Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 88-69: Έπεσε ο διακόπτης κι έχασε (vid)

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 88-69: Έπεσε ο διακόπτης κι έχασε (vid)
Για τρία δεκάλεπτα το ματς ήταν ντέρμπι, αλλά στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα λάθος στο παρκέ, σκόραρε μόλις 3 πόντους και έχασε από την Αναντολού Εφές με 88-69.

Η Αναντολού Εφές επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 88-69 και τον υποχρέωσε για πρώτη φορά σε δύο διαδοχικές ήττες. Για τρεις περιόδους οι Πειραιώτες έπαιζαν στα ίσα την πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαθαν black out. Σκόραραν μόλις 3 πόντους, δεν έπαιζαν άμυνα και ηττήθηκαν κατά κράτος και μεγάλη διαφορά.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται κάποιες κακές αντιδράσεις του Ολυμπιακού και προηγήθηκαν με 6-0 (2'), ωστόσο οι Πειραιώτες αντέδρασαν με στοχευμένο μπάσκετ. Η μπάλα ακούμπησε στα χέρια του Φαλ ο οποίος σκόραρε τους 7 πρώτους πόντους και ταυτόχρονα άνοιξε το γήπεδο για δύο τρίποντα του Βεζένκοβ (10-17, 7'). Το δεκάλεπτο πάντως δεν έκλεισε με καλό τρόπο για τον Ολυμπιακό αφού με 6/6 βολές του Μίτσιτς και τρίποντο του Μπομπουά η Εφές προσπέρασε με 21-20 (9').

Στην δεύτερη περίοδο ο Πρίντεζης πρόσφερε λύσεις στην επίθεση, την ώρα που η «ερυθρόλευκη» άμυνα προσπαθούσε όσο καλύτερα γινόταν με την τριάδα Σίμον, Λάρκιν, Μίτσιτς (29-34, 15'). Η είσοδος του Μπομπουά πρόσφερε σημαντική «ανάσα» στην τουρκική ομάδα αφού ο Γάλλος φτάνοντας τους 20 πόντους έδωσε τα ηνία στο σκορ (37-36, 17').

Το μπάσκετ είναι λεπτομέρειες και αποδείχτηκε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Εφές βρήκε δύο εύστοχα τρίποντα υπό αμυντική πίεση την ώρα που στον Ολυμπιακό αστόχησαν σε κάποιες προσπάθειες ανενόχλητοι (56-49, 24'). Πάντως οι Πειραιώτες με πρωταγωνιστές τους Ουόκαπ, Βεζένκοβ και Φαλ κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση (63-63, 29').

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ακατανόητα λάθη, ο Μάρτιν έδωσε αχρείαστο καλάθι και φάουλ, η μπάλα έμεινε στα χέρια τους στην επόμενη κατοχή και ο Μπομπουά με τρίποντο έκανε το 74-66 (33'). Η επίθεση του Ολυμπιακού είχε σταματήσει να λειτουργεί και κάποια στιγμή σταμάτησε κι η άμυνα να είναι εκεί αφού η ποιότητα των αντιπάλων βγήκε στο παρκέ και η διαφορά ξέφυγε με πόντους από Μίτσιτς και Σίμον (79-66, 36'). Ο Ολυμπιακός βρήκε τον πρώτο του πόντο στην τελευταία περίοδο μετά από 5:51, αλλά το «τρένο» είχε φύγει. Μέχρι την κόρνα της λήξης η ομάδα του Πειραιά τα παράτησε και έδωσε την ευκαιρία στην Εφές να ανεβάσει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο τέλος με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει την περίοδο με μόλις 3 πόντους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Φυσικά στην τελευταία περίοδο στην οποία ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια διάλυσης. Σκόραρε μόλις 3 πόντους, δέχτηκε 20 και ηττήθηκε με διαφορά.

Τα γκαρντ της Εφές έκαναν ό,τι ήθελαν σκοράροντας 67 πόντους από τους 88.

O MVP: Ο Ροντρίγκ Μπομπουά δεν είχε αντίπαλο στο παρκέ, τελείωσε με 29 πόντους (3/4διπ., 7/10τριπ., 3/3β.), 5 ριμπάουντ, μία ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε κακό βράδυ οι Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λάρκιν πρόσφερε 10 πόντους, 6 ασίστ. Ο Μίτσιτς έβαλε 19 με 5 ασίστ και ο Σιμόν 8 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Εφές σκόραρε 23 πόντους από τα 11 λάθη του Ολυμπιακού. Πολύ κακό και το 26.1% στα τρίποντα των «ερυθρόλευκων» με 6/23.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Εφές δεν πήρε μόνο τη νίκη, αλλά πήρε και σημαντική διαφορά στο τέλος η οποία αφενός θα φανεί χρήσιμη σε περίπτωση ισοβαθμίας (μακρινό σενάριο( αφετέρου δημιουργεί περισσότερη... γκρίνια στον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τρεις περιόδους, αλλά στο τέλος οι παίκτες του Ολυμπιακού τα έκαναν όλα λάθος. Χωρίς ίχνος συγκέντρωσης, έδιναν «γκολ-φάουλ», έκαναν αντιαθλητικά, έχαναν ριμπάουντ και στην επίθεση του έμεινε η μπάλα τρεις φορές στα χέρια.

Τα γκαρντ της Εφές είναι τα καλύτερα που υπάρχουν σε οποιοδήποτε ρόστερ στην Euroleague αφού σκοράρουν και δημιουργούν με χαρακτηριστική ευκολία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-25, 44-44, 68-66, 88-69

1

2