Μονακό - Μπάγερν 94-71: Σαρωτικοί οι Μονεγάσκοι και όνειρα οκτάδας στο Πριγκιπάτο

Μονακό - Μπάγερν 94-71: Σαρωτικοί οι Μονεγάσκοι και όνειρα οκτάδας στο Πριγκιπάτο
Καταιγιστική η Μονακό που εκμεταλλέυτηκε την έδρα της και έφτασε στην 5η νίκη της σε 9 αγωνιστικές της Euroleague, αφού επικράτησε των Βαυαρών με 94-71.

Ο... αέρας των Μονεγάσκων στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν και αυτός που αποτελείωσε τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία κυνηγούσε το σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό και τελικά ηττήθηκε με τον πίνακα να δείχνει ως τελικό σκορ 94-71.

Ο αγώνας

Η Μονακό θέλησε να... πατήσει το γκάζι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και με δύο τρίποντα του Βέστερμαν προηγήθηκε με 6-0 στο 1'. Με το ίδιο μοτίβο να εξακολουθεί να υπάρχει, έγινε το 13-6 στο 5' με τον Ρούμπιτ να είναι ο μοναδικός που είχε σκοράρει για την ομάδα του. Η Μπάγερν είχε ένα... ξέσπασμα προς το τέλος του δεκαλέπτου και με σερί 2-8 πλησίασε στο -5 (25-20), με τον Ντόντα Χολ να γράφει το 27-20 ως σκορ για την αρχική περίοδο.

Η συνέχεια του πρώτου μέρους είχε τον ίδιο ρυθμό, με τη διαφορά να κυμαίνεται γύρω από διψήφια νούμερα. O Τζέιμς με τρίποντο έκανε το 52-38 36 δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο, ωστόσο ο...καυτός σε εκείνο το σημείο Λούτσιτς, βρήκε άμεση απάντηση με το δεύτερο μόλις εύστοχο τρίποντο της ομάδας του (2/5). Οι γηπεδούχοι είχαν να παρουσιάσουν ένα... γεμάτο ποσοστό 80% στο δίποντο (12/15) και 53.3% στο τρίποντο (8/15).

Μετά την ανάπαυλα, το σύνολο του Αντρέα Τρινκέρι δεν μπόρεσε βρει τις λύσεις που θα την έφερναν και πάλι να διεκδικεί το παιχνίδι. Η προσπάθεια του Ντεσόν Τόμας, που σκόραρε τους 9 πρώτους του πόντους σε εκείνο το διάστημα δεν ήταν αρκετή και η περίοδος έληξε με την Μονακό να παίρνει «κεφάλι» με 12 (72-60).

Στην καθοριστική περίοδο, έμελλε να καταγραφεί και ο μεγαλύτερος δείκτης του σκορ υπέρ των γηπεδούχων, με τον Ουίλ Τόμας να κάνει το 86-64 στο 37'. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης έμοιαζε πλέον διαδικαστικό, με τη Μονακό να ανεβάζει συνεχώς τη διαφορά και να ολοκληρώνει το παιχνίδι στο επιβλητικό 94-71.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 55-43, 72-60, 94-71

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Μονακό μπορεί να είχε την διαφορά με το μέρος της από πολύ νωρίς στο παιχνίδι, ωστόσο από την αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου και την... φόρα που είχε, στέρησε κάθε ελπίδα από τη Μπάγερν.

O MVP: Ο Μάικ Τζέιμς που σε περίπου 25 λεπτά παιχνιδιού σκόραρε 18 πόντους (3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 6/6 βολές), ενώ μοίρασε και 4 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιάραμαζ που παρέμεινε στο παρκέ για 15 λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει, πετυχαίνοντας μόλις 2 πόντους.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντουέιν Μπέικον ήταν επίσης εξαιρετικός με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο με μοναδικό... ψεγάδι τα 0/3 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 20 λάθη, στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του Τρινκέρι. Τα 9 από αυτά ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Όσο και αν ήθελε να πλησιάσει η ομάδα, ήταν σαν να... αυτοκτονεί.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ξανά το τέταρτο δεκάλεπτο της Μονακό που εκτόξευσε την διαφορά και έκανε την επικράτηση της γαλλικής ομάδας κάτι παραπάνω από πειστική.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ σημαντική νίκη για τους Μονεγάσκους που «αγγίζουν» το ρεκόρ της ΤΣΣΚΑ (5-4) και... γλυκοκοιτάζουν την οκτάδα της διοργάνωσης.

η

]

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.