Παπαπέτρου: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν φταίει κανένας προπονητής»

Παπαπέτρου: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν φταίει κανένας προπονητής»

Newsroom
Παπαπέτρου: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν φταίει κανένας προπονητής»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βγήκε μπροστά και ανέλαβε τις ευθύνες για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο, εξηγώντας ότι τα πάντα βαραίνουν τους παίκτες και όχι το προπονητικό τιμ της ομάδας.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που πήρε την ευθύνη πάνω του για την εικόνα του Παναθηναϊκού και μιλώντας στην κάμερα της Nova ξεκαθάρισε ότι τα λάθη ήταν των παικτών και όχι των προπονητών: «Για ένα ακόμα παιχνίδι δεν παίξαμε καλά και όπως θέλαμε. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Πρέπει να παίζουμε όπως μπορούμε. Φταίμε εμείς και κανένας άλλος. Πρέπει να προσπαθήσουμε, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό» είπε αρχικά ο Ιωάννης Παπαπέτρου και συνέχισε:

«Δεν ψάχνω δικαιολογία. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη ως ο παίκτης που είμαι τα πιο πολλά χρόνια στην ομάδα. Το ίδιο και οι υπόλοιποι, Δεν παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Είναι μία δύσκολη περίοδος. Δεν παραιτούμαστε, δεν τρέχουμε για να αποφύγουμε την κατάσταση. Πρέπει να αλλάξουμε για την ομάδα και για τον κόσμο. Αξίζουμε καλύτερη εικόνα. Είμαστε εξαιρετικά άστοχοι. Είμαστε επηρεασμένοι, εμάς βαραίνει. Δεν φταίει κανένας προπονητής, ούτε καμία τακτική».

Για τη δική του εμφάνιση μένοντας στα 2/13 εντός παιδιάς, σχολίασε: «Είναι πολλά παιχνίδια που νιώθω ότι τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Κυνηγάμε και φτάνουμε κοντά. Χάσαμε ελεύθερα σουτ, κυρίως εγώ. Δυστυχώς, έτσι είναι το μπάσκετ. Είναι ελεύθερα σουτ, δεν είναι της ποιότητάς μου. Έχω πλήρη επίγνωση του ποιος είμαι όλα αυτά τα χρόνια. Δεν παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Αν είχα βάλει εγώ ή κάποιος άλλος 1-2 τρίποντα θα βάζαμε πίεση στην Ζάλγκιρις. Αν δεν το κάνεις στα κρίσιμα, χάνεις την ευκαιρία. Συγνώμη από τον κόσμο. Έχουμε πλήρη ευθύνη. Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο».

Όσο για την επόμενη μέρα και τα όσα χρειάζονται για να αλλάξει αυτή η εικόνα; «Είναι θέμα προσπάθειας και περισσότερης προπόνησης, πνευματικής συγκέντρωσης και συζήτησης. Αν νοιάζεσαι για κάτι πολύ, τότε προσπαθείς να βρεις τη λύση. Είναι μία πολύ κακή περίοδος. Κυνηγάμε, φτάνουμε στην πηγή και δεν παίρνουμε κάτι. Θέλουμε βελτίωση και προσπάθεια τόσο σωματική, όσο και ψυχολογική. Δεν έχεις επιλογή. Ή τα παρατάς και πηγαίνεις σπίτι σου, ή παλεύεις. Η ομάδα και ο σύλλογος έχει δείξει ότι παλεύουν. Πρέπει να βγάλουμε σκληράδα και πυγμή».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.