάδα μέσω της οποίας αναδείχθηκε κι εδραιώθηκε στο κορυφαίο επίπεδο της Γηραιάς Ηπείρου.

Τα αποτελέσματα του Σφαιρόπουλου κόντρα στον Ολυμπιακό

  • 2018-19: Μακάμπι - Ολυμπιακός 65-64 (Ν)*
  • 2019-20: Ολυμπιακός - Μακάμπι 65-90 (Ν)**
  • 2019-20: Μακάμπι - Ολυμπιακός 71-70 (Ν)***
  • 2020-21: Ολυμπιακός - Μακάμπι 85-82 (Η)***
  • 2020-21: Μακάμπι - Ολυμπιακός 87-89 παρ. (Η)***

*Προπονητής Ολυμπιακού: Ντέιβιντ Μπλατ

**Προπονητής Ολυμπιακού: Κεστούτις Κεμζούρα

***Προπονητής Ολυμπιακού: Γιώργος Μπαρτζώκας

@Photo credits: euroleague.net