Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι 43-68: Την «έπνιξε» στον Βόσπορο

Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι 43-68: Την «έπνιξε» στον Βόσπορο
Η Αρμάνι Μιλάνο διέλυσε (43-68) τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη σ’ ένα απίστευτο παιχνίδι καθώς η τουρκική ομάδα σημείωσε τρεις πόντους στην πρώτη περίοδο και μόλις τρία καλάθια σε 20 αγωνιστικά λεπτά!

Απίθανα απρόσμενο ήταν αυτό που έγινε στην Κωνσταντινούπολη όπου η Αρμάνι Μιλάνο δεν έκανε απλά κυριαρχική εμφάνιση αλλά και κάτι παραπάνω, αναγκάζοντας τη Φενέρμπαχτσε στη χειρότερη φετινή εμφάνισή της. Με ενδεικτικό γεγονός τους μόλις τρεις πόντους που σημείωσε στην πρώτη περίοδο. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και επιθετικά βασίστηκε στην πολυφωνία που την χαρακτηρίζει με τους Σαβόν Σιλντς, Ντίνο Μήτογλου, Λούτζι Ντατόμε και τον Σέρχι Ροντρίγκεθ να επιβεβαιώνει ότι είναι ένας άριστος μαέστρος μιας άρτιας ορχήστρας.

Ο αγώνας

Σπανιότατο για τα δεδομένα της Euroleague, αυτό που συνέβη στην πρώτη περίοδο έφτασε τους φίλους της Φενέρμπαχτσε στα όρια της απελπισίας. Γιατί είδαν την ομάδα τους να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι της 57’’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου με τον Χαζέρ, έπειτα από 10 άστοχες προσπάθειες και πέντε λάθη καθώς μέχρι τότε είχε προηγηθεί μόλις μία εύστοχη βολή. Κι έτσι η Αρμάνι που άρχισε με 1/6 τρίποντα προηγήθηκε με 1-16 (8’) φτάνοντας έως και το +19 (3-22) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα τω 25 πόντων (5-30, 12’) καθώς η Αρμάνι είχε τρομερή λειτουργία στην επίθεση, πολυφωνία, ασίστ και κυριαρχία στα ριμπάουντ. Εκεί ενεργοποιήθηκε το κύτταρο της επιβίωσης, ίσως και του αυτοσεβασμού, για τη Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο η έκρηξη συναισθημάτων και η επιστροφή στον δρόμο της επιθετικής συνέπειας δεν τη οδήγησε πιο μακριά από το να μειώσει σε 20-37.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μια… κόπια του πρώτου. Με τη διαφορά ότι η Αρμάνι δεν σούταρε με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας στο μακρινό σουτ αλλά τα έβαλε όλα. Με κεντρικό πρόσωπο τον Ντίνο Μήτογλου ο οποίος έκανε τρομερό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στον βομβαρδισμό τρίποντων (5/7 σ’ αυτό το διάστημα) από τη ομάδα του Έτορε Μεσίνα, η Φενέρμπαχτσε σήκωσε τα χέρια ψηλά και παραδόθηκε στις ορέξεις των Ιταλών. Γιατί το +26 (20-46, 23’) έγινε +39 (27-62) στο τέλος της 3ης περιόδου καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν καλάθια.

Η τελευταία περίοδος, προφανώς, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα κι αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Φενερμπαχτσε για να μειώσει τη διαφορά (37-62, 33’), δεν θα μπορούσε όμως να δημιουργήσει προϋποθέσεις επιστροφής στο παιχνίδι. Η Αρμάνι υστέρησε μεν στην επίθεση (σ. σ. σημείωσε μόλις έξι πόντους στην τελευταία περίοδο), αλλά αμυντικά διατήρησε τη συνέπειά της κι έτσι έφτασε στην 8η νίκη της στην Euroleague.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο πρώτο δεκάλεπτο. Γιατί η Αρμάνι τσάκιζε κόκκαλα στην άμυνα ακι από το -19 δύσκολα επιστρέφει μια ομάδα, ειδικά αυτή που έχει σκοράρει τρεις πόντους σ’ ένα δεκάλεπτο και δεν μπορεί να διαχειριστεί την κάκιστη ψυχολογία της.

Ο MVP: Εδώ βρίσκεται η επιτυχία της Αρμάνι καθώς δεν είχε τον… έναν από τους πολλούς. Επιλέγετε έναν εκ των Μήτογλου, Σιλντς, Μέλι.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ με την εξαιρετική δημιουργία του.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Προφανώς η ευθύνη ανήκει στο σύνολο, συνήθως όμως μεγαλύτερο μερίδιο αναλαμβάνουν οι ηγέτες. Δηλαδή, οι ΝτεΚολό, Γκούντουριτς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 3 πόντοι της Φενέρμπαχτσε στην πρώτη περίοδο. Για έναν πόντο απέφυγε να γράψει το όνομά της στα… αρνητικά κατάστιχα της διοργάνωσης καθώς οι Μπενετόν Τρεβίζο, Μαρούσι και Ζαλγκίρις είναι οι τρεις ομάδες που έχουν το αρνητικό ρεκόρ με 2 πόντους σε μια περίοδο!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Είναι πολλά. Η Φενέρμπαχτσε πέτυχε μόλις τρία καλάθια σε δύο περιόδους (στην 1η και στην 3η), η δε Αρμάνι μέχρι το 36:30 είχε εκτελέσει μόλις μία ελεύθερη βολή, δείγμα και της κακής άμυνας της Φενέρμπαχτσε και της απογοήτευσης από την οποία κυριεύτηκε.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Τα σχόλια είναι περιττά. Η Αρμάνι έκανε την πλέον κυριαρχική εμφάνισή της στη σύγχρονη ιστορία της στην Euroleague και η Φενέρμπαχτσε θύμισε την περσινή ομάδα η οποία μετά από ένα σημείο γνώριζε τη μία συντριβή μετά την άλλη.

Τα δεκάλεπτα: 3-22, 20-37, 29-62, 43-68

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.