Βιλερμπάν-Ρεάλ 74-87: Η Ρεάλ κέρδισε εκεί που... πάντα κερδίζει (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βιλερμπάν-Ρεάλ 74-87: Η Ρεάλ κέρδισε εκεί που... πάντα κερδίζει (vid)
Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει την προέλασή της καθώς πέρασε από τη Γαλλία νικώντας τη Βιλερμπάν με 74-87, διατηρώντας μάλιστα το αήττητο απέναντι στη γαλλική ομάδα στους τελευταίους πέντε αγώνες.

Η Ρεάλ είχε κυριαρχική παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κατευθυνόμενη από τον εξαιρετικό Φαμπιάν Κοζέρ. Γι' αυτό εξάλλου έφτασε στο σημείο να προηγηθεί με +21. Η Βιλερμπάν δεν είχε να παρουσιάσει κάτι πέραν της εμφάνιση του Οκόμπο, ενώ είδε τον Κώστα Αντετοκούνμπο να αποχωρεί τραυματίας στην τελευταία περίοδο και μένει να φανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του στον ώμο.

Ο αγώνας

Η πρώτη περίοδος θα μπορούσε να εξελιχθεί καταστροφικά για τη Βιλερμπάν διότι η Ρεάλ Μαδρίτης άγγιξε την τελειότητα σε επίπεδο λειτουργίας στην επίθεση έχοντας 10/13 σουτ, εκ των οποίων 4/4 τρίποντα και η δε γαλλική ομάδα δεν κατάφερε να πάρει ούτε ριμπάουντ! Γι’ αυτόν τον λόγο έφτασε στο +12 (3-15) λίγο μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα. Και η διαφορά θα μπορούσε να είχε πάει σε πολύ μεγαλύτερη τιμή αλλά ο τρομερός Οκόμπο με τους 16 πόντους του (με 5/6 σουτ) κράτησε την ομάδα του εντός παιχνιδιού (24-33, 10’).

Οι ρόλοι δεν αντιστράφηκαν στη δεύτερη περίοδο αλλά η Βιλερμπάν παρουσιάστηκε πιο ανταγωνιστική μέσα από τα μακρινά σουτ από τους Οσετκόφσκι, Τζόουνς. Η διαφορά μειώθηκε στα επίπεδα των τριών πόντων (34-37, 33:30), η δράση των Κοζέρ, Ταβάρες περιορίστηκε, αλλά σαν άλλη λερναία ύδρα, η Ρεάλ βρήκε λύσεις από άλλους παίκτες όπως οι Πουαγιέ, Γιαμπουσέλε. Κάπως έτσι έπνιξε τη… γαλλική επανάσταση (37-45, 15’) ή μάλλον δεν έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πλησιάσουν περισσότερο (43-51ημ.).

Βελτιώνοντας την άμυνά της και με τον Φαμπιάν Κοζέρ να δίνει λύσεις στην επίθεση, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε παράσταση νίκης στις αρχές του δεύτερου μέρους (47-62). Η επένδυσή της στο τρίποντο με σκοπό την εξασφάλιση ακόμη μεγαλύτερη διαφορά δεν της βγήκε καθώς είχε τέσσερις διαδοχικές άστοχες προσπάθειες, αλλά δεν της γύρισε και μπούμερανγκ καθώς η Βιλερμπάν ήταν επιπόλαιη στην επίθεση και πλην του Οκόμπο, δεν είχε άλλον παίκτη να σκοράρει. Η περίοδος ολοκληρώθηκε μάλιστα με buzzer beater του Κοζέρ από το κέντρο του γηπέδου (54-67, 30’).

Το +21 (54-75) έπειτα από περίπου δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο, λογικά δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι όλα είχαν τελειώσει. Αυτό πίστεψε τουλάχιστον η Ρεάλ Μαδρίτης με συνέπεια τα διαδοχικά λάθη. Η Βιλερμπάν αναθάρρησε κι έτρεψε ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ (16-3) μειώνοντας τη διαφορά (70-78), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Δύο σουτ έπαιξαν ρόλο στον επίλογο του αγώνα καθώς ο Οσετκόφσκι αστόχησε ανενόχλητος έξω από τα 6,75, σε αντίθεση με τον Ρούντι Φερνάντεθ γιατί έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να μπει με +9 (72-81) στα τελευταία δύο λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 24-33, 43-51, 54-67, 74-87

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με διπλάσια ριμπάουντ, εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά και τρομερή άμυνα, δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι άλλο από μια άνετη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο MVP: Ο Φαμπιάν Κοζέρ είχε απίστευτη ακρίβεια στην εκτέλεση, αυτός έκανε τη διαφορά στην πρώτη περίοδο, ο ίδιος «τελείωσε» και το παιχνίδι στα τέλη της 3ης περιόδου φτάνοντας στους 28 πόντους. Δεν κατέρριψε πάντως το ρεκόρ πόντων του στην Euroleague που είναι οι 28.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ουίλ Ταβάρες συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και κράτησε στο μηδέν τον Φαλ και μάλλον δικαιούται περισσότερο αυτόν τον τίτλο από τον επίσης καλό Γιαμπουσέλε.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Με εξαίρεση τους Οκόμπο, Τζόουνς και Οσετκόφσκι, η Βιλερμπάν είδε τους υπόλοιπους παίκτες της να εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Πέρασαν 18 χρόνια από την τελευταία φορά που η Βιλερμπάν κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Euroleague. Αυτή είχε επιτευχθεί τον Φλεβάρη του 2003 και μάλιστα ήταν μέσα στη Μαδρίτη. Στη Γαλλία, η Ρεάλ έχει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Βιλερμπάν πήρε το πρώτο της ριμπάουντ στο παιχνίδι έπειτα από 17 δευτερόλεπτα στη δεύτερη περίοδο κι έχοντας ολοκληρώσει δεκάλεπτο δίχως «σκουπίδι». Η Ρεάλ αστόχησε για πρώτη φορά έξω από τα 6,75 στο 12ο λεπτό!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ρεάλ είχε κυριαρχική παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, υπήρξαν στιγμές που κλείδωσε τη Βιλερμπάν μέσα στο σπίτι της και παρά την επιπολαιότητά της όταν ξέφυγε με +21 δεν θα μπορούσε να νιώσει ουσιαστικό κίνδυνο.

Asvel - Real

Asvel - Real

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.